SKUPINA A

VAL. MEZIŘÍČÍ B – JAROSLAVICE 3:2 (0:0)

Tři branky za devět minut rozhodly zápas pro domácí celek. „Byli jsme aktivnější celý zápas, ale za stavu 3:0 jsme nedali další čtyři šance. Soupeř využil našeho polevení a dostal se do hry. Když snížil na rozdíl jediné branky, tak byl nebezpečný až do konce," řekl k zápasu domácí trenér Radim Baroš. Domácí Benfika měla na lavičce střelce prvního týmu Martina Výmolu, která se prosadil hned za dvě minuty po svém vystřídání ve druhém poločase. Dvanáct minut v poli si zahrál také náhradní brankář Milana Michuta Jan Příhoda.

Branky: 52. Štys, 56. Výmola, 61. Michal Kundrát – 80. Polách, 85. Batík.

ZUBŘÍ – VIDČE 2:1 na pen. (0:0)

Výborné derby před početnou diváckou kulisou vidělo Zubří. Oba celky hrály v duchu fair – play včetně vzorného chování obou laviček pod vedením Dušana Dohňanského a Petra Urbana. „Derby mělo náboj a byl to velmi dobrý zápas. V obou poločasech si myslím, že jsme měli více náznaků šancí. Měli jsme tři body v kapse, když po hrubce Mitáše kopal soupeř ve čtvrté minutě nastavení penaltu. Musím ale uznat velkou bojovnost Zubří i v deseti, když jim chyběl vyloučený Vala," řekl k utkání hrající manažer Zubří Robert Jurajda.

I hosté si pochvalovali férově vedený boj. „Byli jsme v prvním poločase více na balonu. Chtěli jsme po přestávce hrát na tři body. Vítr z plachet nám vzalo nešťastné vyloučení Valy. Pak jsme po závaru prohrávali. Zkušený Radek Mičkal v nastavení využil hloupé chyby domácího hráče a kopali jsme penaltu. Na jednu stranu bod beru, na druhou jsme zase prohráli v deváté sérii penalty. Musím za tuto nezvládnutou činnost hráče pokárat," dodal trenér Vidče Petr Urban.

Branky: 79. Navařík – 94. Kramoliš.

H. LIDEČ – SLUŠOVICE 0:3 (0:2)

Hosté potvrdili v Horní Lidči roli favorita. Měli ve svém středu exligového Dobeše a zkušeného střelce Lošťáka. Odpor domácích dostal povážlivou trhlinu během osmi minut konce prvního poločasu, kdy se trefili právě Dobeš s Lošťákem. Druhý jmenovaný pečetil výhru hostí tři minuty před koncem.

Branky: 35. Dobeš, 43. a 87. Lošťák.

PODLESÍ – VAL. PŘÍKAZY 3:1 (1:1)

Podlesí mělo velmi dobrý první poločas a nakonec bralo tři body. „Naše hra se mi velmi líbila prvních třicet minut. Hosté nás nechali hrát a my jsme měli více ze hry. Dali jsme však jen jednu branku a pak z jasné penalty inkasovali. Byli jsme po přestávce ještě patnáct minut v útlumu. Nechtěl jsem, abychom s nimi hráli nahoru dolu, ale stalo se. Měli jsme brejky a šli třikrát sami na branku. Druhou branku jsme dali také ze správně nařízeného pokutového kopu a třetí po brejku. O jednu branku jsme byli lepším celkem," řekl k utkání trenér Podlesí Karel Baroš.

„Nezasloužili jsme si prohrát. Je to velká škoda. V prvním poločase to bylo vyrovnané, ve druhém jsme byli lepším celkem. Po hrubce jsme dostali druhou branku. I za stavu 3:1 trefil Juřica břevno, ale body nemáme," dodal trenér Valašských Příkaz Josef Miklas.

Branky: 14. Radim Blažek, 58. Pavel Blažek, 85. Bělocký – 41. Juřica.

