HULÍN – VYŠKOV 2:1 (1:1)

Nevídaně emotivní souboj nabídl zápas mezi Spartakem a vedoucím Vyškovem. Rozhodčí vytáhl z kapsy celkem třináctkrát žlutou kartu, z toho osmkrát pro domácí, a dvakrát červený kartonek! Ten viděli také fotbalisté Hulína. V 65. minutě si jej po faulu a druhé žluté kartě prohlédl David Kostka a po následné bouři na hřišti byl vyloučen i kapitán Jaroslav Laciga.

„Diváci, kteří přišli, viděli šedesát pět minut výborný fotbal. Hrálo se důrazně, rychle, nahoru dolů, takže museli být spokojeni. Bohužel do zápasu od začátku nezapadli rozhodčí, kteří podle mne utkání nezvládli a dopadlo to tak, že z toho nakonec byla fraška. Mrzí mě to, protože zápas mohl vypadat úplně jinak," poznamenal na klubovém webu trenér Spartaku Jindřich Lehkoživ.

Dvojí vyloučení domácích borců ovšem odstartovalo mimořádný příběh. Hulín se semkl a i v devíti hráčích dokázal vybojovat vítězství! Za stavu 1:1, když v 15. minutě vstřelil gól Šrom a v 29. minutě vyrovnal z penalty exslovácký Martin Kuncl, rozhodl v 79. minutě Tomáš Pospíšil.

„Kluci to v oslabení odedřeli silou vůle a za to bych jim chtěl poděkovat. Hráli na hranici možností proti vynikajícímu soupeři," těšilo pětačtyřicetiletého kouče, který pak ještě připustil, že hráči i trenéři musí umět emoce zkrotit během utkání.

„Stojí nás to oslabení, hodně sil a to máme před sebou dva těžké zápasy," zmínil zároveň nadcházející středeční derby v Kroměříži a nedělní bitvu v Otrokovicích­. (jš)

Hulín: Chytil – Barcuch, Číhal, Kostka, Matoušek – Šrom (71. Postava), Laciga, Dvořáček (71. Zlámal), Krhut – Ondřejka, Pospíšil (85. Minář). Trenér: Lehkoživ.