SKUPINA A

HORNÍ LIDEČ – PODLESÍ 1:0 (1:0)

Zápas rozhodla jediná branka. Dal ji pro něho netradičně pravou nohou slovenský legionář ve službách Horní Lidče Vaštík. „My jsme kromě branky, kdy to z dvaceti pěti metrů pěkně trefil Vaštík, měli v prvním poločase únik Martina Petruška, ale ten neproměnil. Hosté zahrozili před první brankou gólovou hlavičkou, ale minuli branku. Ve druhém poločase byla na obou stranách šance nešance. My jsme těsnou výhru uhájili," řekl k utkání předseda domácího klubu Bronislav Gajdošík.
Branka: 29. Vaštík.

VIDČE – SLUŠOVICE 2:1 (1:0)

Fotbalisté Vidče si doma připsali skalp těžkého soupeře a prožívají vynikající vstup do jara, kdy ze dvou zápasů vydolovali plný počet bodů. „Byli jsme v prvním poločase aktivnějším celkem a po zásluze jsme vedli. Vašut dal první branku a mohl přidat další, když prostřelil brankáře, míč se šoural do branky, ale gólman ho ještě stihl zalehnout na brankové čáře. Po přestávce jsme proměnili penaltu po faulu na Petra Mičkala. Poslední půlhodinu byli hosté aktivnější. Nám pomalu docházely síly, ale i když jsme jednou inkasovali, podržel nás dvakrát výborný Marek Vala v brance a nakonec jsme cenné tři body uhájili," řekl k utkání sekretář Vidče Petr Jurča.

„Kluci si dnes sáhli na dno. Obrana pracovala perfektně, zálohu řídil skvěle Pavel Drda a zimní posila Ondřej Vašut byla nebezpečná vepředu. Druhý poločas, kdy soupeř zapnul na vyšší obrátky, jsme to ubojovali srdíčkem a velkou obětavostí," dodal trenér Vidče Petr Urban.
Branky: 32. Vašut, 51. Vladimír Urban – 82. Povolný.

BRUMOV B – VAL. PŘÍKAZY 3:2 (0:1)

Vyhraný zápas ztratily Valašské Příkazy v Brumově. „Prvních dvacet pět minut jsme hráli velmi dobře. Pak soupeř hru vyrovnal, ale odměnou za naši aktivitu byla branka do šatny v podání Smilka po standardní situaci hlavou. Když další hrubky domácích využil po přestávce Juřica, měli jsme zápas velmi dobře rozehraný. Jenže jsme přestali hrát a to se nám krutě vymstilo. Začali jsme kupit hrubky a dostávali laciné branky třeba po našem autovém vhazování. Měli jsme nějaké možnosti na vyrovnání, ale domácí do naší otevřené obrany zahrozili dvakrát a mohli vedení ještě navýšit. Tento zápas nás bude dlouho mrzet," řekl k utkání zklamaný trenér Valašských Příkaz Josef Miklas.
Branky: 61. Bartozel, 78. Fojtík, 79. Ritter – 45. Smilek, 50. Juřica.

VAL. MEZIŘÍČÍ B – JUŘINKA 1:0 na pen.

Derby zápas ovlivnila 31. minuta a vyloučení domácího Švajdy za zmaření jasné brankové příležitosti. „Prvních třicet minut byla Juřinka lepším celkem. Její hráči byli pohyblivější a důraznější. Vyloučení našeho hráče nám paradoxně pomohlo. Juřinka jako by si v přesilovce nevěděla rady a my jsme s jasnou taktikou hrát ze zabezpečené obrany na brejky byli ve druhém poločase i lepším týmem. Nakonec šťastně máme druhý bod. Děkuji třem hráčům prvního týmu – Michutovi, Wludykovi a Kučerovi a dvěma dorostencům – Markovi a Jašíčkovi, že nastoupili, jinak bychom tak tak dávali dohromady sestavu," řekl po zápase trenér Valašského Meziříčí B Vladimír Kostka.

