SPARTAK HULÍN – BANÍK OSTRAVA B 1:2 (0:0)

První poločas hodně zaostal za úrovní třetí nejvyšší fotbalové soutěže. Až ve 22. minutě si vysloužil potlesk za svou střelu vedle branky domácí Dvořáček. Hosté byli blíž ke vstřelení gólu, ale Novák po vráceném rohu mířil nad břevno. O největší vzruch se tak postaral minutu před přestávkou hulínský brankář Vogl, kterému při malé domů přeskočil míč nohu, ale těsně před brankovou čarou jej stačil ještě odkopnout.

„Na hřiště museli dva nedoléčení hráči a to spolu s nervozitou, kdy jsme nutně potřebovali vyhrát svazovalo hráčům nohy. Chtěli jsme hrát aktivně, ale do šancí jsme se nedostávali," poznamenal trenér Hulína Jindřich Lehkoživ.

Po přestávce domácí na svého soupeře vlétli a během úvodních deseti minut mohli vstřelit tři branky. Radovali se však jen jednou, když se po rohu hlavou trefil Číhal. Otruba a Ševela v koncovce neuspěli. Od 60. minuty převzali iniciativu hosté a podařilo se jim také otočit výsledek ve svůj prospěch.

„Jak Zlámal tak Paciorek hráli po zranění, takže fyzicky už nestačili. Po aktivním začátku jdeme vždycky do útlumu a soupeř nás trestá," všiml si Lehkoživ.

V 71. minutě po centru uklidil míč nikým neatakován k tyči Kraut a vyrovnal. Hulín mohl jít ještě jednou do vedení, jenže Otruba mířil jen do gólmana. Zmar domácích přinesla 80. minuta, když jim druhou branku vstřelil Badalyan.

„Za stavu 1:0 jsme měli soupeře na lopatě, ale ani jedna ze dvou šancí neskončila pojišťujícím gólem. V těchto momentech se zápas lámal. Snad ve čtvrtém zápase po sobě dostaneme gól hlavou z malého vápna, kam zaběhne nikým neatakován soupeř. Pořád se to opakuje.

Branky: 51. Číhal – 71. Kraut, 80. Badalyan. Rozhodčí: Kůrka – Hájek, Caletka. ŽK: Barcuch – Baránek. Diváci: 137.

Hulín: Vogl – Barcuch, Paciorek, Václavíček, Číhal – Němec (86. Subič), Kadlec, Zlámal (66. Řehák), Dvořáček – Otruba, Ševela (89. Mrhálek). Trenér: Jindřich Lehkoživ.