„Výhra nad Zlínem je pro nás obrovským povzbuzením, potřebovali jsme ji jako sůl,“ říká trenér Slovácka B Jan Palinek.

„V prvním vzájemném zápase jsme sice vyhráli 4:1, z toho se ale vůbec nedá vycházet, velmi pravděpodobně se utkají úplně jiná mužstva. Domácí nám ale určitě budou chtít porážku vrátit,“ je si vědom Palinek.

Ten do hry nasadí velice silnou zálohu. K dispozici totiž bude mít velezkušené duo Valenta – Volešák. Zatímco prvně jmenovaný byl už před týdnem dočasně přeřazen do B-týmu, Volešák má v lize stop kvůli čtyřem žlutým kartám. „Jedeme vyhrát, spokojen bych však byl i s bodem,“ pousmál se na závěr Jan Palinek.

Do Hulína dnes přijede Uničov a domácí chtějí ukončit sérii šesti utkání v řadě bez výhry. Uničov však patří mezi méně oblíbené soupeře Spartaku, který ho naposledy porazil v roce 1991. „Určitě chceme prodloužit domácí neporazitelnost a udržet si primát jediného mužstva v MSFL doma bez prohry,“ burcuje hulínský trenér Josef Pospíšil.

Uničov, v jehož kádru je šest bývalých mládežnických reprezentantů, prohrál všech pět posledních utkání. „Hosté mají talentované útočníky, na které si musíme dát pozor. Musíme přidat i na bojovnosti, jinak nemůžeme pomýšlet na úspěch,“ dodal Pospíšil.

Juniorka Zlína zítra od 10.30 hodin ve své jarní domácí premiéře přivítá ambiciózní Frýdek-Místek. Valcíři mohou stále reálně pomýšlet na postup do druhé ligy.

„Přijede k nám jeden z nejlepších týmů soutěže, což by nás ale mělo motivovat. Už na podzim si kluci vyzkoušeli, že o body se mohou porvat i s Frýdkem,“ připomněl trenér zlínské juniorky Jaroslav Švach podzimní duel na hřišti soupeře, který mladí ševci prohráli až gólem ze závěru střetnutí.

„Teď bychom rádi navázali na výkon z úvodního jarního kolana Slovácku, samozřejmě s tím rozdílem , že přidáme i nějaké góly,“ přeje si Švach.

Kroměříž jede zítra ráno do Jihlavy ukončit sérii neúspěchů s místní rezervou druholigového klubu. Z posledních čtyř zápasů tam totiž Hanáci vybojovali pouze jeden bod, vstřelili dva góly, ale patnáctkrát inkasovali.

„Myslím si, že teď jsme v jiné pozici a do Jihlavy jedeme určitě s přáním bodovat. Jihlava B se po prohře v Zábřehu k nám přiblížila, a pokud uspějeme můžeme se znovu dotáhnout na nejbližší soupeře,“ zdůrazňuje trenér posledního týmu tabulky Jaroslav Baďura.

Ze sedmi zápasů proti rezervním týmům získala Kroměříž v letošní sezoně sedm bodů.

„Rezervní týmy narušují regulérnost soutěže. Vždy záleží na tom, kdy hraje jejich první mužstvo a kolik hráčů z kádru mohou použít v rezervě. Někdy jde i o pět hráčů. My hrajeme v neděli a A tým Jihlavy v sobotu, takže můžeme počítat, že někoho zase využijí,“ podotkl Baďura.