ZUBŘÍ – VAL. KLOBOUKY 3:0 (1:0)

Domácí představili v základní sestavě dvě posily z Vigantic a obě ve vítězném utkání obstály. „David Kedroň potřebuje ještě dohnat tréninkové manko, Filip Pikal dnes hrál dobře jak na levém obránci, tak záložníkovi. Oba kluci zapadli a přispěli k výhře,“ řekl na adresu posil hrající manažer Zubří Robert Jurajda a zápas zhodnotil takto: „V prvním poločase to byl hlavně boj o střed hřiště. Soupeř měl v 15. minutě tutovou šanci, ale tu skvěle lapil proti unikajícímu hráči brankář Blabla. My jsme se dostali do vedení po standardní situaci, kdy jsem našel přesně z centru hlavu Vaška Krupy. Po přestávce na nás hosté nastoupili a jejich hlavička jen těsně minula naši branku. V 81. minutě jsem si počkal na míč po rohovém kopu a dali jsme druhou branku. O pouhou minutu později přišla nejkrásnější akce zápasu, kdy dvojice Vokáč, Jež vybagovala hostující obranu a Drda střílel do prázdné branky.“
Branky: 38. Krupa, 81. Jurajda, 82. Drda.

SEHRADICE – VLACHOVICE 0:2 (0:1)

Domácí se nepotkali s formou a Vlachovicím ulehčili honbu za ziskem tří bodů. Od první minuty měly více ze hry Vlachovice. Taky si vytvořily několik šancí. Domácí se oklepávali postupně a začali hosty ohrožovat rychlými brejky, které ale nebyly úspěšné. Vlachovice se prosadily po centru z pravé strany a Obadal pak již jen sklepl míč do sítě Sehradic. Ani druhý poločas nepřinesl zvýšený klid na kopačkách Sehradic. Zápas měl vlažné tempo a spíše se přeléval z jedné strany na druhou nakopávanými míči. Vlachovice přidaly v 80. minutě Olejníkem druhou branku, závěr utkání si pohlídaly a připsaly si tři body.

Branky: 20. Obadal, 81. Olejník. Sehradice: Minařík – Gregor, Krejčiřík, Žebráček, Plášek (Žáček V.), Zavadil, Tomšů (Srcháček), Sochora, Chovanec (Zerzan), Vašička, Gerža.

JAROSLAVICE – NEDAŠOV 1:0 na pen.

Úvod zápasu patřil Nedašovu, který přitlačil domácí, ale vážnější šanci si nevypracoval. Jaroslavice postupem času hru vyrovnaly, také se dostaly do několika slibných situací, ovšem v zakončení to bylo stejně bídné jako v případě soupeře. Bojovný zápas plný nepřesností tak rozhodla až osmá série penaltového rozstřelu, ve kterém byli o chlup přesnější Jaroslavičtí.
Rozhodčí: Valčík, 72 diváků.
1. Val. Klobouky 15 9 1 2 3 30:14 31
2. Podlesí 15 9 1 2 3 29:15 31
3. Zubří 15 8 1 3 3 34:16 29
4. Vlachovice 15 7 2 1 5 33:31 26
5. Juřinka 15 7 1 2 5 32:17 25
6. Brumov B 15 6 3 1 5 33:29 25
7. Slušovice 15 6 2 2 5 36:25 24
8. Vidče 15 7 0 3 5 24:30 24
9. Hor. Lideč 15 7 0 0 8 27:26 21
10. Nedašov 15 5 2 1 7 20:32 20
11. Val. Meziříčí B 15 4 3 1 7 26:31 19
12. Val. Příkazy 15 4 1 1 9 34:43 15
13. Jaroslavice 15 3 3 0 9 15:32 15
14. Sehradice 15 3 0 1 11 14:46 10

SKUPINA B

SKAŠTICE – VLČNOV 4:0 (0:0)

