ZDOUNKY – BŘEST 4:0 (1:0)

„Prvních třicet minut nenasvědčovalo konečnému výsledku. Mladý tým z Břestu byl hodně aktivní a běhavý. Nám dělala problém rozehrávka a ne a ne se prosadit. Uklidnění přinesl rohový kop a patička „alá Ronaldo" od Dolečka. Od této chvíle jsme Břest až do konce zápasu k ničemu nepustili. Do 65. minuty to bylo již 4:0. Zaslouženě jsme si připsali tři body," radoval se předseda Zdounek Zdeněk Čevela.

„Odehráli jsme vynikající první poločas. Hráli jsme velmi aktivně, a byli domácím možná i více než vyrovnaným soupeřem. Hráči si plnili své úkoly a těžký zápas zvládali velmi dobře. Ve 38. minutě jsme po rohovém kopu inkasovali první, tak trochu smolnou branku. Byl to pro nás nešťastný okamžik, ale věřili jsme, že když budeme pokračovat v předváděné hře, je v našich silách srovnat. S tím jsme šli i do druhého poločasu. Jenže druhá půle a zejména její úvod nám hrubě nevyšel. Soupeř byl důraznější v osobních soubojích, lépe kombinoval a hlavně byl velmi produktivní. Během dvaceti minut nám nasázel tři branky a bylo rozhodnuto. Byl to zápas dvou poločasů. Abychom uspěli proti tak skvěle připravenému a silnému soupeři, museli bychom udržet nasazení z prvního poločasu celých devadesát minut, to se ale našemu mladému mužstvu nepodařilo," označil za klíčové vedoucí mužstva SK Břest Lukáš Šoustek.

Branky: 38. Doleček, 49. Chytrý, 52. Rokos, 64. Sigmund. Rozhodčí: Handl. Diváci: 120. Zdounky: Rampas – Sigmund, L. Buša, Pektor (70. Zajíček), Rokos (85. M. Buša), Doleček (80. Mozga), Navrátil, Adamík, Věžník, Karlík, Chytrý (59. Červík). Břest: Sucharski (70. Kouřil) – Máša (53. Horák), Koudelníček, Miklík (85. Juračka), Bejdák (70. Arm), Jan Látal, Konečný, Josef Látal, Štauber (65. Trlica), Karamon, Pospíšil.

TĚŠNOVICE – SKAŠTICE B 4:2 (2:0)

„První poločas byl z naší strany parádní. Spousta pohybu, napadání, důrazu v osobních soubojích. Naše bolest je neproměňování vyložených příležitostí. Poločas měl skončit větším rozdílem. Do druhé půle jsme vstoupili hodně vlažně. To byla voda na soupeřův mlýn. Postupem času jsme se však dokázali zvednout a mýt zápas pod kontrolou. Výborný zápas hráli v první půli Majkrič a Pochylý, který byl všude, kde měl být. Ve druhé půli zkušenost Mršťáka a příchod Židlíka rozhodli o našem vítězství. Jsem za to rád, protože Skaštice jsou hodně kvalitní mužstvo," upozornil , trenér Těšnovic Michal Hradil.

„Naše hra v první půli byla špatná. Všude jsme byli pozdě, nevyhráli jsme jediný osobní souboj a třikrát po sobě si přesně nepřihráli. Běhali jsme jen bez balónu a to ještě jedním tempem. Za dvoubrankovou ztrátu jsme mohli být ještě rádi. Ve druhé části jsme se o něco zlepšili. Zvýšili jsme důraz a začali být taky nebezpeční před domácí bránou. Dali jsme dvě branky, ale domácí si svoje vedení hlídali a vždy nám brankově odskočili a zaslouženě zvítězili. Abychom v Těšnovicích mohli pomýšlet na body, museli by hráči předvést nadprůměrné soustředěné výkony, ale to jsem dnes ani u jednoho našeho hráče neviděl," zamrzelo trenér a zálohy Skaštic Lukáše Motala.

