„Je ale pravda, že když se člověk ocitne uprostřed hloučku našich nebo španělských fandů, atmosféra ho strhne," přiznala v neděli přímo z dějiště šampionátu.

Jinak podle ní Toulouse šampionátem zatím nijak zvlášť nežije. „Nebýt stadionu ověnčeného plachtami s nápisem a Španělů, kteří se tu už v neděli scházejí a popíjejí, ani by nebylo poznat, že se tady nějaký fotbal hraje. Potkali jsme ale i pár aut s českými vlajkami a pár Čechů i ve městě," líčí redaktorka Deníku.

Celou skupinu fanoušků ale nejprve čekal přejezd do Francie, kam se vypravili autem.

„Cesta nám trvala 22 hodin. Vyjížděli jsme v pátek v pět odpoledne a k hotelu dorazili v sobotu po třetí odpoledne. Cestování proběhlo naprosto v pohodě, na hranicích ani nikde jinde nás nečekala žádná kontrola, neviděli jsme ani žádná policejní auta," uklidňuje obavy, které měli mnozí turisté z přísných bezpečnostních opatření.

„Ubytování si skupinka sehnala na okraji Toulouse. „Na stadion to máme asi deset kilometrů, takže v den zápasu máme v plánu ráno přejet autem někam blíž, zaparkovat a pak jít alespoň dvě hodiny před zápasem už na stadion," dodává Soňa Ličková.

V neděli si Češi stihli kromě prohlídky města užít třeba i příjezd španělských soupeřů na poslední předzápasový trénink.

„Čekalo na ně před stadionem pár desítek fanoušků, všechno hlídala policie a vidět toho moc nešlo, na stadion procházeli hráči tunelem, takže je šlo zahlédnout jen asi na dvě vteřiny, ale španělským fandům to k euforii bohatě stačilo," usmála se redaktorka Deníku.

Příznivce soupeře potkávala její skupinka i ve městě. „Je to milé, dokonce i mě mrzelo, že jsme tentokrát ještě do města nevyrazili v našich českých dresech," přiznává.

K žádnému většímu hecování nebo dokonce potyčkám podobným těm mezi Angličany a Rusy ale podle ní nedocházelo.

„Jen se vyfotografovali u českého stánku a neopomněli zdůraznit, že zápas samozřejmě vyhrají oni. Jeden se pak na závěr vytasil s jedinou českou frází, kterou evidentně znal od turistů: vodu z kohoutku," uzavřela se smíchem redaktorka.

Jestli se sebevědomí španělských favoritů potvrdí i během zápasu, uvidí ona sama na vlastní oči přímo na stadionu v Toulouse.