KROMĚŘÍŽ – HLUČÍN 0:4 (0:2)

Velmi hořkou pilulku polkli doma fotbalisté Kroměříže. Jeden z favoritů soutěže utrpěl debakl a z posledních tří utkání si na konto připsal jen jeden bod.

„Dostali jsme se psychicky na dno. A jak rychle jsme se tam potopili, tak rychle se zase musíme pozvednout. Na zápas s Hlučínem jsme se připravili, věděli jsme o jeho letním posílení, ale odehráli jsme jej jak ve zlém snu," těžce nacházel slova trenér Vlastimil Chytrý.

Hosty poslal do vedení ve 22. minutě Dostál po chybné rozehrávce Hanáků, načež sešívaní mohli zareagovat o pět minut později. Zřejmě v klíčovém momentu utkání ale Neubert nevyužil výhodu penalty.

„Ještě v sezoně nedal gól a chtěl se chytit. Bohužel ji neproměnil," posteskl si 35letý kouč. To s jeho svěřenci zamávalo. „Od té chvíle na nás padla psychická deka, uchýlili jsme se k nakopávaným balonům," poznamenal Chytrý.

Rozpoložení domácích využil Hlučín ke druhé brance, když se v 35. minutě hlavou nemýlil zblízka Badalyan. Po změně stran projevili sešívaní snahu se s výsledkem poprat, ale byli v křeči. A zatímco své šance nevyužili či dvakrát skončily na konstrukci branky, hosté byli dále produktivní. Dvakrát se radoval exligový Kraut, z toho jednou uspěl při penaltě. „O přestávce jsme změnili rozestavení na 4–4–2,

chtěli jsme se do zakončení dostávat po stranách, bohužel po další hrubce následoval gól. My jsme trefili jen dvě tyčky a vychytal nás gólman. Chybělo nám štěstí, soupeř výborně využil naše hrubky a zaslouženě vyhrál," uznal bývalý fotbalista prvoligových Drnovic.

Nyní bude Vlastimil Chytrý pracovat na tom, aby se jeho mužstvo zlepšilo a naplnilo své předpoklady.

„Ve stejné situaci jsme byli i minulý rok, kdy po sérii výher jsme poztráceli body. Musíme se všichni psychicky sebrat a začít pracovat na tréninku, hlavně v zakončení. Protože jsme přivedli útočníku typu Haši a Ševčíka, k tomu máme Neuberta a Žáka, ale nejsme schopní střílet góly. Navíc se opakuje to, že jak se nám doma nedaří, tak se psychicky položíme, uchýlíme se k nakopávaným balonům a naše hra není pohledná," je si vědom kroměřížský trenér.

Branky: 59. z pen. a 72. Kraut, 22. Dostál, 35. Badalyan. Rozhodčí: Nováček. ŽK: Hromek – Žižka, Heinik, Mac. 324 diváků.

KROMĚŘÍŽ: Petr – Matoušek (81. Horák), Budín, Swiech, Jeleček – Hromek, Silnica (70. Látal), Krška, Nevřala (46. Haša), Žák – Neubert. Trenér: Chytrý.

HLUČÍN: Hampel – Žižka, Mac, Heinik – Hudeczek – Halaška, Sasín (87. Bolina), Dostál, Galvas (85. Sporysz) – Kraut, Badalyan (75. Štefek). Trenér: Valachovič.