ZDOUNKY – SKAŠTICE B 4:2 (4:1)

„Od úvodu se hrál oboustranně hodně ofenzívní fotbal s velkým množstvím brankových příležitostí. Skóre prvního poločasu mohlo být daleko „divočejší". Brzy jsme získali dvoubrankového vedení, hostům se podařilo snížit, ale do přestávky Rokos s Kyrczem utkání prakticky rozhodli. Druhá půle již nebyla z naší strany tak aktivní a i přes druhou branku Skaštic, jsme si výsledek pohlídali a zaslouženě vyhráli. Za úmorného vedra smekám před výkony hráče Bubly a spol.," konstatoval předseda Zdounek Zdeněk Čevela.

„V první půli jsme hráli nedůsledně, nepřesně a chyběl nám patřičný důraz v osobních soubojích. Soupeř se dostal hned v prvních minutách do vedení a to nás asi trochu zaskočilo. Domácí se lehce dostávali do šancí, které hasil až brankář Vymětal. Na vše ale nestačil. Podařilo se nám snížit na rozdíl jedné branky, ale poté jsme sami nabídli domácím další dva góly. Ve druhé půli se už naše hra zlepšila, ale domácí si svůj náskok nenechali vzít. Dnes jsem věřil, že si můžeme nějaký bod odvést, ale za výkon v první půli jsme si bodovat rozhodně nezasloužili," sportovně uznal trenér hostů Lukáš Motal.

Branky: 5. a 40. Kyrcz, 27. a 45. Rokos – 36. Kvasnička, 61. Ježák. Rozhodčí: Hušek. Diváci: 150. Zdounky: Rampas – Sigmund, L. Buša (79. Zajíček), Pektor (69. Červík), Rokos, Doleček, Navrátil, Adamík, Věžník, Kozubík (60. Mozga), Kyrcz (82. Chytrý). Skaštice B: L. Vymětal – Sehnal (82. Olbert), Kvasnička, Sedlák, Navrátil, P. Bubla, Uličný, L. Bubla, Ruman (46. Ježák), Rosecký (66. Frýdl), R. Vymětal.

HOLEŠOV B – SLAVKOV P. H. 1:4 (0:2)

„V prvním poločase jsme vytvořili spoustu defenzivních chyb, které soupeř dokázal chladnokrevně trestat. Ve druhém poločase jsme se soupeřem srovnali krok a začali jsme si vytvářet i šance, které jsme bohužel nedokázali dotáhnout do finálního konce. Soupeř nám udělil lekci z efektivity a ukázal nám, jak se střílí branky a zaslouženě vyhrál," zhodnotil duel kouč holešovské rezervy Tomáš Vybíral.

„Jeli jsme do Holešova s velkým respektem. Od takového zápasu je těžké něco očekávat, když nevíte, v jaké sestavě se soupeř představí. V prvním poločase jsme měli výrazně navrch. Ale do druhého poločasu jsme šli s vedením pouze 2:0. I když jsme měli spoustu šancí a neuznaný regulérní gól a nastřelené břevno. Po přestávce jsme polevili a v naší hře bylo hodně nepřesnosti. Domácí nás dvacet minut přehrávali a vstřelili kontaktní branku a měli ještě jednu slušnou šanci. Škoda, že jsme nedali v prvním poločase víc branek, abychom měli dříve klid. Poděkování patří týmu za body a předvedenou hru. Obzvlášť díky divákům, kteří nás přijeli podpořit ve slušném počtu a bylo jich víc na než domácích," smekl za tým hostů Josef Janečka.

Branky: 66. Čada – 11. a 31. Ponížil, 56. P. Krajcar, 81. Z. Sadil. Rozhodčí: Caletka. Diváci:180. Holešov B:Pospíšil – Leško, Matuška, Gross, Hasala, Uruba, Hradil, Čada, Kotas (46. Přívara), Paštěka, Šuba. Slavkov p. H.:Čačala– Dočkal, Pavlica, Kužel (67. Darebníček), R. Sadil, Šimčík, Barot, Ponížil (86. Z. Krajcar), J. Krajcar (72. M. Urbánek), P. Krajcar, Z. Sadil (82. L. Urbánek).

