Důležitost dnešního zápasu na Obvodové (14 hodin) zvyšuje skutečnost, že Kroměříž přivítá tabulkového souseda z Orlové. Ta v předchozím kole opustila po výhře nad Hlučínem poslední místo tabulky. „Nechci říkat, že už v této fázi půjde o šest bodů, nicméně máme za sebou výsledkově nepříliš vydařené období a doma dva zápasy v řadě. Z těch musíme vytěžit co nejvíc, abychom si do jarních odvet vytvořili co nejlepší pozici," plánuje trenér Hanáků Roman Sklenář.

„Do zápasu proti Uničovu by se nám šlo lépe a s větším klidem, kdybychom z Břeclavi přivezli tři body, ke kterým jsme měli nakročeno," připomněl trenér zlínské juniorky Michal Hlavňovský zkrat mladých ševců, kteří si nechali vstřelit vyrovnávací branku v poslední minutě, ačkoliv soupeř hrál bez dvou vyloučených hráčů. „Takto stojíme před domácí povinností znovu bodovat," má jasno.

Zítřejší duel na Letné (10.30 hodin) zároveň přinese zajímavé srovnání. Žlutomodří i přes vzepětí z posledních kol stále zaujímají v tabulce domácích zápasů poslední místo, Uničov se zase může pochlubit pouze dvěma remízami v rámci svých venkovních výjezdů.

„Čeká nás protivník, který má konsolidovaný kádr, hraje delší dobu pohromadě a má ve svém středu střelecky disponovaného útočníka Richtera, který patří k nejlepším hráčům celé soutěže," vypíchl zlínský kouč hráče, jenž se minulý týden dvěma góly podepsal pod cenný skalp HFK.

V mnohem příznivější situaci je aktuálně pátý Hulín. Tomu bezprostřední ohrožení sestupem nehrozí. Nehledě na to, že po sérii dobrých výsledků se do potřebné pohody dostali také klíčoví hráči. Spartak sice minulý týden prohrál těsně na hřišti vedoucí Opavy, znovu ale potvrdil oprávněnost svého tabulkového postavení.

„Přes prohraný zápas jsem musel kluky pochválit, protože v Opavě nepropadli herně a ani výsledkově. Doufám, že se teď dobře připravíme na nejbližší domácí zápas a připíšeme si další důležité body," přeje si hulínský kouč Jindřich Lehkoživ.

Spartak dnes přivítá ve 14 hodin bojovného nováčka z Mikulovic. „Pokud tento zápas zvládneme, přezimujeme v horní polovině tabulky a na rozdíl od předchozích sezon by nás mohlo čekat mnohem klidnější jaro. Je proto potřeba sbírat body, dokud se nám daří," nabádá Lehkoživ.

Ještě lépe je na tom béčko Slovácka. To bodovalo již šestkrát v řadě, polepšilo si na čtvrté místo a zítra v Kunovicích (10.15 hodin) přivítá Břeclav. Dá se předpokládat, že i s posilami z prvoligového A-týmu. Naopak Břeclav bude sestavu doslova látat, neboť v duelu s juniorkou ševců přišla o dva vyloučené hráče.