Bodovala pouze rezerva Slovácka, nicméně s remízou v Uničově hosté příliš spokojení nebyli.

HFK TŘEBÍČ – FC FASTAV ZLÍN B 1:0 (0:0)

Především absence čistokrevných útočníků, kterých je nedostatek na celé Letné, stála za těsnou porážkou třetiligové juniorky ševců na hřišti Třebíče. Hosté pracovali směrem dozadu vcelku spolehlivě, do gólových příležitostí se ale probíjeli jen ztuha.

„Do zápasu jsme šli sice posíleni o některé hráče širšího kádru áčka, přesto jsme měli velký problém dát do kupy útočnou formaci. V konečném účtování se tato skutečnost ukázala jako rozhodující. Naše útočná aktivita nebyla taková, jakou bychom si představovali," uznal trenér zlínské juniorky Marek Kalivoda.

Jeho tým si vypracoval dvě solidní příležitosti při střelách Talaše a Linka, Horácký fotbalový klub byl o něco nebezpečnější. Mladí ševci nebyli při střelbě tak pilní jako Třebíč, a přestože hlavně ve druhé půli dokázali eliminovat nadšení a aktivitu domácích, zbytečnými chybami ve středové formaci se připravili o řadu slibně rozjetých akcí.

„Chyb při rozehrávce ve středu hřiště bylo až příliš, s tím jsme nemohli být spokojení," vypozoroval zlínský kouč.

Nešťastná branka dvanáct minut před koncem po sérii odrazů ve zlínském vápně tak přisoudila výhru Třebíči. „Až na tuto akci byla naše defenziva během zápasu v pořádku a mohli jsme se na ni spolehnout, bohužel bez vstřelené branky jsme na lepší výsledek pomýšlet nemohli," zopakoval Kalivoda.

Zlín B: Zapletal – Malý, Kroča, Linek, Zavadil – Talaš, Jasenský, Bublák, Hlobil (77. Kostka), Višněvský (60. Hradil) – Bartolomeu. Trenér: Marek Kalivoda.

SK HS KROMĚŘÍŽ – 1.HFK OLOMOUC 1:4 (1:1)

Kroměříž nastoupila proti exdruholigové Holici v hodně improvizované sestavě. Trenéra Romana Sklenáře k tomu vedly jednak další zdravotní komplikace v kádru a také nespokojenost s výkony některých hráčů v minulých zápasech.

„Ne všichni podávali takové výkony, jaké jsme od nich očekávali. Proto jsme dali šanci vlastním dorostencům, kteří se o svou šanci porvali a ukázali, že s nimi můžeme počítat," předeslal kroměřížský kouč.

Samotný úvod sice patřil olomouckému týmu, který šel po ráně Korčiána do vedení, ovšem už za šest minut bylo srovnáno. Po zpětné hlavičce Šturmy dopravil míč hlavou do odkryté brány Dobeš. Od té doby měla Kroměříž navrch a zkušenějšího soupeře dvakrát dostala do úzkých. Dvakrát nevyzrál na Šroma agilní Steiner a ten samý hráč nepřekonal hostujícího gólmana ani v nástupu do druhého dějství.

Nepříliš přesvědčivě hrající hosty dostala do vedení standardní situace. Na roh Dupkaly si naskočil na přední tyči Heinz a hlavou vrátil Olomouckým vedení. „Tento moment byl pro další vývoj klíčový. Zatímco do inkasované branky jsme byli nebezpečnějším mužstvem, i když soupeř byl kvalitnější na míči, potom se poměr sil obrátil," vypíchl Sklenář.

Kroměříž začala hrát příliš složitě a komplikovaně, dělala chyby již při rozehrávce, čehož Holice dokázala využít. Nejprve se mezi stopery znovu prosadil Heinz, poté do prázdné brány hlavičkoval Bernard.

„Klukům nemohu upřít snahu ani bojovnost, až do stavu 1:2 zvládali utkání také herně, pak se ovšem projevila větší kvalita soupeře," uznal kroměřížský kouč.

Kroměříž: Adamuška – Zapletal, Mikulica, Budín, Jura (74. Stojaník) – Perůtka, Stratil – Šturma, Dobeš, Steiiner – Slaměník (72. Ferko). Trenér Roman Sklenář.

