V béčku se udržela v čele rezerva Veselé, které v Lutonině pomohly dva vlastní góly domácích. V áčku ztratil krok s vedoucí dvojicí Hřivínův Újezd.

SKUPINA A

KUDLOV – DOUBRAVY 0:1 (0:0)

Doubravy sice začaly aktivněji, ale na hře obou celků se projevovala nepřesnost. Přesto mohli jít hosté do vedení, když Žalůdkovu střelu dorážel nadvakrát Worm. Hlava J. Mikla pak lízala jen horní tyč. Druhá půle se pro Doubravy vyvíjela lépe. Hosté stupňovali tlak a přineslo to své ovoce. Na levé straně ukradl v 58. minutě Halbsgut míč pro sebe a naservíroval jej přes střed Zetkovi, který krásnou střelou zpoza šestnáctky zavěsil. Domácí pak vrhli všechny síly k vyrovnání, vytvořili si pár standardních situací, jenže se žádná z nich neujala. Na druhé straně mohl být slavný a rozhodnout střídající T. Chmela, jenže tváří v tvář před gólmanem se rozsypal a poslal míč těsně vedle. Velká šance přišla před koncem i pro Kudlov, když po jednom z rohů tancoval míč u hostující svatyně téměř po čáře, jenže dorazit do brány jej nikdo nedokázal. „Tak poctivě jsem pracovat celé mužstvo pod svým vedením ještě neviděl. Za to patří všem hráčům velký dík. Za velmi profesionální přístup k utkání musím pochválit Dušana Schmieda. Na jeho poziční hru a přehled se bylo radost dívat, připadalo mi, že si snad každou přihrávku soupeře nalistoval a přečetl jako v čítance. Musím se zmínit o dalším a posledním utkání podzimu, které nás čeká příští neděli, půjde o největší derby s Velkým Ořechovem. O motivaci mají hráči postaráno, protože někteří hrají o čest, jiní zase o to, abych jim prodloužil smlouvu i pro příští půlrok," konstatoval s úsměvem trenér vítězů David Sklenář.

Branka: Zetek. Doubravy: Skovajsa – Zetek, Schmied, Ivanovský O., Grossert – Mikel J., Hvozdenský, Mikel M., Halbsgut – Žalůdek, Worm. Střídali: Chmela T., Ivanovský L.

SPYTIHNĚV B – RACKOVÁ 5:0 (1:0)

Favorit se v prvním poločase trápil a Rackové toho svými chybami i laxním přístupem dovolil poměrně dost. Přesto šlo béčko Spytihněvi do vedení, když po standardní situaci skóroval Janošek. Tím se však domácí nenechali ukolébat, v kabině si o přestávce pár věcí vyjasnili a hned v nástupu do druhého dějství třemi rychlými góly zápas rozhodli. Díky tomu se dostala do hry celá lavička. Racková si už vyloženou šanci nevypracovala, naopak domácí pečetili po dobrém výkonu ve druhé půli zaslouženou výhru gólem z penalty.

Branky: Janošek, Vaculík, Leona, Kraváček, Polášek. Spytihněv B: Jablonický – Vykoukal, Přikryl, Sedláček, Zimčík – Hořinka, Vaculík, Leona, Kraváček – Polášek, Janošek. Střídali: Fišer, Sudek, Rizovski, Ulman, Zbožínek.

VELKÝ OŘECHOV – DOBRKOVICE 3:1 (2:0)

Tradiční derby se sousedními Dobrkovicemi začalo pro domácí velmi dobře. Kostelníkovi se podařilo po přesném centru Taláška předskočit bránícího hráče a dát nejrychlejší gól tohoto ročníku již po třiceti vteřinách po úvodním hvizdu. Ořechovští, a speciálně Kostelník pak spálili v dalším průběhu poločasu ještě minimálně tři gólové šance a nechávali Dobrkovice stále ve hře. Až na konci poločasu zachoval klid v koncovce Tomáš Minařík a prostřelil hostujícího brankáře. Druhý poločas se Ořechovští snažili zápas rozhodnout a v klidu dohrát. To se podařilo díky Maňáskovi, který si udělal z tří protihráčů kužely a střelou zpoza vápna přehodil dobrkovského brankáře. Hosté se snažili alespoň korigovat výsledek, což se na konci zápasu povedlo. Krásným gólem ze čtyřiceti metrů nachytal Minaříka na hruškách dobrkovský Lysoněk.

