BORŠICE – HLUK 0:1 (0:1)

Po opatrném začátku se v derby nejdříve osmělili hosté a nejnebezpečnější hráč Martiš dvakrát střílel z prostoru penalty, ale brankář Janečka byl na místě. Hlučané vycítili, že domácí nemají svůj den a stále více se osmělovali. V 35. minutě nejlepší hráč Martiš prostrčil míč mezi obránce a Zálešák využil nabídnutou příležitost – 0:1. Boršičtí byli vepředu bezzubí a v prvním poločase neohrozili gólmana Fojtíka. Druhý poločas nabídl svižnější fotbal hlavně ze strany domácích, ale soupeřova obrana dirigovaná zkušeným Zalubilem domácí do šance nepustila. Boršičtí v poslední čtvrthodině vsadili vše na útok a hra se přelévala ze strany na stranu. Útok podpořil i nestárnoucí hrající trenér Libor Soldán, ale pozorný soupeř jednobrankový náskok ubránil. Naopak domácí gólman Janečka vychytal několik příležitostí Hluku.
Branka: 36. Zálešák. Rozhodčí: Macháč, 200 diváků.

BYSTŘICE P. H. – MORKOVICE 5:1 (3:0)

Domácí výběr s druhým týmem tabulky předvedl vynikající kolektivní výkon. Fotbalisté Bystřice přistoupili k utkání zodpovědně a splnili veškeré taktické pokyny. V utkání si vytvořili spoustu krásných šancí a pět z nich proměnili v góly. O osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto během dvaceti minut, kdy domácí vstřelili tři góly. Morkovice výsledek korigovaly dvacet minut před koncem z penalty Gröplem.
Branky: 3. a 21. Pumprla, 8. Krajcar, 59. a 72. Boateng – 69. Gröpl (pen.). Rozhodčí: Kotačka, 115 diváků.

1. FC Slovácko. Ilustrační foto
Slovácko vyšlo na Bohemce naprázdno. Vychytal jej vlastní odchovanec

VEL. KARLOVICE – BAŤOV 2:1 NA PEN. (1:1)

Alespoň dva cenné body vybojovali se silným soupeřem z Otrokovic nadšeně hrající domácí, kteří do úvodu utkání vlétli střemhlav. Agilní Tomáš Heger spolu s Vojtou Vašutem zásobovali domácího snajpra Pavla Škrobáka přihrávkami, leč ne vždy to bylo přesně zakončeno. Ale nebyl to jenom Škrobák, který se nemohl střelecky prosadit, ale i další, například Roman Zeť či Vojta Vašut. Hra se pak pomalu srovnávala a najednou hosté zaútočili po levé straně a odtud ranou přes celou bránu šli do vedení. Domácí zůstali trošku touto situací zaskočeni, ale hra pokračovala směrem k 45. minutě a tehdy čerstvý otec jednodenní dcery Pavel Škrobák ji poslal nádhernou pusinku, když po ideálním uvolnění Vojtou Vašutem si dovolil kličku ještě více do strany a odtud, poměrně z těžké pozice, skóroval na 1:1.
Po přestávce to byli opět domácí, kteří měli navrch, ale ke gólu to stále nevedlo, i když se dá říci, že v 55. minutě Vašut, 72. Škrobák a v 82. a 85. opět Vašut měli k vítězné brance hodně blízko. Nicméně utkání se dostalo do rozuzlení, které dosud Baťov velice dobře zná. Připravovali se na již pátý penaltový rozstřel ze šesti kol. Do té doby měli bilanci 3:1, ale tentokrát měli v Karlovicích smůlu.
Branky: 45. Škrobák – 32. Krajča. Rozhodčí: Ševčík, 120 diváků. VKK: Sedlák – Maliňák, Zeť, Šimšálek (81. Langer), Ondřejka – Heger, Michael Podešva, Jakub Podešva, Vašut – Pavelka, Škrobák. Trenér Petr Ondřejka. Baťov: Roman Vitásek – Novák, Krajča, Skyba, Kašík – Michal Vitásek, Žáček, Ondráš, Zapletal – Gerych, Spurný (89. Zikmund). Trenér P. Neradil.

Stanislav Hofmann
Neproměňování šancí nám bere body, posteskl si stoper Hofmann

PROVODOV – ŠTÍTNÁ N. VL. 1:0 (0:0)

Domácí potvrdili, že Štítná nepatří mezi jejich oblíbené soupeře. Třebaže v první půli byli jasně lepší, své velké šance neproměnili. Ty největší zahodil Velev – nejprve trefil břevno, následně minul odkrytou bránu. „Kdybychom vedli 3:0, nikdo by se nedivil. Místo klidu jsme byli nervozní až do konce,“ přiznal kouč Provodova Josef Rak.
Po přestávce se jeho svěřenci přizpůsobili hře soupeře, který byl houževnatý. O osudu tak rozhodla 59. minuta, kdy po faulu na Ulmana skóroval z penalty Zakopal. „Hra byla rozháraná, s fotbalem to nemělo moc společného. Byla to spíše šťouchaná, více se diskutovalo, než hrálo,“ poznamenal Rak, jehož naštvalo další vyloučení Lacigy. „Posledních dvacet minut Štítná útočila, ale jejich tlak byl neplodný, téměř nás neohrozila,“ dodal Rak.
Branka: 59. Zakopal (pen.). Rozhodčí: Bartoň, 70 diváků. Provodov: Petr – Josefík, Laciga, Gargulák (50. Elšík), Novák, Chalupa, Velev (90. Hnilo), Zakopal, Hlobil, Huťka, Ulman.