Ve druhé půli čtyři branky a nakonec z toho bylo pohodlné vítězství. Vlčnov přijel s jednoznačnou taktikou držet co nejdéle bezbrankový stav, což se jim dařilo celý poločas. Skaštice se poprvé prosadily ve 47. minutě po trestném kopu Konečníka, hráči se uklidnili a zbytek zápasu si užili. Jejich hra se zpřesnila a zlepšila. A to mělo za následek další góly v síti Vlčnova. Druhá gólová akce začala u gólmana Stýbla, rozběhnutý Bubla ještě nemířil přesně, aby vše napravil Sova – 2:0. O deset minut později opět řádil Konečník, jenž mířil k tyči. Konečnou podobu výsledku dal v závěru Sova.
Branky: 47. a 66. Konečník, 55. a 87. Sova, 66. Konečník. Rozhodčí: Zubek – Žniva, Kovářová, 100 diváků. Skaštice: Stýblo – Vymětal R., Motal, Batík, Icela (76. Dunda) – Škrabana (53. Bubla L.), Sova (K), Frýdl R., Menšík (57. Petrúsek) – Ančinec (69. Uličný), Konečník. Trenér: Roman Kolenič. Vlčnov: Chvojka – Uhlíř, Hlahůlek, Stojaspal, Beránek – Palička, Tománek (K), Martinec, Hanák – Gregor, Činčala (67. Pešl). Trenér: Vítězslav Bělohlávek.

ÚJEZDEC – OSVĚTIMANY 2:1 (2:0)

Velmi důležitý zápas v boji o záchranu domácí nakonec zvládli, ale výhra se nerodila lehce. Hosté z Osvětiman se představili jako velmi dobrý tým, v úvodu utkání měli na svých kopačkách více brankových příležitostí. Domácí se jen velmi těžko dostávali do hry, ale po půl hodině jim pomohla standardní situace. Přímý kop krásně proměnil Slinták a jen za další tři minuty se tento hráč prosadil podruhé, když potrestal zaváhání jinak pozorné obrany Osvětiman a uklidnil svůj tým dvoubrankovým vedením.
Druhá půle se odehrávala především ve středu hřiště. Domácí trpělivě kontrolovali vedení a nepouštěli hosty do brankových šancí. Týmu z Osvětiman v této fázi chyběla větší invence k vytvoření jakékoliv šance. Až v 86. minutě se již unavená obrana Újezdce dopustila chyby a zcela volný hostující Otáhal snížil. To bylo ale vše, a tak domácí získali velmi cenné tři body ve svém boji o záchranu v soutěži.
Branky: 32. Slinták, 35. Uher – 86. Otáhal. Újezdec: Pochylý Jiří – Šmíd, Mařica, Hruboš, Kobzinek Indra, Vystrčil, Uher, Coufalík – Vacula, Slinták. Střídali: Pochylý Jan, Těthal. Osvětimany: Chaloupka – Fišer, Křemeček L., Křemeček R. – Šmatelka, Švrček, Válek, Ohnutek, Dufka – Otáhal, Zýbal. Střídali: Juřena, Žandovský.

NIVNICE – KORYČANY 0:1 (0:1)