TĚŠNOVICE – MRLÍNEK 3:0 (0:0)

„Zápas začal opatrně z obou stran a tempo zápasu nebylo velké. Přesto jsme se dostali do tří velkých příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Hosté měli pouze pár brejků, se kterými si obrana poradila a tak se poločas odehrál bez branek. Po přestávce jsme ještě více zvýšili tlak a zrychlili kombinace. Konečně jsme trefovali branku a během sedmnácti minut se nám podařilo vstřelit tři góly. Utkání jsme kontrolovali a hosté hrozili jenom ze standardek, které dobře likvidoval brankář Zavadil. Dnes jsme byli lepší a zaslouženě vyhráli," je přesvědčen asistent trenéra Těšnovic Josef Židlík.

„V prvním poločase jsme se bránili velice dobře. Hodně nás podržel brankář a domácí také stříleli často vedle. Měli jsme i pár brejků, bohužel bez brankového zakončení. Ve druhém poločase jsme dostali po pěkné kombinaci první branku, ale stále bylo o co hrát. Bohužel se nám zranil kapitán, rozpadla se nám obrana a museli jsme střídat jiné hráče. Vzápětí přišla penalta, kterou Novák vyrazil, ale domácí dorazili míč do branky. Utkání se pak již dohrávalo a my jsme bránili přijatelnou prohru. Je škoda, že se nám zranil stoper. Je otázkou kdo bude hrát příští zápas," mrzí vedoucího mužstva Mrlínku Martina Kaďůrka.

Branky: 52. a 69. Pluhař, 66. Potočný. Rozhodčí: Mikula. Diváci: 250. Těšnovice: Zavadil – Pochylý (76. Šojdr), Hrabal (46. Pernorio), Potočný, Židlík (73. Halamíček), Matuška, Malát (863. Konečný), Majkrič, Novotný, Pluhař, Mršťák. Mrlínek: Novák – R. Horák (56. J. Horák), Josinek, Žaloudík, Hradil, R. Kušík, Podzemný, Š. Vyoral, Vrubel, V. Kušík (67. Zicháček), Mikov (72. Červík).

LOUKOV – STŘÍLKY 5:1 (2:1)

„Střílky jsme v minulosti pravidelně a s lehkostí přenechávali všechny body. Bohudík se tato nelichotivá bilance zlomila a odevzdaného soupeře jsme tentokrát porazili rozdílem třídy s konečným skóre 5:1. Tradiční střelec a kapitán hostů Hubr, který nám v minulosti pravidelně dával góly, nastoupil na stoperu a útok soupeře byl tak naprosto bezzubý. Diváky i hráče těší zlepšená hra a zatím stoprocentní domácí bilance," upozornil hráč Loukova Hynek Kundera.

„Přijeli jsme pouze s jedenácti hráči, když musel do pole brankář a stoper hrál nemocný. V minulosti se nám s Loukovem dařilo, ale dnes bylo zřejmé, že s touto sestavou těžko uspějeme. Po chybách stopera a brankáře jsme pustili domácí do dvoubrankového vedení. Do poločasu jsme sice snížili, ale druhá půle už byla plně v režii domácích. Hráči, kteří nehrávají, makali, ale to bohužel nestačilo. Domácí odskočili na 3:1 a závěru přidali další dvě branky. Pokud okamžitě nedoplníme mužstvo o tři fotbalisty, dopadneme špatně," varuje trenér Střílek Pavel Mikulčík.

Branky: 20. a 56. P. Kocman, 14. Bělík, 65. L. Kocman, 87. Buršík – 26. Kučírka. Rozhodčí: Mucha. Diváci: 90. Loukov:Švehlík – K. John, Pospíšil, Kuběna, Šenovský, Kocián, Polášek, Kundera, P. Kocman, L. Kocman (68. Buršík), Bělík. Střílky:Rotter – Holub, Hubr, Kryštof, Posolda, Stuchlík, Vybíral, Zabloudil, Hlaváč, Kučírka, Lupínek.

