Spartak rozhodl sobotní duel brankami Hradila a Šroma závěru prvního poločasu. Krátce po přestávce zvýšil vedení domácích Zlámal.

Odra sice utkání trefou Latochy čtvrt hodiny před koncem zdramatizovala, porážku ale neodvrátila.

Spartak se tak na konci podzimu dostal do slušné formy i středu třetiligové tabulky.

„Spokojený jsem především s body, protože týmy ze spodu tabulky uspěly a situaci zdramatizovaly. Herně to nebylo ideální. Uškodil nám týdenní výpadek. Než jsme se dostali do tempa, chvíli to trvalo,“ uvedl kouč Hulína Jindřich Lehkoživ.

Začátek byl oboustranně opatrný, vyložených šancí nebylo mnoho. Do zakončení se dvakrát dostal domácí Šrom, ale ani jednou neuspěl. Hosté odpověděli ránou a dorážkou Lokši. Brankář Chytil však mužstvo podržel. Při jedené hlavičce Odry měl i štěstí, když slibný pokus skončil těsně vedle.

Spartak nepříjemnou chvíli přečkal a po půlhodině hry udeřil. Hradil z pravé strany poslal míč ke vzdálenější tyči a Hulín vedl. Na 2:0 ještě před přestávkou zvýšil Šrom, který se prosadil po akci a centru Turečka.

Spartaku vyšel také vstup do druhé půle. Ve 48. minutě se trefil Zlámal a Petřkovice se těžko zvedaly. Domácí fotbalisté se však až příliš uspokojili a nechali protivníka snížit. Tutovku Hrdličky ještě výtečný Chytil konečky prstů vytěsnil na roh, ale proti dorážce Latochy už neměl nárok zasáhnout.

„Mrzí mě, že jsme si zbytečně nechali dát branku a druhou půli neodehráli ve větším klidu,“ štve jinak spokojeného trenéra Lehkoživa.

Hráči Odry bojovali až do konce, na body ale nedosáhli. Hulínští už si náskok pohlídali, a pokud by proměnili další šance, mohli mít klid mnohem dříve. „Na Petřkovicích bylo vidět, že hrají o každý bod,“ ocenil snahu soupeře Lehkoživ.

Spartak ale těžkou šichtu zvládl a před vlastním publikem ukořistil povinné body. Vítěznou sérii chce protáhnout ve středu proti Valašskému Meziříčí. Dohrávka 13. kola začíná na stadionu v Hulíně ve čtrnáct hodin.

„Věřím, že utkání zvládneme a přezimujeme v horní polovině tabulky,“ přeje si Lehkoživ.

SK Spartak Hulín – FC Odra Petřkovice 3:1 (2:0)

Branky: 33. Erik Hradil,42. Michal Šrom, 49. Jaroslav Zlámal – 75. Mario Latocha. Rozhodčí: Soukal – Hájek, Sedláček (Mužík). Žluté karty: Tureček – Švancer, Wozniak . Diváci: 131
Hulín: Chytil – Kostka, Tureček, Dvořášek, Šrom (79. Minář), Motal, Hradil (71. Michálek), Kovář, Zlámal, Mi. Vyskočil, Ondřejka (65. Otruba).