Nivnice se srdcařem V. Veleckým v sestavě přivítala na domácím hřišti pátý celek tabulky FC Koryčany. Už ve 4. minutě se nevešla mezi tyče hlavička domácího P. Ligase, o tři minuty později zneškodnil rychlý únik hostí brankář P. Mendl. Následující momenty patřily domácím, ale ke zdárnému konci nevedly. Ve 26. minutě se do hry přihlásili i hosté. Křídelní akci Posoldy měl v úmyslu poslat do sítě S. Koval, ovšem prověřil jenom pevnost sítě za hrací plochou. Ve 28. minutě vyzval ke skórování V. Veleckého T. Kadlček. Poslal mu totiž parádní přihrávku středem za obranu a největší šance Nivničanů skončila na levé tyči branky hostí. K omšelému nedáš – dostaneš mohlo dojít za šedesát sekund. Střela koryčanského J. Věžníka z dálky skončila na spojnici břevna a tyče. Ve 34. minutě domácí M. Holboj zbytečně fauloval. Nejlepší střelec hostí Gejdoš střílel na bránu z třiadvaceti metrů a nemýlil se. Koryčany vedly 1:0.
Po přestávce hrála Nivnice bez zraněných S. Josefíka a Z. Kostelníka, následovalo střídání M. Holboje a ofenzivní snaha domácích byla spíše náhodná. Nivnický brankář P. Mendl musel likvidovat řadu střel hostí včetně Gejdošovy v 70. minutě. Do toho šel kvůli zranění ze hřiště i domácí P. Lukeš a Nivničané nevěděli, kde jim hlava stojí, ale koncovka hostí byla žalostná. V 83. minutě po faulu na T. Kašpárka kopali domácí T. Kadlčkem standardku z boku a míč po ní poskakoval kolem brankové čáry, ale skončil za brankou. V 86. minutě už mohlo k vyrovnání opravdu dojít, protože dvorní nahrávač T. Kadlček poslal finální nahrávku na M. Machalu, ale koryčanský gólman Vrba odmítl kapitulovat. Tři body si tak zaslouženě odvezli hosté.
Branka: 34. Gejdoš. Rozhodčí: Schürmacher – Pospíšil, Vlk, 250 diváků. Nivnice: Mendl – Machala, P. Ligas, P. Hladiš, Michalec – Velecký – Josefík (25. Slezáček), Kostelník (49. F. Hladiš), Lukeš (63. Kašpárek), Holboj (59. Ryšávka) – Kadlček. Koryčany: Vrba – J. Věžník, Mušálek, S. Koval, Posolda, K. Věžník, Hanák, Tesař, Gejdoš (90. Ryška), Hubr (90. Elzner), Lysko (86. Šnajdr).

BOJKOVICE – HLUK 1:0 (1:0)

Domácí mužstvo potvrdilo skvělý vstup do jarní odvetné části a na překvapivé vítězství v Koryčanech navázalo dalším cenným skalpem, když nejtěsnějším rozdílem zdolalo i lídra tabulky z Hluku, čímž se posunulo hned za něj na druhou příčku! Autorem vítězné branky byl nestárnoucí Dan Vacula, který si zpracoval na hranici šestnáctky odražený míč po rohovém kopu a svou gólovou střelu namířil nechytatelně pod břevno branky gólmana Fojtíka. V dramatickém utkání nebyla nouze o zajímavé momenty, v závěru utkání se hosté všemi silami snažili vyrovnat, naopak domácí tým podnikal rychlé protiútoky do otevřené obrany, ani jeden míč již ovšem za zády gólmanů neskončil. V 85. minutě zazdil pojišťovací tutovku po Hladíkově nabídce domácí Dolina, v posledních vteřinách nastaveného času mohl naopak vyrovnat jeden z hluckých hráčů, ale ve vyložené příležitosti namířil k radosti Bojkovických vedle.
Branka: 34. Vacula. Hluk: Fojtík – Horák, Lipoti, Machala A., Galuška, Martiš (Baroň), Kukla, Machala O., Dohnal, Bihári, Zalubil.