CHVALČOV – BŘEST 5:1 (4:0)

„O zápase se rozhodlo v první půli. První tři trefy nebyly sice kandidáty na „gól měsíce", ale byly výsledkem skvělého důrazu našich útočníků. Byla to lekce z produktivity, kterou ovšem obrana v čele s výborně chytajícím brankářem Barotem dobře podpořila. Na začátku druhého poločasu jsme lehce znervózněli po brance na 4:1, ale střelecky disponovaný Milan Valoušek nás uklidnil svou třetí brankou a bylo hotovo. Bylo to zasloužené vítězství po skvělé hře celého týmu," rozplýval se vedoucí mužstva Chvalčova Patrick Cassinelli.

„Odehráli jsme velmi špatný zápas. Určitě nejhorší za poslední dva roky. Přitom jsme nezačali nejhůř. První čtvrt hodinu jsme drželi míč, dobře kombinovali a udávali tempo hry. Vyprodukovali jsme si několik střeleckých příležitostí, které ovšem zneškodnil domácí brankář. Pak se ale zápas začal ubírat pro nás doslova hrůzostrašným směrem. Začali jsme kupit chyby při rozehrávce, v obranné činnosti jsme byli nedůslední a málo důrazní. Agilní soupeř vše trestal a musel našim hráčům poděkovat za šance, které dostal. Poločas 0:4 mluví za vše. Ve druhém poločase jsme se pokusili s výsledkem ještě něco udělat. Změnili jsme rozestavení a dostali jsme soupeře pod velký tlak. Brzy jsme snížili na 1:4 brankou Koudelníčka a zdálo se, že bychom mohli zápas ještě zdramatizovat. Následovali další střelecké příležitosti, které jsme ale nedokázali proměnit. Pátá branka v naší síti, po další chybě už dosti riskující obrany, ale vše definitivně rozhodla," konstatoval vedoucí mužstva SK Břest Lukáš Šoustek.

Branky: 20., 30. a 43. Valoušek, 10. a 60. Škvaridlo – 46. Koudelníček. Rozhodčí: Tříska. Diváci: 150. Chvalčov: Barot – Trňák, T. Balvín, Trnčák, Kovařík, Kubaník (82. Chlápek), Vaculík, Zmeškal (62. Marek), Valoušek, Škvaridlo (85. Navrátil), Talach. Břest: Kouřil – Máša (46. Látal), Koudelníček, Horák (83. Juračka), Bejdák, Látal, Buček, Pohořelský (76. Arm), Štauber (37. Miklík), Karamon (60. Fila), Pospíšil.

POČENICE – LUBNÁ 2:3 (1:1)

„Pro nás to bylo od začátku smolné utkání. Ve 4. minutě jsme Šimčíkem neproměnili penaltu, naopak Lubná o osm minut později penaltu za nastřelenou ruku proměnila. Ještě do poločasu jsme srovnali. Štolfa našel ve vápně Cigánka, který lehkou tečí dopravil míč do sítě. Tentýž hráč však ve druhé půli udělal chybu, po které Lubná vstřelila druhou branku. Navíc deset minut před koncem jsme si vstřelili vlastní gól. Podařilo se nám už jen snížit Kunčarem z pokutového kopu na 2:3, nicméně Lubná u nás nepředvedla výkon, za který by si zasloužila zvítězit," je přesvědčen Josef Hrušák, předseda Počenic.