VAL. KLOBOUKY – JUŘINKA 2:1 (0:0)

Hlavně druhý poločas přinesl ve Valašských Kloboukách vynikající fotbal. „První poločas se oba soupeři jako by seznamovali. Po přestávce rozehrály oba týmy výbornou partii. My jsme za stavu 0:0 měli tři šance, jak jít do vedení, ale dvakrát Vavřík a jednou Fojtášek nedali. Když jsme šli do vedení, nabádal jsem hráče, ať nepustíme soupeře do tlaku. Vyrovnání přišlo po střele ze střední vzdálenosti a pak jsme udělali penaltový faul. Vyvinuli jsme velkou snahu o vyrovnání, ale nepodařilo. I přes porážku jsme odehráli nejlepší poločas, co jsem na Juřince u týmu. Říkal jsem klukům, že jsme na dobré cestě. Každý zápas je příběh, který píší oba celky. Pozitivem je, že loni prý s takovými soupeři Juřinka prohrával i o šest branek," řekl k utkání trenér Juřinky Pavel Vaigl.

Branky: 77. Ptáček, 79. Sáblík – 68. Škařupa.

BRUMOV B – VLACHOVICE 2:3 na pen. (1:2)

Hosté vedli po brankách Obadala a Míči ve 22. minutě už 2:0. Domácí ale snížili z penalty Martinkou a v 55. minutě vyrovnal Novák. „Byl to vyrovnaný zápas. Bohužel jsme paradoxně doplatili na chyby hráčů, kteří hrávají v divizi. Nastřelili jsme tyčku. Remíza je ale zasloužená, v penaltové loterii byly Vlachovice šťastnější," hodnotil utkání trenér Brumova Ivan Pecha.

Branky: 37. Martinka (pen.), 55. Novák – 10. Obadal, 22. Míča.

SEHRADICE – NEDAŠOV 0:1 P.

Pětasedmdesát věrných platících diváků sledovalo bezbrankovou remízu, kterou musely ve prospěch Nedašova rozseknout až pokutové kopy. Přesto si poslední tým tabulky ze Sehradic připsal vůbec první bod.

1. Val. Klobouky 7 5 1 0 1 14:4 17
2. Slušovice 7 4 2 0 1 20:11 16
3. Podlesí 7 4 1 1 1 15:7 15
4. Brumov B 8 4 1 1 2 20:14 15
5. Nedašov 7 4 1 0 2 10:12 14
6. Vlachovice 7 3 1 1 2 16:15 12
7. Val. Meziříčí B 8 3 1 0 4 16:18 11
8. Juřinka 7 3 0 1 3 15:8 10
9. Zubří 7 2 1 2 2 14:12 10
10. Hor. Lideč 7 3 0 0 4 12:14 9
11. Vidče 7 2 0 3 2 11:15 9
12. Val. Příkazy 7 1 1 1 4 15:21 6
13. Jaroslavice 7 1 1 0 5 10:18 5
14. Sehradice 7 0 0 1 6 5:24 1

SKUPINA B

SKAŠTICE – NEDACHLEBICE 3:0 (1:0)

Zápas rozhodl svým hattrickem skaštický Martin Ančinec. Svůj tým poslal do vedení už v 8. minutě. Po hodině hry přidal druhou trefu a v 68. minutě už slavil hattrick. „Do Skaštic jsme zase jeli v okleštěné sestavě. I domácí měli opory zraněné. My jsme zase byli v první půli o krok pozadu a jen díky nepřesné koncovce domácích to nebylo více jak 1:0. Ve druhé půli jsme se dorovnali krok a hned šli dvakrát sami na branku, bohužel jsme nedali. Pak jsme dostali branku z evidentního ofsajdu a za chvilku další a bylo po zápase. Příští domácí zápas snad už budeme kompletní a předvedeme výkon na hranici sto procent a vyhrajeme," doufá trenér Nedachlebic Petr Polášek.