SK SIGMA OLOMOUC B – SK SPARTAK HULÍN 3:1 (2:1)

Souboj dvou celků z čela MSFL vyzněl lépe pro B-tým Sigmy Olomouc, když hráči z hanácké metropole dokázali zareagovat na inkasovaný gól třemi trefami do hulínské brány. Nadějným směrem pro hosty nastavil vývoj zápasu ve 20. minutě Mršťák, když poslal odražený míč k tyči Chvějovy branky. Jenže na brzké vedení Spartaku domácí bleskově odpověděli podle příručky moderního fotbalu.

Centr levého beka Hýbla uklidil na vzdálenější tyči jeho kolega na pravé straně, obránce Vlastimil Vidlička. Do poločasu navíc Sigma vedla, když akci Plška středem hřiště korunoval gólem Michal Stříž.

„Začali jsme dobře, bohužel na vedoucí gól odpověděli domácí v podstatě ihned po rozehrávce z první nebezpečnější akce. Druhý gól jsme jim nabídli chybou po vlastní nedohrané standardní situaci, po níž jsme nepokryli následný brejk," poznamenal trenér Hulína Jindřich Lehkoživ.

Po pauze vypadli mladíci Sigmy na chvíli ze hry a Hulín se snažil dosáhnout na vyrovnání, jenže v pokutovém území chybělo hostujícím fotbalistům více štěstí či důrazu a Olomouc optickou převahu hostů přestála. „O přestávce jsme si řekli, že budeme aktivnější a půjdeme za vyrovnáním. Měli jsme nějaké náznaky, ale pak jsme udělali třetí hrubou chybu," předeslal Lehkoživ.

Jakékoliv myšlenky Hulínských na bodový zisk totiž uťal dobrou prací při napadání Schmidt, který využil zaváhání stopera Číhala a ztráta míče posledním hráčem před brankářem byla pro Hulín osudná. Sigma totiž byla včera hodně produktivní a i tuto šanci proměnila.

„Určitě mě mrzí, že jsme nezískali aspoň bod. Čekali jsme těžký zápas proti běhavému soupeři. To se potvrdilo. Sice jsme byli víc na míči, ale rozhodly tři naše individuální chyby, které domácí potrestali a zaslouženě zvítězili," uznal hostující kouč.

Hulín: Vogl – Vyskočil, Číhal, Červenka, Pacl (46. Barcúch) – Krhut (79. Ševela), Laciga, Kadlec, Mršťák – Rokos (66. Paciorek), Kopečný. Trenér: Jindřich Lehkoživ.

UNIČOV – 1. FC SLOVÁCKO B 0:0

Už osm zápasů trvá v MSFL neporazitelnost fotbalistů FC Slovácko B. Neskončila ani na hřišti neoblíbeného soupeře v Uničově, odkud si svěřenci trenéra Jana Palinka odvezli bod za bezbrankovou remízu.

„Přestože se nám v Uničově podařilo přerušit černou sérii s tímto soupeřem, tak dnes s remízou nemůžu být spokojený. Měli jsme nejméně šest tutovek a ztratili jsme dva body," povzdechl si kouč Slovácka.

Domácí vyhlášení svým agresivním pojetím hry tentokrát připomínali krotkého beránka. „Jakoby měli respekt z naší sestavy. Byli hodně zalezlí, soustředili se především na obranu," všiml si Palinek.

Jeho svěřenci na hřišti jasně dominovali. Nejblíže ke vstřelení vedoucí branky měl Martin Holek, jenže ve stoprocentní pozici z deseti metrů mířil vedle. Šanci podobného kalibru měl i čtvrt hodiny před koncem Haša, který pálil po skrumáži před brankou Uničova, gólman Uvízl ale předvedl skvělý zákrok.

„Postupem času se zhoršoval terén, což více vyhovovalo domácím, kteří se převážně bránili. Z tolika tutovek jsme tam ale prostě aspoň jeden gól dotlačit měli. Bod je málo," litoval zahozených šancí hostující trenér.

Slovácko B: Heča – Reinberk, Břečka, Mezlík, Kubáň – Holek, Trávník (80. Jeleček), Šumulikoski, Volešák – Haša, Havlík (58. Prajza). Trenér: J. Palinek.