„Jsme šťastní, že jsme to zvládli, ale předcházela tomu výborná defenziva v čele s Pepou Lukaštíkem. To byl základ našeho úspěchu," zářil štěstím Milan Otépka, který v Kroměříži působil.

SLAVIČÍN – KROMĚŘÍŽ 1:0 (0:0)

„Vzpomínám na angažmá v dobrém. Na soupeře jsme se připravovali, byl jsem se na něj podívat i na přátelák s Přerovem. Věděli jsme, co hrajeme. Trpělivě zezadu jsme čekali na svou šanci," pochvaloval si Milan Otépka.

Ta přišla v 63. minutě, kdy se po osmi minutách na hřišti prosadil střelec Pavel Kříž po vysunutí od Petra Švacha. „Krásně ho našel. Pavel obešel gólmana, byl faulován, rozhodčí naznačoval penaltu, ale Pavel Kříž situaci ustál a dotlačil balon do brány. Šel si za tím," chválil Otépka.

Kromě toho měl Slavičín ještě v první půli dvě velké příležitosti Tomáše Švacha a Goňi, který neproměnil velkou příležitost do prázdné branky. „Jediné, z čeho jsem zklamaný, že nepřišli diváci. Ve Slavičíně se to začíná stávat pravidlem. Nejsme schopni je na fotbal nalákat," litoval Otépka.

To jeho protějšek David Klimek měl důvod být rozmrzelý z vícero věcí. „Jeli jsme k utkání s cílem postoupit. Narazili jsme však na dost připravený, zkušený mančaft, což jsme však na druhou stranu předpokládali. Slavičín hrál velmi dobře, nechal nás vycucat, co vymyslíme. Nebyli jsme schopní vymyslet nic a hodně jsme faulovali. Zápas nám nesedl, musíme se zlepšit směrem dopředu," uvědomuje si kroměřížský kouč. (dan, jš)

Slavičín: Vypušťák – Kocián, Kalus (75. Bartoš), P. Švach, Goňa, Mezírka, Horáček (48. Matůš), Velecký (55. Kříž), Lukaštík, T. Švach, Školník. Trenér: M. Otépka. Kroměříž: Šustr – Čep, Kašík, Stratil, Strašák, Netopil, Budín, Galetka, Pavelka, Neubert, Steiner. Trenér: D: Klimek.