Branky: 8., 61. a 68. Ančinec. Rozhodčí: Zubek – Stodůlka, Kovářová, 100 diváků. Skaštice: Mňaček – Dunda, Vymětal R., Batík, Icela (66. Škrabana) – Petrúsek (55. Bubla L.), Sova (K), Frýdl R., Menšík (86. Brada) – Frýdl M. (76. Uličný), Ančinec. Trenér: Roman Kolenič. Nedachlebice: Hájek – Novák, Ryška, Skovajsík, Nožička – Haša, Brzica, Hána, Váňa (K) – Fojtík (76. Bartys), Mráz. Trenér: Petr Polášek.

ŽALKOVICE – HLUK 0:1 (0:1)

Domácí mají dobré mužstvo, dobře trénované, fyzicky velmi vyspělé. Už ve 3.minutě domácí Horák z hranice pokutového území vystřelil k tyči, ale Fojtík byl připraven. Potom už hosté přebrali taktovku, v poli dobře kombinovali a také si vytvořili nějaké šance. V 16. minutě domácí se tlačili do pokutového území, do rychlého protiútoku se však dostal Bihári, jehož střelu brankář Juráň vyrazil před volného Zalubila, který do prázdné branky dal vedoucí branku Hluku. I potom byli hosté lepším mužstvem, ale šance nevyužili. Domácí se proti soupeřově obraně vůbec neprosadili. Do druhého poločasu nastoupily Žalkovice s úmyslem vyrovnat. Přidaly na důrazu a na rychlosti, ale Hlučané hráli velmi zkušeně. Žádná šance pro domácí. V posledních 20. minutách hráli domácí na riziko, to však mohlo být pro ně smrtící. Hlučané podnikali nebezpečné výpady, ale měli i střeleckou smůlu. Martiš z malého vápna místo razance zvolil polostřelu Juráňovi do rukou. Potom se odhodlal k úniku z poloviny hřiště a jeho střela zůstala pouze na brankové čáře. Další tutovky nevyužili Dohnal, Zalubil ani Bihári. Buď měl Juráň svůj den, nebo střelecké štěstí hosty opustilo. Vítězství to bylo zcela zasloužené, domácí si nevytvořili žádné šance.

Branka: 16. Zalubil. Hluk: Fojtík – Horák, Lipoti, Machala A., Galuška, Bihári, Kukla, Machala O., Dohnal, Martiš, Zalubil (Kryl).

VLČNOV – OSVĚTIMANY 0:3 (0:2)

První půle patřila jednoznačně hostům a bylo jen otázkou, kdy padne gól. V první části i přes převahu scházela finální přihrávka. V 19. minutě vzal na sebe odpovědnost Tomáš Ondroušek a prošel až do branky. Třicátá minuta přinesla druhou branku Osvětiman. Po faulu v pokutovém území na Cigoše proměnil Ondřej Zýbal nařízený pokutový kop. Do poločasu měli hosté ještě několik příležitostí, žádnou však nedokázali proměnit.

Ve druhé půli hosté pod vidinou náskoku polevili a pustili Vlčnov do hry. Ten si však nevypracoval žádnou vyloženou příležitost. Pokud se dostali k bráně Osvětiman, pozorná obrana spolu s brankářem Adamem Zálešákem byla vždy na místě. A tak udeřili opět hosté, když chybu v rozehrávce dokázal potrestat v 71. minutě Tomáš Ondroušek svou druhou brankou. Možná by přidal i další, ale v 77. Minutě se srazil s obráncem domácích a musel střídat. V této době už hosté znovu hráli svou hru a přivedli utkání v poklidu do vítězného konce.

Branky: 19. a 71. Ondroušek, 30. Zýbal (pen.). Osvětimany: Zálešák – Chaloupka, Cigoš (82. Bartl), Fišer, Švrček (60. Válek), Křemeček R., Brhel, Ondroušek (77. Dobeš), Otáhal, Žandovský, Zýbal (80. Juřena).