„Utkání nebylo pro oko fanouška nijak zvlášť pohledné. Hrálo se na nerovném hřišti, k vidění byla spousta osobních soubojů a nakopávaných míčů. Po prvním poločase jsme měli lehce navrch. Soupeř neproměnil v úvodu penaltu, já jsem nás chvíli na to proměněnou penaltou poslal do vedení. Domácí vyrovnali po naší chybě při bránění standardní situace. Do přestávky jsme měli ještě pár slibných šancí, finální fázi jsme bohužel nezvládali. Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu. Šli jsme opět do vedení po chybě domácích a pěkné střele Skácela. Deset minut před koncem si dali domácí vlastní gól, když jsem konečně zahrál standardku tak, jak by to mělo vypadat. Velký podíl na této brance má i Radim Scholz, který donutil bránícího hráče k chybě. Domácí ještě zdramatizovali závěr utkání, když proměnili přísně nařízenou penaltu. Jsme rádi za plný počet bodů," netajil se po utkání hráč Lubné Jan Moravčík.

Branky: 26. Cigánek, 88. Kunčar – 12. Moravčík, 52. Skácel, 81. vl. Rozhodčí: Závojský. Diváci: 100. Počenice: Šesták – Niedermertl (76. Jánský), V. Zbořil (69. H. Zbořil), Barnet, Cigánek, Štolfa (81. Hrušák), Kunčar, Šimčík, Bareš, Vlha (59. Klapil), Juřena. Lubná: Marák – Moravčík, I. Havlík (64. Sládeček), Kašík, Haloda, Scholz, Skácel (90. Blažek), Železník, Kovařík, Ševčík, Rybenský.

KOMÁRNO – ROŠTĚNÍ 6:2 (3:0)

„Od začátku zápasu jsme byli lepší a po zásluze jsme se dostali do vedení díky Žejdlíka. Druhou branku přidal po půl hodině hry Klas, třetí dal z voleje Lukáš. Vlažný vstup do druhé půle potrestal soupeř chytrou střelou ze standardní situace. Na rozdíl tří branek se nám podařilo odskočit zásluhou Kunze, který se nejlépe zorientoval ve vápně. Roštění však odpovědělo po rohovém kopu a neobsazený Filandr dal hostům naději. Nás podržel brankář Šindelek, který zlikvidoval dvě tutové šance. Pátou a šestou branku vstřelil Žejdlík, který dovršil hattrick. Hráči si v dnešním zápase tři body právem zasloužili. Od úvodního hvizdu makali na doraz a přišly šance, které na rozdíl od minulých zápasů dokázali proměnit. Chtěl bych ještě vyzdvihnout hostujícího pomezního rozhodčího, který ukázal smysl pro fair-play při naší druhé brance, když signalizoval překročení míče za brankovou čáru," ocenil Jaromír Gadas, vedoucí mužstva Komárna.

Branky: 23., 74. a 89. J. Žejdlík, 30. Klas, 35. Lukáš, 53. Kunz – 48. Darebník, 67. Filandr. Rozhodčí: Skyba. Diváci: 150. Komárno: Šindelek – M. Žejdlík, Orel (78. Nesvadba), Tvarůžka (76. Koukal), Kulajta, Kubík (72. Václavek), Klas (80. Matůšů), Majkus, Lukáš, J. Žejdlík, Kunz (63. Šenkyřík). Roštění: Hejníček – Topič (76. Šilhár), Darebník, Vlkolenszki, Filandr, Gerát (57. Vybíral), Szeliga (62. Procházka), Zakopal, Bartošek, Petrskovský, Jirsa.

1. Zdounky 4 4 0 0 0 16:8 12
2. Slavkov p. H. 4 3 0 1 0 17:4 10
3. Těšnovice 4 3 0 1 0 14:4 10
4. Skaštice B 4 3 0 0 1 11:7 9
5. Loukov 4 2 1 0 1 12:9 8
6. Břest 4 1 1 1 1 8:9 6
7. Chvalčov 4 2 0 0 2 8:11 6
8. Lubná 4 1 1 0 2 9:10 5
9. Počenice 4 1 1 0 2 6:8 5
10. Komárno 4 1 0 1 2 7:10 4
11. Holešov B 4 1 0 0 3 6:10 3
12. Střílky 4 1 0 0 3 6:12 3
13. Roštění 4 0 1 0 3 6:15 2
14. Mrlínek 4 0 0 1 3 5:14 1

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU