„Jsem rád, že jsme konečně naplno bodovali. Výhrou, kterou jsme nutně potřebovali, jsme se udrželi ve středu tabulky. Nyní můžeme hrát i na umístění,“ říká kouč Hulína Jindřich Lehkoživ.

Zatímco po předcházejících neúspěšných duelech sedmačtyřicetiletý trenér svěřence oprávněně káral, po pátečním střetnutí hráče zaslouženě chválil.

„Bylo vidět, že chtěli odčinit nepříznivé výsledky. Zápas odmakali,“ říká Lehkoživ.

Spartak nebyl v jednoduché situaci. Po sedmi zápasech bez výhry klesl z šestého místa až na dvanáctou pozici. Mizerné období ovšem rázně utnul v Olomouci, poslední Holici nastřílel čtyři góly a jasně zvítězil.

„Utkání ale nebylo až tak jednoduché. Domácí se za bezbrankového stavu dostali do dvou šancí, které bravurními zákroky zneškodnil gólman Dostál,“ popisuje začátek Lehkoživ.

Spartak byl v zakončení přesnější a v závěru první půle šel do vedení. Parádní ranou z dálky se prezentoval Michal Vyskočil. Jeho střela se za brankáře Kubicu odrazila od břevna.

Hosté i po změně stran stříleli krásné góly. Na 2:0 krátce po přestávce zvýšil Oulehla, jenž odražený balon nekompromisně napálil do sítě.

Domácí se za nepříznivého stavu těžce zvedali, navíc ve zbytku utkání ještě dvakrát inkasovali. Třetí úder zasadil soupeři Oulehla, který se trefil hlavou po standardní situaci, triumf Hulína završil po brejkové akci vysunutý stoper Malenovský.

„Naše vítězství je zasloužené,“ je přesvědčený Lehkoživ.

Holice se snažily výsledek zkorigovat, ale po dvou závarech ani nebezpečné dalekonosné střele neskórovaly.

„Tragédie. Trénuji pětadvacet let, ale ještě jsem nezažil, aby bylo mužstvo takhle dole,“ poznamenal domácí trenér Karel Trnečka.

„Druhá branka po změně stran nás už dorazila a kluci se sesypali,“ konstatoval trenér HFK.

Jarní bilance jedné výhry a šesti porážek za sebou vypadá už naprosto bezvýchodně. Trnečka ale sám z boje utíkat nechce.

„Pokud bude chtít vedení, tak zůstanu,“ prohlásil.

Zatímco olomoucký tým zůstal přikovaný na posledním místě, Hulín se posunul do středu tabulky. V týdnu ve vloženém 30. kole hostí Hodonín.

Fortuna MSFL, 24. kolo -

1. HFK Olomouc – SK Spartak Hulín 0:4 (0:1)

Branky: 36. Michal Vyskočil, 53. Erik Hradil, 69. Jiří Oulehla, 72. Martin Malenovský
Rozhodčí: Páral – Kulička, Grečmal (Mužík)
Žlutá karta: Michal Vyskočil (Hulín)
Diváci: 128
Hulín: Dostál – Michal Vyskočil, Zlámal, Malenovský, Oulehla - Šrom, Dvořáček, Martin Vyskočil, Hradil (76. Michálek) – Ondřejka (82. Pospíšil), Rožek (60. Minář).