Branky: 8. a 20. Majkrič, 54. Malát, 64. Mršťák – 58. Ruman, 71. Dunda. ČK: 84. Malát (Těšnovice). Rozhodčí: Tříska. Diváci: 200. Těšnovice: Zavadil – Pochylý (46. Židlík), Potočný, Halamíček, Matuška, Pernorio (57. Mrázek), Majkrič (73. Šojdr), Novotný, Malát, Pluhař, Mršťák. Skaštice B: L. Vymětal – Sehnal, Kvasnička, Sedlák, Navrátil, Bubla, R. Vymětal, Ježák (56. Ruman), Škrabana (56. Dunda), Rosecký (56. Petrúsek), Frýdl (71. Brada).

LOUKOV – SLAVKOV P. H. 1:5 (0:3)

„Chtěli jsme potvrdit domácí formu, ale Slavkov byl dnes nad naše síly. Darovali jsme soupeři dva rychlé góly po rohovém kopu a bylo v podstatě rozhodnuto. Další tři branky přidal celkem snadno kanonýr hostů Ponížil a nám se podařilo jen kosmeticky snížit na 1:5. Myslím, že se ale nemáme za co stydět," konstatoval hráč Loukova Hynek Kundera.

„Pro nás důležité vítezství v derby po minulém nešťastném kole. Soupeř začal zápas opatrně a čekal na naše chyby. Domácí byli zatažení na vlastní polovině a čekali na brejky jako minulý týden ve Skašticích. V prvním poločase nám pomohli k vedení standardní situace. V takovém zápase jsou hodně důležité, protože dostat se k šancím, když soupeř braní důrazně v jedenácti lidech na čtyřiceti metrech hodně těžké. Ve druhém poločase jsme si výsledek pohlídali. Kluci zaslouží pochvalu, jak zápas zvládli s naším neoblíbeným soupeřem. Je důležité, že máme vyrovnané mužstvo a hráče, kteří dokáží zaskočit, když se nedaří,nebo přijde zranění či nemoc. Důležitá je soudržnost a týmový duch mužstva," ocenil trenér Slavkova p. H. Josef Janečka.

Branky: 76. Kundera – 37., 56. a 77. Ponížil, 6. a 28. P. Krajcar. Rozhodčí: Zakopal. Diváci:180. Loukov: Švehlík – K. John, Kuběna, J. Šenovský, P. Šenovský (77. Chaňo), Polášek (46. Kocián), Pospíšil, Bělík, Kundera, P. Kocman (46. Buršík), L. Kocman (73. Novotný). Slavkov p. H.:Čačala– Dočkal (80. Urban), Pavlica, R. Sadil, Šimčík (85. Z. Krajcar), Barot, Ponížil, J. Krajcar (70. L. Urbánek), Darebníček, M. Urbánek (51. Kužel), P. Krajcar.

KOMÁRNO – CHVALČOV 5:1 (1:1)

„Úvod byl z naší strany nevýrazný a působili jsme zakřiknutým dojmem. Hosté měli evidentní herní převahu, kterou přetavili v 17. minutě v zasloužené vedení. Potom jsme přidali na důrazu a začali jsme hru vyrovnávat a přišly i nějaké šance. Dvakrát jsme z blízka minuli branku. Hostům se těsně před poločasem nešťastně zranil Talach a na hře záložní řady to bylo znát. Vyrovnat se nám podařilo po krásné střele k tyči zásluhou Majkuse. Druhý poločas byl z naší strany povedenější a po deseti minutách jsme šli do vedení zásluhou hlavičkujícího Žejdlíka. Třetí branka padla po skrumáži v pokutovém území, kde se nejlépe zorientoval Klas. Stejný hráč potom z obdobné situace zvýšil na rozdíl tří branek. Hosté ve druhém poločase odešli fyzicky a nám se prostě dařilo. Kosmetickou úpravu skóre dokonal prudkou střelou pod břevno v nastaveném čase Žejdlík," zhodnotil utkání Jaromír Gadas, vedoucí týmu Komárna.

„Druhý nevydařený venkovní zápas. Opět jsme vedli 1:0, měli hru pod kontrolou a nakonec z toho nebylo nic. Domácí srovnali na 1:1 těsně před půlkou. To by ještě nebylo nejhorší, ale skóre druhé půle 0:4 hovoří za vše. Někteří se sice můžeme vymlouvat na sporný ofsajd, po kterém nám nebyl uznán gól na 2:0, ale já mám pocit, že tento okamžik nerozhodl. Komárno prostě bylo, jako v posledních dvou zápasech, důraznější a v brankovém prostoru efektivnější," viděl největší rozdíl vedoucí mužstva Chvalčova Patrik Cassinelli.

