Nejhorší výchozí pozici má sice Hulín, ten se však může opřít o dvě domácí výhry v řadě, takže ani do Hlučína dnes nepojede se sklopenou hlavou.

„Situaci máme ve vlastních rukou, o všem nejspíš rozhodne náš zápas se Žďárem. Nicméně bez šancí na body nejsme ani v Hlučíně. Ten hraje technický fotbal, což nám většinou vyhovuje. Sebevědomí našeho mužstva šlo po dvou výhrách nahoru a o dobrý výsledek se popereme i tentokrát," slibuje hulínský trenér Jindřich Lehkoživ.

O dva body více než Spartak má nedaleká Kroměříž. Ta dnes v 16.30 hodin přivítá na Obvodové nevyzpytatelnou a zkraje jara hodně podceňovanou Břeclav. Ta se ovšem po sérii nečekaně dobrých výsledků vrátila na čtvrté místo tabulky.

„Některé kluky z Břeclavi znám, protože jsem je ještě na Slovácku trénoval, a moc dobře vím, na co se musíme připravit. Soupeř bude hlavně bránit a spoléhat na brejkové situace. Nás čeká dobývání a urputný boj, nicméně po středečním výpadku v Zábřehu nám nezbývá nic jiného než urvat tři body. Jiným způsobem to napravit nelze," má jasno kroměřížský kouč Roman Sklenář.

Apelovat proto bude hlavně na morálku a herní disciplínu. „Poslední kola už moc o fotbalovosti nebudou, rozhodne psychika. A snad i domácí prostředí. V něm se nám zatím na jaře daří, a kdyby nás přišlo podpořit co nejvíc fanoušků, bylo by to super," přeje si trenér Hanáků.

Napůl zachráněni už jsou naopak mladí ševci, ovšem i oni by ještě jednu výhru k většímu klidu potřebovali. Zítra odpoledne si pro ni pojedou do Zábřehu.

„Dvakrát nám to nevyšlo doma, snad se to podaří do třetice. Nicméně Zábřeh má na domácím hřišti pořád velkou sílu a nic jednoduchého nás určitě nečeká. Oproti středeční porážce s Uničovem musíme především eliminovat velké množství individuálních technických chyb. Něco podobného už se snad znovu opakovat nebude," věří trenér zlínské juniorky Jaroslav Švach.