Branky: Kostelník, Minařík T., Maňásek – Lysoněk. Velký Ořechov: Minařík Vl. – Svízela L., Minařík M., Zábojník (Kůra), Baďura – Talášek, Kostelník(Talaš), Svízela D., Sedlář D. – Maňásek(Juřík.), T. Minařík

DALŠÍ VÝSLEDKY: Provodov B – Březnice B 4:3 Černý Š. 2, Štěpaník, Nevařil – Soukup 2, Dědek, Hřivínův Újezd – Lhota u Mal. 1:1 Buršík – Vávra.

1. Velký Ořechov 9 7 1 1 41:12 22
2. Spytihněv B 9 7 1 1 29:10 22
3. Hřivínův Újezd 9 6 2 1 24:11 20
4. Provodov B 9 5 0 4 27:20 15
5. Doubravy 9 4 2 3 20:22 14
6. Dobrkovice 9 4 1 4 16:14 13
7. Kudlov 10 4 0 6 13:30 12
8. Březnice B 9 2 2 5 15:19 8
9. Lhota u Mal. 9 2 2 5 10:22 8
10. Racková 9 2 0 7 19:32 6
11. Jaroslavice B 9 1 1 7 13:35 4

SKUPINA B

TRNAVA – FC VIZOVICE 4:1 (2:0)

Domácí vstoupili do utkání velmi dobře a již v 9. minutě zápasu se ujali vedení po centru Malčíka do pokutového území a pohotové dorážce nabíhajícího Slováčka. V následujících minutách se hra odvíjela na půlce Vizovic, domácí si vytvářeli šance a ve 14. minutě přidali i druhý gól. Kapitán Zbranek se z trestného kopu přes zeď nemýlil. Hosté však po obdržené brance nerezignovali a snažili se rychlými brejky zaměstnávat trnavskou obranu, ta ale ve spolupráci s brankářem Malaníkem stála vždy na pevných základech. V 36. minutě zápasu byl navíc po druhé žluté kartě za faul vyloučen vizovický Horák a hosté dohrávali zbytek zápasu o deseti, což jim uškodilo. Druhý poločas byl věrnou kopií prvního. Trnavští útočili a hosté vytvořili před svým pokutovým územím nepropustný val, který domácí dobývali. Třetí branky se tak domácí dočkali až v 66. minutě po střele Malčíka, který využil zaváhání brankáře. Trnavští za tohoto stavu polevili v aktivitě a pozornosti a Vizovice je potrestaly v 76. minutě dorážkou Šenkýře, který se dobře orientoval v pokutovém území. Domácí pak prostřídali a čerství hráči přinesli oživení. Po spolupráci Štěpánka se Soukupem druhý jmenovaný v 76. minutě uzavřel skóre utkání ve prospěch Trnavy.

Branky: Slováček, Zbranek, Malčík, Soukup – Šenkýř. Rozhodčí: Polách. Diváci: 40. Trnava: Malaník – Čala S. (69. Hrnčiřík) Bořuta J., Zbranek, Chytil – Hradilík, Slováček, Malčík, Sedláček – Bořuta R. (71. Soukup) Kučera (71. Štěpánek). Trenér: Stanislav Chytil.

LUTONINA – VESELÁ B 0:2 (0:0)

Béčko Veselé se sice prosadilo po dvou vlastencích Lutoniny, jeho vítězství ale bylo zasloužené. Již v prvním poločase měl gól na kopačce Mikšík, jenž postupoval sám na domácího gólmana. Ten jej však sestřelil a kupodivu z toho nebyla ani penalta. Favorit se prosadil až po změně stran. Nejprve po rohovém kopu zatloukl míč do země Červenka, jehož pokus protečoval na přední tyči do sítě jeden z domácích hráčů. Druhý gól padl také po standardní situaci. K přímému kopu se postavil Jurásek a po teči ve zdi neměl gólman Lutoniny nárok.