Branky: 60. a 75. Klas, 45. Majkus, 55. J. Žejdlík, 94. M. Žejdlík – 17. Trňák. Rozhodčí: Závojský. Diváci: 180. Komárno: Šindelek – M. Žejdlík, Orel (56. Kunz), Kubík, J. Žejdlík, Kulajta (70. Nesvadba), Majkus, Klas, Tvarůžka, Lukáš (77. Orava), Václavek (83. Matůšů). Chvalčov: Barot – Trňák, T. Balvín, Trnčák, Kubaník, Vaculík (56. Chlápek), Zmeškal (87. Vaněk), J. Balvín, Šico (75. Kovařík), Marek, Talach (41. Škvaridlo).

HOLEŠOV B – ROŠTĚNÍ 2:4 (0:2)

„Začátek jsme vůbec nezvládli a po hrubých chybách obrany jsme v 10. minutě prohrávali 0:2. Do přestávky hosté zahodili ještě několik slibných příležitostí. Začátek druhé půle byl opět stejný jako první. Hned v úvodu jsme obdrželi třetí branku. Do hry jsme se dostali, až když se Hlobil trefil krásně z přímého kopu. Poté jsme přidali na obrátkách a soupeře zatlačili a také opět vstřelili branku Hlobilem. Bohužel na vyrovnání jsme už nedosáhli. V obraně jsme dnes měli velké okno, naštěstí hostující Zakopal ve své dovednostní soutěži v nájezdech na gólmana selhal," konstatoval Tomáš Vybíral, trenér Holešova B.

„Utkání jsme začali aktivně hned v 8. minutě, kdy Gerát skóroval a o tři minuty později šel na domácího brankáře Zakopal, přehodil ho a zvýšil na 2:0. Naše aktivita pokračovala dále, přesto se nepodařilo vyložené šance Zakopala, Geráta a Darebníka proměnit. Na začátku druhého poločasu ve 47. minutě Gerát zvýšil na 3:0 a zdálo se, že je utkání rozhodnuto. Do 60. minuty jsme si vytvořili pět vyložených šancí, které jsme nevyužili. V 62. minutě se podařilo domácím snížit z trestného kopu, kdy se Hlobil trefil přímo do šibenice. Drama pokračovalo a domácím se podařilo snížit v 86. minutě, když se opět trefil Hlobil a rázem to bylo 3:2. Definitivní tečku za utkáním byla akce Zakopala, když utekl po pravém křídle a po jeho přihrávce Pospíšilík upravil na konečný 4:2," zhodnotil duel trenér Roštění Viktor Vinklárek.

Branky: 62. a 86. Hlobil – 8. a 47. Gerát, 11. Zakopal, 90. Pospíšilík. Rozhodčí: Hušek. Diváci:150. Holešov B:Pospíšil – Leško (46. Šuba), Matuška, Hasala, Přívara, Vaculík, Kadlčík, Matulík, Gross, Čada, Hlobil. Roštění:Uhlíř – Topič (66. Vybíral), Darebník, Vlkolenszki (79. Procházka), Filandr (58. Šilhár), Gerát (89. Pospíšilík), Szeliga, Zakopal, Petrskovský, Jirsa, Zapletal.

POČENICE – STŘÍLKY 0:1 (0:1)

„Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním si soupeř vypracoval několik brankových příležitostí. Něco vychytal Šesták, na Hubrovu střelu k tyči po rychlém brejku hostí byl ale krátký. Náš tým se probudil až ve druhé půli a Střílky zatlačil na jejich polovinu. Šanci ke skórování měli Šimčík, Jánský i Štolfa, bohužel jsme gól nedali. Soupeř hrozil z rychlých brejků. Utkání by slušela více remíza," posteskl si předseda Počenic Josef Hrušák.