DOLNÍ NĚMČÍ – NAPAJEDLA 1:2 na pen. (0:0)

Vše podstatné se událo až v samotném závěru, když si nejprve Krchňáček srazil balon do vlastní branky a Napajedla v 83. minutě vedla. V 89. minutě ale Kadlček vyrovnal. Napajedla však byla v penaltovém rozstřelu lepší. „Zápas to byl hodně o osobních soubojích a ze začátku nás domácí pěkně pokopali a bez žlutých karet. Když jsme začali hrát my stejně tvrdě jako domácí, tak nás rozhodčí trestal kartami. Jsem rád, že to kluci ustáli a nikdo nebyl vyloučený. Nikdy jsem nehodnotil výkon rozhodčích, ale co se dělo v Němčí, je hrůza, a to tam byl ještě delegát. Nechci si stěžovat, ale v podstatě jsme hráli proti 14 lidem na hřišti. Musím pochválit Mikiho Bartoše, protože nám vychytal 2 body a hlavně zákrok v 91. minutě byl bravurní," podotkl trenér Napajedel Roman Leitner.

Branky: 89. Kadlček – 83. Krchňáček (vl.).

NIVNICE – KVASICE 0:4 (0:3)

Nivnici chyběli P. Hladiš, S. Josefík, J. Máčalík a P. Ligas, který v sobotu přestoupil (naštěstí jenom do stavu manželského, k čemuž mu za celý oddíl blahopřejeme). Hosté přijeli kompletní a s cílem navázat na předchozí výhry.

Už od samého začátku bylo jasné, kdo bude pánem na hřišti. Kvasice začaly aktivně a první nebezpečí měla znamenat střela Stojaníka v 10. minutě, ale ta letěla příliš vysoko. Úplně stějně se vedlo o minutu později Foltýnovi. Také jeho střela proletěla nad břevnem. Ve 12. minutě už se skóre měnilo. KvasickýJanoštík dostal míč za nivnickou obranu a sám před brankářem si věděl rady a otevřel účet. Střelecký apetit vydržel kvasickému Jánoštíkovi i nadále a už v 15. minutě vsítil druhý gól utkání. To se proháčkoval do pokutového území Nivnice a střelou ze dvanácti metrů k tyči zvýšil na dvoubrankový rozdíl. V 19. minutě se dostali před branku hostí domácí a po rohu L. Ligase hlavičkoval kapitán V. Velecký. Míč ovšem obránci zablokovali a do sítě nepustili. Ve 21.minutě bylo definitivně po utkání. Velmi dobře hrající Lepša našel zpětnou přihrávkou Musila a ten poslal balon do sítě Nivnice z deseti metrů potřetí. Domácí sice byli zralí na pověstný ručník, ale o další příděl nestáli a alespoň o něco zvýšili pohyb a několik akcí soupeře zastavili před velkým čtvercem. Tak tomu bylo i ve 24. minutě, kdy soupeře zastavil M. Máčalík a založil rychlý protiútok, na jehož konci byl samostatný únik V. Veleckého, který však trefil jenom vyběhnuvšího brankáře Vymazala. Ve 35. minutě už to byli znovu hosté, kdo zahrozil. Mrhálkovu střelu zachytil P. Mendl u tyče a skóre zůstalo stejné. Dvě minuty před přestávkou se zase připomněl Lepša a technickou střelou jenom o malinko minul horní rožek branky. První poločas byl u konce a asi nikdo z Nivničanů nelitoval. Za 45. minut pobyli před brankou hostí jenom velmi krátce a výsledek tomu odpovídal.