Branky: vlastní 2.

DALŠÍ VÝSLEDKY: Paseky B – Lužkovice B 0:5 Novák 2, Hamšík 2, Křepelka, Bratřejov B – SK Vizovice B 3:5 Polčák, Bargl, Tomšů – Pšenčík 2, Hruzík, Světlík, Jurygáček, Zádveřice – Neubuz 1:8 Maršálek – Šebesta 2, Minařík 2, Roubal 2, Pšenka, Vrba.

1. Veselá B 9 7 1 1 35:14 22
2. SK Vizovice B 8 7 1 0 32:11 22
3. Trnava 8 6 0 2 30:10 18
4. Neubuz 8 5 1 2 32:18 16
5. Lutonina 8 5 0 3 20:14 15
6. Lužkovice B 8 3 1 4 20:21 10
7. FC Vizovice 8 2 0 6 18:24 6
8. Paseky B 8 2 0 6 16:30 6
9. Bratřejov B 8 1 0 7 11:36 3
10. Zádveřice 9 1 0 8 7:43 3

SKUPINA C

TICHOV – SMOLINA 5:1 (0:1)

Po vítězství nad Drnovicemi chtěli domácí porazit i další sousední obec, a to hráče Smoliny. Utkání nezačalo vůbec dobře, jelikož po čekací době nikdo domácí neinformoval, že rozhodčí na takto emotivně vypjatý zápas nedorazí. Vedení okresního fotbalového svazu dostalo informaci, že delegovaný rozhodčí Juřica ze zdravotních důvodů nemůže utkání řídit. Bohužel situaci nevyřešilo a na tak rizikové utkání nenominovalo náhradního rozhodčího! Obě mužstva tedy losovala, který zástupce bude utkání řídit. Los vyhráli hosté, a tak utkání řídil zástupce Smoliny. Po čtvrthodině se k míči ve skluzu dostal hostující Kolaja a otevřel skóre utkání. Tichov se snažil odpovědět, ale všechny příležitosti domácích vyřešil hostující brankář. Tichov po změně stran ještě přitlačil a jeden z útoků se v 55. minutě zdařil. To domácí Maňas vystřelil z 25 metrů, míč se odrazil od Ščuglíka přímo k volnému Majzlíkovi, který načal svůj koncert a s přehledem umístil míč k pravé tyči. Smolina znervózněla. Navíc domácí obrana zahrála opět velmi zodpovědně. A tak mohl Tichov znovu zatroubit do útoku. V 65. minutě se dostal míč ke Ščuglíkovi, který našel před brankou opět volného Majzlíka a ten se nemýlil – 2:1. To hosty rozhodilo definitivně a na jejich branku se valily další útoky. V 72. minutě našel Sochora na levé straně neudržitelného Majzlíka, jenž zmátl soupeře a tvrdou střelou propálil brankáře – 3:1. Deset minut před koncem domácí Stružka prodloužil hlavičkou míč na nabíhajícího Bělašku, ten našel před brankou střídajícího Bařinku, který zblízka přidal čtvrtý gól Tichova. Poslední hřebíček do pomyslné fotbalové rakve Smoliny zatloukl gólově nabuzený Majzlík, který tak svojí čtvrtou brankou v 86. minutě stanovil konečný výsledek na 5:1 pro Tichov. Sportovně se však musí uznat, že výsledek byl po prvním poločase pro hosty krutý.

Branky: Majzlík 4, Bařinka – Kolaja. Diváci: 70. Tichov: Maniš J. – Hrdlička, Hruška, Maniš M., Maňas – Sochora M. ( 77. Bařinka L.), Ščuglík D., Sochora R., Bělaška – Majzlík, Stružka. Trenér: Maňas J.

