Klíčová chvíle páteční předehrávky 21. kola Fortuna MSFL přišla po půlhodině hry. Po nepovedeném obranném zákroku jednoho z domácích beků ve vlastní šestnáctce se míče zmocnil nepokrytý Neubert, který a uklidil odražený míč do sítě a poslal hosty do vedení.

Hanáci hubený náskok ve zbytku utkání udrželi. „Jsou to pro nás vydřené body. Byl to těžký zápas, soupeř nehrál špatně, ale kluci to vzadu zvládli. Jsem rád, že i když po odchodu střelce Silného nedáváme tolik branek, utkání dokážeme vyhrát i na jeden gól,“ říká kouč Kroměříže Ivo Světlík.

První poločas ale mnoho vzruchu nepřinesl. Kroměřížští byli více na míči, ale kromě Neubertovy dorážky žádnou nadějnou akci nedotáhli. „Měli jsme snad čtyři slušné šance,“ připomíná Světlík.

Na druhé straně se dvakrát vyznamenal gólman Kofroň, který kryl ránu Václavka i střílející centr Vychodila.

Hanáci měli i ve druhé půli herně navrch, ale žádnou šanci nevyužili. Aktivní byl hlavně rychlý Krhut. Na druhé straně zlobil soupeře Blanař. Valaši hrozili hlavně po centrech z pravé strany, ale hlavičkující hráči mířili pokaždé nepřesně. Domácí fotbalisté se dál tlačili do zakončení, ale postupné útoky v klidu rozbíjela pozorná kroměřížská defenziva.

Ilustrační foto
Okresní přebor: rezerva Holešova sťala lídra. V čele jsou nově Němčice

„Soupeři jsme toho moc nepovolili,“ těší Světlíka.

V 77. minutě byl blízko vyrovnání dlouhán Gomola. Domácí útočník se tlačil na přední tyč, ale svůj pokus nasměroval křížně těsně vedle. Chvíli před koncem měl Gomola další slušnou příležitost, ale po chybě hostů v rozehrávce a slibném přečíslení pálil zpoza šestnáctky přímo do připraveného Kofroně.

„Proti silné Kroměříží jsme sehráli dobrý zápas. Od soupeře jsem čekal víc, ale pokud mám hodnotit náš výkon, opět jsme dojeli na nepřesnou koncovku. Nedali jsme v utkání pět šancí, a tak nemůžeme pomýšlet na body. Těžko přesné zakončení nacvičovat, je to spíše individuální problém hráčů. Těžko pochopím, jak můžeme nabídnuté šance neproměnit. Ve všech čtyřech zápasech nás zatím na jaře nikdo nepřehrál, ale šance jsme proměnili pouze proti Hodonínu. Kluci musí nadále poctivě makat na tréninku a začít tím, že budou tam proměňovat šance. I když máme v současné době úzký kádr, ten má pevný základ a je na čem stavět. Budeme dál bojovat,“ řekl trenér Valmezu Michal Hubník.

Závěr zápasu Hanáci pozornou taktickou hru dobře zvládli a domů si odvezli všechny body.
Fotbalisté Kroměříže nyní čeká domácí dvojzápas. Už ve středu třetí tým MSFL vyzve v dohrávce Uherský Brod, v sobotu pak pod umělým osvětlením přivítá Petřkovice.

„Věřím, že pokud následující duely zvládneme, zůstaneme ve hře o první místo. V případě klopýtnutí bude naše situace horší,“ přemítá Světlík. ValMez o víkendu zajíždí do Velkého Meziříčí.

Ilustrační foto.
Mistrovská kopaná

TJ Valašské Meziříčí - SK Hanácká Slavia Kroměříž 0:1 (0:1)

Branky: 33. Martin Neubert. Rozhodčí: Gasnárek - Popelák, Hanáková (Bábíček). Diváci: 320
Valašské Meziříčí: Mucha – Chapodze, Vychodil, Chargeishvili, George, Drozd, Klimpar (74. Furmánek), Vrána (70. Bartozel), Tobiáš, Václavek, Gomola. Trenér: Michal Hubník.
Kroměříž: Kofroň - Šmerda, Matoušek, Hloch, Jeleček - Cupák, Motal - Krhut, Neubert (74. Sedláček), Blanař (63. Berčík) - Kovář (90. D. Stratil). Trenéři: Jaroslav Baďura, Ivo Světlík, David Klimek.