Fotbalisté Slavičína
Kolena Salajky spasily divizní fotbalisty Slavičína. Vyhráli potřetí v řadě

HOLEŠOV – ROŽNOV P. R. 4:0 (2:0)

Domácí nastoupili v mírně změněném rozestavení oproti předchozím zápasům a už od začátku diktovali tempo i obraz hry. S dobře organizovanou hrou zálohy nepustili Rožnov do žádné šance a naopak vytvářeli tlak na bránu. Hlavičku Polomíka ze šestky ještě brankář Barabáš zlikvidoval, ale pak ve 20. minutě po Krylově nahrávce dorážel do prázdné brány Číhal – 1:0. Domácí poté ještě zvýšili své útočné snažení, které vyústilo po necelé půlhodině v další gól, který tentokrát hlavou vsítil opět Číhal. Po změně stran to byl stejný šutér, který dvěma slepenými trefami identicky hlavou zvýšil na 4:0 a tím rozhodl osud zápasu. O převaze domácích svědčí ještě fakt, že hostující celek za celý zápas nevystřelil na bránu.
Branky: 20., 25., 47. a 49. Číhal. Rozhodčí: Zpěvák, 150 diváků.

Mirzad Mehanovič
Mehanovič se uvedl gólem slabší nohou. Snažil jsem se trefit bránu, popsal

JUŘINKA – CHROPYNĚ 3:1 (2:0)

Domácí splnili roli favorita, ale herním projevem moc oko diváka nepotěšili. „Dnes mi to připadalo, že jsme chtěli Chropyni nakopnout, ať si také užije trochu fotbalu a není jenom za otloukánka. Občas s námi hráli fotbal, i když jsem od začátku věděl, že tento zápas vyhrajeme. Umožnili jsme naším přístupem, aby soupeř uhrál přijatelný výsledek. Kluci jako by věděli, že zápas nemohou ztratit, ale nakonec jsme chvíli připustili drama, i když jsme hned zareagovali třetí brankou. Na druhou stranu musím přiznat, že jsem dnes dal prostor hráčům, kteří nebyli v posledních zápasech tolik vytížení. Chtěl jsem, ať vyhrajeme jinak, ale třeba budeme v dalším zápase těžit z toho, že jsme se dnes nevydali tolik ze sil,“ řekl k utkání trenér Juřinky Pavel Vaigl.
Branky: 24. Vavřík, 27. Blažek, 89. Dan Fojtášek – 88. Vaňhara. Rozhodčí: Schnürmacher, 100 diváků. Juřinka: Holáň – Paťava, David, Goláň (80. Robin Fojtášek), Novák – Lušovjan, Blažek, Škařupa, Petrů (74. Dan Fojtášek), Šnajdr – Vavřík (86. Chocholatý). Trenér Pavel Vaigl. Chropyně: Večeřa – Dočkal, Vaňhara, Večerka, Šálek (68. Janovský) – Řezáč, Železný, Dutkevič, Hrabal – Navrátil, Ležák (81. Urbánek). Trenér Tomáš Hrdlovič.

Fotbalisté Fastavu Zlín (ve žlutém) Ilustrační foto
Fotbalisté Zlína doma znovu vyhráli. Při debutu se trefil Mehanovič

LUHAČOVICE – KVASICE 1:0 (0:0)

Domácím patřil začátek, defenziva Kvasic ale fungovala na výbornou, a tak příležitostí bylo poskrovnu, a to především po standardních situacích, kdy z jedné Luhačovice hlavou nastřelily tyč. Ve druhé půli byli Luhačovičtí častěji u šestnáctky soupeře především díky zlepšení kombinace bez nakopávaných míčů a hlavně zpřesněním hry. Počet zkažených a nepřesných přihrávek byl u hostů vyšší a z toho vyplynul tlak domácích. Přesto se Kvasičtí třikrát ocitli sami před domácím brankářem. Branka paradoxně nepadla po ukázkové kombinaci, ale po nákopu na roh malého vápna, nedorozumění mezi obráncem a gólmanem a jednoduchým zakončením Štěpána Červenky do prázdné brány. Kvasičtí poté otevřeli hru a měli několik šancí srovnat, ale chybělo jim štěstí.
Branka: 72. Š. Červenka. Rozhodčí: Smýkal, 50 diváků.

1. Provodov 6 4 1 1 0 11:5 15
2. Bystřice p. H. 6 4 0 1 0 14:5 13
3. Vel. Karlovice 6 3 1 1 1 15:7 12
4. Morkovice 6 4 0 0 2 12:13 12
5. Baťov 6 1 3 2 0 10:6 11
6. Luhačovice 6 3 0 0 3 11:9 9
7. Juřinka 6 2 1 1 2 10:9 9
8. Holešov 6 2 1 1 2 10:9 9
9. Boršice 6 3 0 0 3 9:9 9
10. Kvasice 6 2 1 0 3 12:11 8
11. Rožnov p. R. 6 2 1 0 3 4:9 8
12. Hluk 6 2 0 1 3 8:9 7
13. Štítná n. Vl. 6 1 0 1 4 8:12 4
14. Chropyně 6 0 0 0 6 5:26 0