POZLOVICE – DRNOVICE 2:0 (0:0)

Utkání loňských účastníků III. třídy a aktuálních lídrů IV. třídy mělo nečekanou předehru. Z družstva Drnovic bojkotovalo devět hráčů zápas kvůli neshodám s vedením klubu a následnému vynucenému odchodu trenéra. V důsledku těchto kroků hráči nenastoupili do zápasu o první místo. Hosté, kteří přijeli s užším kádrem, se přesto dobré formy Pozlovic nezalekli. V prvních patnácti minutách se dostali do několika rychlých brejků, které však z místa stopera hasil spolehlivý David Voráček. Další šance už přicházely spíše sporadicky a gólmani se příliš nezahřáli. Do druhé půlky vstoupili Pozlovičtí mnohem lépe, stále častěji se dostávali také ke střelám a hosté děkovali pouze brankáři, který jim držel výbornými zákroky naději na zisk bodů. V 56. minutě však už byl pokořen, když se z těsné blízkosti dorážkou prosadil Pavel Coufalík. V 65. minutě pak domácí neproměnili pokutový kop, a tak jim klid na kopačky přinesla až 72. minuta a individuální průnik Karla Adámka, který prokličkoval až ke gólmanovi a tváří v tvář mu nedal šanci. Pozlovice se tak vrátily zpět do čela tabulky.

Branky: Coufalík P., Adámek. Rozhodčí: Basel. Pozlovice: Kolář J. – Adolt R., Voráček D., Divila A., Semela R., – Hasoň S., Coufalík P., Adámek K., Bartončík P. – Vrátník R., Stolařík J. Na střídání: Plášek K., Bernátek L., Bartončík O., Vrba M., Coufalík M. Drnovice: Struška M. – Gabko M., Gerych I., Bodlák S., Lukáš M., Zicha J., Machů M., Húšť M., Bodlák M., Vrána M., Kostka O. Na střídání: Fojtů D., Zicha T.

DIVNICE – JESTŘABÍ 1:2 (1:1)

Již ve 12. minutě se gólově prosadil střelou z 25 metrů hostující Juřenčák. Jestřabí drželo soupeře na uzdě zhruba dvacet minut, pak se bojovnější Divnice začala více prosazovat a ve 33. minutě se dočkala i zaslouženého vyrovnání. Míč letící na bránu šikovně usměrnil Urbaník. Divnice si udržela herní převahu i po změně stran, nicméně zraněný gólman Húdek se překonával a držel naděje hostů na dobrý výsledek. Ty ještě vzrostly po ojedinělém útoku Jestřabí, kdy byl ve vápně faulován Juřenčák a nařízenou penaltu proměnil Marek. Domácí se pak snažili o vyrovnání, z trvalého tlaku ale branku nevytěžili.

Branky: Urbaník – Juřenčák, Marek. Jestřabí: Húdek – Gabriš, Staněk, Vápeník, Floreš – Marek, Bartozel, Mudrák, Hnilo – Juřenčák, Šenkeřík. Střídali: Vaněk, Machů.

DALŠÍ VÝSLEDKY: Nevšová B – Bohuslavice n. Vl. 4:1 Tomšů 4 – Krasňanský, Petrůvka – Lipová 6:0 Kořínek 3, Kovařík 2, Pešek, Horní Lhota – Loučka 0:2 Borák, Kozubík.

1. Pozlovice 10 8 0 2 33:14 24
2. Jestřab í 10 8 0 2 37:19 24
3. Drnovice 10 6 1 3 20:14 19
4. Petrůvka 10 5 3 2 35:24 18
5. Nevšová B 10 5 1 4 28:28 16
6. Loučka 10 4 1 5 22:24 13
7. Tichov 10 4 1 5 25:28 13
8. Smolina 10 4 0 6 27:34 12
9. Horní Lhota 10 3 2 5 23:25 11
10. Bohuslavice 10 3 1 6 19:34 10
11. Divnice 10 2 2 6 14:19 8
12. Lipová 10 1 2 7 11:31 5