Po přestávce to byli zase hosté, kteří zahrozili první. Ve 47. minutě to zkusil několikrát vzpomínaný Lepša na Foltýna a ten pálil z voleje nad. Ve 49. minutě zaznamenali střelecký pokus Stojaníka a zákrok P. Mendla. V 51. minutě přihrál do brejku F. Májkovi P. Lukeš, ale koncovka dopadla špatně, neboť míč šel přes branku. Několik nivnických akcí skončilo nepřesnostmi v blízkosti soupeřova velkého vápna. Hosté byli kombinačně daleko lepší a Lepša v 66. minutě trefil levou tyčku domácí brány. V 70. minutě museli po pěkné akci Kvasických zatleskat i příznivci domácích. Kombinační představení na jeden dotek předvedla trojka Lepša, Zapletal a na konci byl do prázdné branky střílející Janoštík, který zvýšil na 4:0. Za čtyři minuty se o čestný úspěch domácích mohl postarat střídající F. Ryšávka, ale míč po střele z voleje branku nezasáhl. V 78.minutě hosté dokumentovali svoji pohodu a po rozehrané standardní situaci Lepšou byl na zadní tyči nekrytý Večerka. Toho vychytal P. Mendl a uchránil svůj tým od pověstné rukavice. Zbývajích deset minut se dohrálo z povinnosti. Utkání skončilo zaslouženým vysokým vítězstvím hostí. Ti byli ve všech fotbalových atributech lepší.

Branky: 12., 15. a 69. Janoštík, 21. Musil. Rozhodčí: Švach – Bernatík, Dujíček, delegát Chaloupka, 180 diváků. Nivnice: Mendl – Kostelník, L. Ligas, M. Máčalík, Michalec – Velecký – Holboj, Májek, Lukeš (74. Ryšávka), Stojaspal (46. Slezáček) – Vojtek. Kvasice: Vymazal – Foltýn (85. Ševela), Mrhálek, Šilinger, Brázdil (67. Močička) – Večerka, Stojaník, Lepša (80. Pospíšil), Musil, Vojtášek (62. Zapletal) – Janoštík.

ÚJEZDEC – BOJKOVICE 0:1 (0:1)

Ani v dalším domácím utkání Újezdec nevyhrál, ani nevstřelil branku. Po nečekané venkovní výhře se čekalo, že se mužstvo Újezdce herně zvedne, ale to se nestalo. Hosté se představili jako fotbalovější tým, měli více ze hry a vypracovávali si větší brankové příležitosti. Domácí jim navíc nabídli chybou v rozehrávce pokutový kop, který Vacula proměnil. Ve druhém poločase se přeci jen domácí snažili o vyrovnání, ale stejně jako v minulých utkáních se jim v koncovce hrubě nedařilo. Vše vyvrcholilo neproměněným pokutovým kopem, kdy selhal domácí Slinták. Hosté se již taky neprosadili, a tak utkání skončilo 1:0 pro Bojkovice.

Branka: 29. Vacula (pen.). Rozhodčí: Surovec – Kovarčík, Smirnov. Újezdec-Těšov: Pochylý – Šmíd, Mařica, Novosad, Kobzinek – Jahoda, Uher, Janča, Gazdík, Coufalík – Slinták. Střídali: Mikulec, Lekeš. Bojkovice: Urbánek – Novák, Kalina, Krahula, Gorčík, Varga, Křižka, Hanke, Dolina, Vacula, Kříž. Střídali: Zýka, Gago, Lekeš, Slavíček.

MALENOVICE – KORYČANY 1:2 (0:1)

Už v 8. minutě poslal hosty do vedení Gejdoš. Po hodině hry sice přišlo vyrovnání zásluhou Tormy, ale v 76. minutě přidal druhý gól Gejdoš a podruhé si už hosté vedení vzít nenechali.

Branky: 60. Torma – 8., 76. Gejdoš.

1. Osvětimany 7 6 0 0 1 22:9 18
2. Napajedla 7 4 2 1 0 15:8 17
3. Hluk 7 5 0 1 1 17:6 16
14. Koryčany 7 4 1 1 1 13:7 15
5. Kvasice 6 3 0 2 1 12:6 11
6. Skaštice 7 3 1 0 3 16:14 11
7. Bojkovice 6 3 0 1 2 12:11 10
8. Vlčnov 7 3 0 1 3 11:10 10
9. Žalkovice 7 2 2 0 3 7:7 10
10. Nedachlebice 7 1 2 1 3 9:14 8
11. Nivnice 7 1 1 1 4 6:13 6
12. Malenovice 7 1 1 0 5 7:20 5
13. Dol. Němčí 7 1 0 1 5 6:18 4
14. Újezdec 7 1 0 0 6 6:16 3