Třiadvacetiletého kanonýra vyřadily ze hry specifické záněty třísel. Kvůli nim se vrátil zpět do Hanácké Slavie. V tradičním červenobílém dresu dohraje letošní sezonu a třeba si vystřílí smlouvu v profesionálním klubu. „Myslím, že když dostanu znovu šanci jít výš, tak už se to povede,“ věří autor podzimních sedmnácti branek.

Mrzí vás, že nebudete na jaře hrát druhou ligu?
Svým způsobem mě to mrzí, na druhé straně je hloupost tlačit se za každou cenu výš. Třetí liga má slušnou úroveň, určitě z ní nemusím hned utíkat.

Proč vám nevyšla zkouška ve Znojmě?
Rozhodlo především zranění. Jelikož jsem měl být tři týdny bez sportu, znamenalo by to i další tři týdny bez smlouvy, což bylo v mém případě nereálné.

Co se vám vůbec přihodilo?
Šlo o nějaké specifické záněty třísel.

Souvisí nepříjemné zranění třeba s větší zátěží?
Až takový rozdíl v přípravě mezi Kroměříží a Znojmem bych neviděl. Největší rozdíl bych asi hledal v počtu tréninků. Díky tomu se toho dá v zimní přípravě stihnout daleko víc.

Ilustrační foto.
Epidemie trvá: nemocných chřipkou v kraji výrazně přibylo

Za Kroměříž už jste odehrál přípravný zápas proti juniorce Zlína. Jak vás kluci v kabině Hanácké Slavie přivítali?
Jelikož jsem s nimi byl v neustálém kontaktu, tak žádné velké vítání nebylo. Spíše v kabině padly nějaké vtipy a hlášky ve stylu, že mě tu zase mají a podobně.

S jakými cíli půjdete do druhé poloviny sezony?
Cíl za mě a za celou kabinu je naprosto jasný. Všichni chceme třetí ligu vyhrát. Jestli se nám to povede, záleží pouze na nás.

Není pro vás MSFL málo?
To je otázka… Taky trochu cítím, že bych se potřeboval posunout dál, ale jak to všechno bude, ukáže asi až následující půlsezona. Myslím si, že když dostanu znovu šanci jít výš, tak už se to povede.

Vy se ve volných chvílích věnujete také futsalu. Hrajete druhou ligu za Uherské Hradiště. Jak zatím sezonu v Bazooce hodnotíte?
Na nováčka si nevedeme úplně špatně. V některých zápasech sice doplácíme na nováčkovské chyby, když například dostáváme hodně gólů ze standardních situací, ale na všem poctivě pracujeme. Myslím si, že se po taktické stránce zlepšujeme a rozhodně nezapadáme někde do průměru.

Pořád věříte, že byste mohli druhou ligu vyhrát?
Tým na to, abychom druhou ligu vyhráli, určitě máme. A když se nám to nepodaří tento rok, tak příští sezonu se o postup do nejvyšší soutěže určitě popereme znovu.

Baví vás futsal hodně?
Futsal mě velmi baví, ale myslím si, že mi klasický fotbal přece jenom jde o něco lépe. Taky proto u mě má přednost.

Holešovské holky. Ilustrační foto
Holešovské holky ovládly podzimní část ženského krajského fotbalového přeboru