,,V posledních letech jsme se opakovaně stávali vítězi divize. Před zahájením sezony 2017-2018 se ale náš kádr téměř rozpadl. Vedení klubu proto loni v létě řešilo těžký úkol a to udržet ženský fotbal v Holešově. To se nám nakonec podařilo. Vzhledem k okolnostem jsme se ale přihlásili pouze do krajského přeboru. Cílem v této soutěži bylo atakovat nejvyšší příčka a umístit se do druhého místa,“ zavzpomínal na náročné období jeden z trenérů Slavomír Bednář mladší.

Hanačky nepříjemné období překonaly a v minulé sezoně znovu na hřišti kralovaly. I s prakticky novou sestavou krajský přebor vyhrály.

,,Oslabený kolektiv se podařilo úspěšně doplnit o pětici hráček z DFK Holešov Hovořákovou, Jirouškovou, Pospíšilíkovou, Řihákovou a Adrianu Ševčíkovou. Na zpětný přestup se z Vlkoše vrátila Šiblová a na poslední chvíli tým posílila Slezáčková z Ivanovic na Hané. Pomohla nám také Stolářová a po mateřské pauze zase začala hrát fotbal Mrázková,“ vypočetl nové, nebo staronové tváře ve svém družstvu Bednář mladší.

 Jeho tým pak hlavně na podzim předvedl v soutěži spanilou jízdu. ,,Až na jedno zaváhání ve druhém kole v Brumově jsme ostatní duely zvládli. Na jaře jsme sice na chvíli první příčku opustili, ovšem v závěru sezony jsme zvládli důležité zápasy v Lužkovicích a doma s Brumovem a pak už jsme mohli slavit titul ženského krajského fotbalového přeborníka,“ raduje se holešovský kouč.

Jeho tým v osmnácti zápasech získal 41 bodů, nastřílel 94 branek a pouze 22 jich inkasoval. ,,Prosazovali jsme se hlavně dobře organizovanou obrannou činností a rychlými protiútoky,“ upozornil jeden z vůdců lavičky Hanaček.

 Největšími tahounkami Holešovských holek na cestě za první příčkou byla nejlepší střelkyně autorka 39 gólů Adriana Ševčíková. Nejlepší hráčkou byla Terezie Pospíšilíková, nejproduktivnější hráčkou Pavla Šiblová a nejužitečnější fotbalistkou Sabina Slezáčková.

,,Na konci minulé sezony jsme ještě ocenili za rozvoj ženské kopané v Holešově a reprezentaci klubu Moniku Samsonovou a Dominiku Stolářovou,“ prozradil ještě Slavomír Bednář mladší.

  Jeho družstvo bude v nové sezoně, která začíná první víkend v září, znovu hrát divizi. ,,V ní se pokusíme navázat na poslední úspěšnou klubovou pětiletku,“ slibuje trenér Hanaček.

První divizní duel Holešovské holky odehrají v neděli 2. září, kdy se na domácím hřišti Na Střelnici od 14 hodin utkají s celkem Mutěnic.

Soupiska Holešovských holek 2017-2018: Hovořáková, Mrázková, Fárková, Tiefenbachová, Pospíšilíková, Křenková, Slezáčková, Řiháková, Jurčíková, Stolářová, Šiblová, Petříková, Kuchařová, Sklenaříková, Škrabalová, Adriana Ševčíková, Samsonová. Trenéři: Slavomír Bednář st., Slavomír Bednář ml.