„V Počenicích jsme odehráli nejlepší poločas v dosavadní podzimní části. Během prvních osmi minut jsme si vytvořili tři obrovské příležitosti, ale bez úspěchu. Pak se ale po další povedené akci prosadil Hubr a v 18. minutě otevřel skóre. Po zbytek poločasu jsme byli nadále výrazně lepším mužstvem, ale spoustu výborně rozehraných akcí jsme neuměli přetavit v gól. Druhá půle byla úplně o něčem jiném. Domácí přidali, naopak nám se přestala dařit kombinace a začali jsme se bát o výsledek. Pustili jsme Počenice do pár šancí a několika závarů. My jsme dali gól, ale pro faul na brankáře nebyl uznán. Pak měl ještě dobrou šanci Zabloudil. Asi pět minut před koncem zlikvidoval největší šanci domácích výborně chytající Rotter. Za předvedenou hru především v první půli si tři body zasloužíme," byl po závěrečném hvizdu přesvědčen trenér Střílek Pavel Mikulčík.

Branka: 20. Hubr. Rozhodčí: Dundová. Diváci: 50. Počenice: Šesták – Hrušák (61. Tesák), J. Barnet, H. Zbořil, Štolfa, Jánský, Kunčar, Šimčík, Niedermertl, Klapil, Juřena. Střílky: Rotter – Kryštof, Posolda, Machala, Zabloudil, Holub, Stuchlík, Nezdařil (52. Tomaštík), Hubr, Jelínek, Lupínek (85. Kučírka).

LUBNÁ – MRLÍNEK 2:0 (1:0)

„Přišlo na změny v sestavě. V prvním poločasu se hrál poměrně opatrný fotbal. Několikrát napřáhl Moravčík, který nastoupil v útoku, jeho zakončení ovšem nebylo přesné. Do zajímavé akce se dostal Radim Havlík, když na poslední chvíli nedokázal přesně zakončit své sólo. První branku vstřelil nestárnoucí Bačinský, který hlavou na zadní tyč přesně usměrnil centr Moravčíka. Hosté se k ohrožení branky Maráka dostávali jen při standardních situacích. Ve druhém poločase jsme chtěli rychle vstřelit druhou branku a v klidu utkání dohrát. Moravčíkovi by ovšem v tomto zápase asi nestačila ani ragbyová branka. Tentýž hráč se ani po samostatném úniku nedočkal kýžené branky. Potom mě trenér vpustil na hřiště s jednoznačným pokynem dát gól. Ten se mě podařilo splnit v devadesáté minutě. Po odvrácené obranné standardní situaci jsme sehráli ukázkově rychlý přechod do protiútoku. Broňa Železník parádně zatáhl míč po levé straně a předložil mně jej na malé vápno. Pro mě už nebyl problém vnést klid do našich řad. Uhráli jsme zasloužené tři body. Za zmínku stojí určitě i fair-play gesto Radima Havlíka," dodal hráč Lubné Milan Rybenský.

Branky: 26. Bačinský, 90. Rybenský. ČK: 80. R. Kušík (Mrlínek). Rozhodčí: Mucha. Diváci: 100. Lubná: Marák – Haloda, Moravčík, I. Havlík (74. Rybenský), R. Havlík (56. Kulcsár), Kašík, Scholz, Skácel, Bačinský (93. Dubina), Železník, Ševčík. Mrlínek: Novák – Josinek, Žaloudík, Š. Vyoral, Hradil, J. Horák, Podzemný, R. Kušík, V. Kušík, D. Horák, Vrubel.

1. Zdounky 6 6 0 0 0 23:9 18
2. Těšnovice 6 5 0 1 0 23:8 16
3. Slavkov p. H. 6 4 0 1 1 23:8 13
4. Loukov 6 3 1 0 2 14:14 11
5. Komárno 6 2 1 1 2 14:13 9
6. Skaštice B 6 3 0 0 3 13:12 9
7. Lubná 6 2 1 1 2 13:12 9
8. Břest 6 2 1 1 2 13:15 9
9. Roštění 6 2 1 0 3 14:18 8
10. Střílky 6 2 0 0 4 9:17 6
11. Chvalčov 6 2 0 0 4 10:20 6
12. Počenice 6 1 1 0 4 6:12 5
13. Mrlínek 6 1 0 1 4 8:16 4
14. Holešov B 6 1 0 0 5 10:19 3