Aby nechal v zadních řadách nebohého soupeře spoušť jako demoliční četa, mu stačilo pouhých 36 minut.

„Čekal jsem na něho hodně dlouho, o to měl sladší příchuť a hlavně nám přinesl velmi důležité tři body,“ pochvaloval si 27letý záložník Dvořáček, bývalý hráč Mistřic, Nedachlebic a Napajedel.

Pochlubte se svými gólovými zásahy.

Při prvním gólu mě nádherně našel dlouhým pasem Jarda Laciga, posunul jsem si míč kolem obránce a zakončil ke vzdálenější tyči. Druhý gól padl z trestného kopu, dá se říct, že to byla pro mě ideální pozice. Důležité bylo trefit bránu, což se nakonec povedlo. U třetího gólu jsem si zpracoval centr z pravé strany pravou nohou kolem obránce, tím jsem se dostal přímo před brankáře a levou zakončil.

Takže jste potvrdil roli kanonýra. Přitom podle trenéra Pospíšila jsou právě vaší specialitou. Trénujete je často?

Je to pravda, na trestné kopy se hodně soustředím. Často zůstávám po tréninku ještě na hřišti a trénuji je ze všech možných pozic. V tomto zápase se to zúročilo.

Co vás tři góly budou v kabině stát?

Budu muset přispět jistým finančním obnosem do společné kasy plus ještě nějaké pohoštění. Teď ale přemýšlím, že i tento rozhovor mě bude něco stát. (Výbuch smíchu.) To jsou ale velmi příjemné starosti, které k tomu patří. (Úsměv.)

Do Hulína jste se vrátil z působení v Rakousku. Proč? Zkuste popsat a zavzpomínat na své zahraniční angažmá.

Byl jsem v Rakousku všeho všudy čtyři měsíce jen proto, abych mohl dodělat v klidu školu. Byla to pro mě určitě cenná zkušenost, ale teď jsem spokojený v Hulíně, protože je tu výborná a specifická parta fotbalistů.

V aktuální sezoně jste deset zápasů doma neprohráli. Čím to podle vás je, že se vám před vlastními fanoušky daří?

Vážně? Osobně statistiky moc nesleduji. My se snažíme praktikovat stejnou hru bez ohledu na to, jestli hrajeme doma nebo venku. V roli domácího mužstva jsme pod větším tlakem, což nám vyhovuje. S tím souvisí i tabulka pravdy, ve které se nechceme pohybovat v záporných číslech. Výhodou může být i ten fakt, že máme velké hřiště a tím pádem můžeme soupeře více roztáhnout.