Za předvedený výkon se však nemusejí stydět ani v dalším průběhu střetnutí.

FK FOTBAL TŘINEC – SK HS KROMĚŘÍŽ 2:0 (2:0)

Vstup do utkání měli Hanáci opravdu výtečný. Nejprve po přiťuknutí Steinera dostal příležitost Šturma, ale třineckého gólmana Bruka z pravé strany neprostřelil. Strážce domácí svatyně si poradil i s velkou šancí Dupkala.

„Začátek nám vyšel, soupeře jsme nepouštěli k jeho hře a sami jsme si připravili dvě solidní příležitosti, bohužel jsme ani jednu z nich neproměnili," litoval kroměřížský trenér Roman Sklenář.

To Slezané prokázali vyšší efektivitu. Hned z první nebezpečnější akce udeřili, když Motyčka předskočil hostujícího Perůtku a hlavou skóroval – 1:0. Sedm minut na to zase neuhlídal Šilinger nejlepšího střelce soutěže Gavláka, který se před něj natlačil a skóroval – 2:0.

„Byly to dvě velké chyby, při nichž jsme zaspali a soupeře jsme sami posadili na koně," konstatoval Sklenář.

Pak už se šance střídaly na obou stranách. Domácí Malíř s Eismannem ale neseřídili mířidla, kroměřížští Šturma s Jančou zase krátce před přestávkou neproměnili sólový nájezd, neboť Šturmovu nahrávku vystihl vracející se Hupka.

„Kdybychom alespoň snížili, dýchalo by se nám nohem lépe," věděl kouč Hanáků.

Po přestávce tak hosté museli přečkat počáteční tlak Třince, jehož vyvrcholením byla penalta po faulu Budína na Joukla. Gavlák však tentokrát pálil do tyče. Břevno pak hlavou nastřelil domácí Čtvrtníček, do tyče mířil hlavou Gavlák a z brankové čáry odvracel Perůtka. Zlobila však také Kroměříž. Dvakrát se dostal za domácí obranu Dupkala, jednou pláchl Strašák, ani jeden z nich ale bránu netrefil.

„Odvedli jsme poctivý výkon, za který nás pochválil také soupeř. Na body bychom ale mohli pomýšlet pouze v případě, že některou z vypracovaných příležitostí proměníme a soupeře alespoň trochu znervózníme. To se nestalo, nicméně směrem do dalších zápasů je předvedená hra určitě povzbuzením," bilancoval Sklenář.

Branky: 17. Motyčka, 24. Gavlák. Rozhodčí: Klíma – Caletka, Boček. ŽK: Juřena, Čtvrtníček – Dupkala, Strašák. Diváci: 570.

Kroměříž: Marák – Stojaník, Šilinger, Radovan, Nevřala – Handl (80. Janečka), Perůtka – Šturma, Steiner, Dupkala (62. Strašák) – Janča. Trenér: Roman Sklenář.