NEDACHLEBICE – NAPAJEDLA 3:1 (3:0)

V prvním jarním domácím zápase, který byl zároveň derby, se Nadachlebicím podařilo vyhrát. „Těší mě tři body a střelecká produktivita dvou našich střelců. Herně to nebylo ono, ale až se uzdraví další marodi a budou lepší terény, půjdeme herně nahoru. Soupeř měl taky šance, podržel nás skvělý brankář Vyorálek,“ komentoval trenér domácích Petr Polášek.
Branky: 9. Faldyna, 25. a 36. Urban – 86. Ouroda. Rozhodčí: Švach – Katrňák, Kubíček. Nedachlebice: Vyorálek – Přikry l (60. Nožička), Skovajsik, Ryška, Pisklák – Mráz (84. Novák), Hána, Haša, Kafka – Faldyna (79. Brzica), Urban. Trenér: Petr Polášek. Napajedla: Bartoš – Koutnik, Drga (K), Belant (43. Bejtkovský), Škarek, Havránek, Škrabal (5. Haša), Náplava, Foral, Tomek, Ouroda. Trenér: Roman Leither.

ŽALKOVICE – KVASICE 3:2 na pen. (0:1)

Derby se vyznačují bojovností, ale hlavně výsledek je vždy těžko předvídatelný. V první půli se hra odehrávala převážně mezi šestnáctkami a šancí bylo poskrovnu. Kvasičtí proměnili první zdařilou akci ve vedoucí branku, když v přečíslení skóroval pohotově Pavel Musil. Dvacet minut druhého poločasu byli hosté aktivnější, jistější na míči a aktivitu zúročil druhou brankou v síti Žalkovic pohotový Radim Zapletal. Pasivní domácí vzápětí faulovali pronikajícího Radka Janoštíka a zřejmě definitivní pojistku mohl dát z penalty Pavel Musil, ale branku minul. Domácí obdivuhodně nesložili zbraně a výsledek srovnali. Snížení prudkou střelou k tyči vedlo k ještě větší aktivitě a i další střela, nešťastně tečovaná Michalem Brázdilem, skončila v kvasické síti. Penaltový rozstřel patřil šťastnějším domácím.
Branky: 72., 84. Bartůšek – 26. Musil, 66. Zapletal. Žalkovice: Juráň – Horák Pavel, Janečka M., Zavadil J., Netopil, Bartušek, Bartůšek, Horák Z., Němec, Zavadil D., Janečka T., Horák F. Střídali: Strnad, Horák Petr. Kvasice: Vymazal – Zapletal, Večerka, Stojaník, Musil, Močička, Janoštík, Lepša, Šilinger, Brázdil, Ševela. Střídali: Hora, Vojtášek, Černocký.

D. NĚMČÍ – MALENOVICE 1:0 (0:0)

O osudu vyrovnaného duelu rozhodla 70. minuta, kdy se prosadil Tinka. V závěru hosté vsadili vše na jednu kartu, ale na vynucení vytouženého rozstřelu nedosáhli.
Branka: 70. Tinka. Dolní Němčí: Bobčík – Šmehlík, Kadlček, Tinka, Ježek, Krchňáček P., Bída, Stojaspal T., Stojaspal M., Krchňáček M., Poruban. Střídali. Krchňáček R., Světinský, Nemrava. Malenovice: Mňaček – Válek, Rosinec, Bartoň D., Střelec, Bartoň J., Torma, Dorotík, Bartek, Lhotský, Struška. Střídali: Juráň, Kletečka, Zahnaš, Menša, Mikeštík.

1. Hluk 15 10 2 1 2 37:11 35
2. Bojkovice 15 9 1 1 4 30:21 30
3. Kvasice 15 8 0 5 2 33:17 29
4. Osvětimany 15 9 1 0 5 35:24 29
5. Koryčany 15 8 1 3 3 26:15 29
6. Napajedla 15 6 3 2 4 28:28 26
7. Skaštice 15 7 2 0 6 35:31 25
8. Nedachlebice 15 6 2 2 5 26:24 24
9. Vlčnov 15 6 1 1 7 16:20 21
10. Žalkovice 15 4 3 0 8 21:28 18
11. Dol. Němčí 15 5 0 2 8 17:29 17
12. Nivnice 15 4 1 1 9 19:27 15
13. Újezdec 15 4 0 0 11 19:36 12
14. Malenovice 15 1 1 0 13 13:44 5

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU