Za zmínku jistě stojí i krásné vyvrcholení zápasu v Hřivínově Újezdě, kde domácí strhli výhru na svou stranu až v závěrečném finiši.

SKUPINA A

HŘIVÍNŮV ÚJEZD – PROVODOV B 3:2 (1:2)

Utkání začalo pro domácí šokem. Po pěti minutách hry Hřivínův Újezd prohrával již 0:2. Obě branky byly jako přes kopírák. Ztráta balonu ve středu hřiště, rychlý protiútok a zakončení do takřka prázdné branky. Po tomto direktu se domácí pomalu rozjížděli a po faulu na pronikajícího Kmoška dostali výhodu zahrávat pokutový kop, který proměnil Karel Buršík – 1:2. Provodov i nadále hrozil z rychlých protiútoků a jeden z nich hasil na poslední chvíli Valášek faulem v pokutovém území. Hostující Kolařík však penaltu neproměnil. Na konci prvního poločasu mohl vyrovnat po rohu Záhora, prudkou ranou ze střední vzdálenosti však branku přestřelil. Do druhého poločasu udělal domácí trenér dvě změny v sestavě. Hřivínův Újezd se čím dál častěji dostával do šancí, ale jeho koncovka byla žalostná. Branku nedokázal trefit ani z malého vápna. Čím více sílil tlak domácích, tím častěji se objevovala okénka v domácí obraně, která ovšem hosté nedokázali potrestat, což je nakonec velmi mrzelo. V 85. minutě se totiž trefil krásnou střelou z přímého kopu Martin Pospíšil, v poslední minutě fauloval nově příchozí provodovský hráč v pokutovém území africkou posilu domácích Alfonsa Maquetteho a penaltu proměnil domácí brankař Martin Hanák, který tak překonal svého syna v provodovské brance.

Branky: Buršík, Pospíšil, Hanák – Malaník, Mlčoch. Rozhodčí: Uhlár. Diváci: 150. Hřivínův Újezd: Hanák – Buršík, Valášek, Výmola, Maquette, Adamík, Pospíšil, Šuranský, Kmošek (Kostelník), Talášek (Polášek), Záhora (Mikel).

DOBRKOVICE – DOUBRAVY 4:0 (2:0)

Jako první mohly na nepříliš upraveném hřiště udeřit Doubravy. Poté co však Worm přestřelil prázdnou domácí svatyni, zahřmělo na druhé straně a Dobrkovice se po brejku a hezké střele dostaly do vedení. Doubravy se nemohly kvůli neposekanému trávníku dostat ke své kombinační hře a po jednom z rohových kopů odskočili domácí o dvě branky. Ve druhé půli hosty srazila do kolen rychlá branka Dobrkovic, a i když si pak Doubravy vytvořily mírnou herní převahu, ve snížení ji nepřetavily. Po gólu určitě volala střela J. Mikla, která se odrazila od horní tyče, i následná dorážka Worma. Nebo výborně umístěná hlavička M. Mikla, kterou však gólman domácích tygřím skokem zneškodnil. Dobrkovice pak ještě po jednom z brejků zvýšily na konečných 4:0. Doubravy tentokrát nepotvrdily body z předchozích utkání. Dobrkovice byly efektivnější a po právu nakonec berou všechny body.

Branky: Bartončík 3, Minařík. Doubravy: Skovajsa – Žalůdek P., Schmied, Ivanovský O., Grossert – Mikel J., Hvozdenský, Mikel M., Halbsgut – Žalůdek J., Worm. Střídali: Duda, Medek, Bartoš.

LHOTA U MAL. – VELKÝ OŘECHOV 1:4 (0:2)

Velký Ořechov se ve vyrovnané první půli ujal vedení, a přestože šel posléze jeden z jeho hráčů za oplácení předčasně pod sprchy, hosté udeřili do přestávky ještě podruhé. Ani Lhota nebyla bez šancí, nicméně Vlastimil Minařík v hostující bráně se po měsíční pauze bez fotbalu překonával. Přemožitele našel až po změně stran. Velký Ořechov ale i v deseti držel taktovku pevně ve svých rukou a dalšími dvěma góly jistil tři body.

Branky: Šturma – Minařík T. 2, Kopl, Talášek.

DALŠÍ VÝSLEDKY: Spytihněv B – Jaroslavice B Soupeř se nedostavil k utkání, Racková – Kudlov 2:3 Adamík, Blanař – Janeček, Adamík, Jungwirt.

1. Hřivínův Újezd 6 5 1 0 20:5 16
2. Spytihněv B 6 5 1 0 19:8 16
3. Velký Ořechov 6 4 1 1 30:9 13
4. Dobrkovice 7 3 1 3 13:11 10
5. Doubravy 7 3 1 3 16:19 10
6. Provodov B 6 3 0 3 20:15 9
7. Kudlov 7 3 0 4 10:27 9
8. Březnice B 6 2 2 2 11:10 8
9. Lhota u Mal. 6 1 1 4 7:18 4
10. Racková 6 1 0 5 16:20 3
11. Jaroslavice B 7 1 0 6 9:29 3

SKUPINA B

ZÁDVEŘICE – LUTONINA 2:4 (1:2)

Lutonina se hned po úvodním hvizdu rozhodčího usadila na půlce domácích a již v 8. minutě Sovička po pěkné přímočaré akci dostal míč za záda domácího gólmana. Hosté měli herní převahu, ovšem v 16. minutě si zádveřický Maršálek naskočil do stopera hostů a sudí odpískal pokutový kop. Sám faulovaný srovnal skóre. Lutoninu to nijak nerozhodilo a ve 24. minutě Starýchfojtů poslal hosty opět do vedení. Poté měl tentýž hráč další šanci, ale bez efektu. Pak se ještě Číž ocitl ve vyložené šanci, nicméně ani on neproměnil. Druhý poločas začala Lutonina zase lépe, ovšem byli to opět Starýchfojtů a Číž, kteří spálili vyložené šance. To už nevydržel hrající trenér hostů Surý, který vystřídal Sovičku, vzal zodpovědnost na sebe a v 71. minutě po faulu na svou osobu proměnil bezpečně pokutový kop. Zádveřice ještě kontrovaly a jedinou střelou ve druhé půli snížily v 83. minutě Vojkovským na 2:3. Tři minuty nato ale Číž vybídl Surého ke skórování a ten krásně přeloboval domácího gólmana. Utkání pokazil nesmyslný faul zádveřického útočníka na gólmana hostů Gregůrka, kterého po odehrání míče zbytečně fauloval a ještě si s ním chtěl něco vyřizovat. Proti byl obránce Lutoniny, který bránil svého brankáře a oba kohouti šli pod sprchy.

Branky: Maršálek, Vojkovský – Surý 2, Starýchfojtů, Sovička. Rozhodčí: Toman. Lutonina: Gregůrek, Zámečník, Tomanec (75. Štefka), Kudrnáč L., Vičánek, Sovička (63. Surý), Jurčák, Krajščák, Kudrnáč D., Starýchfojtů, Číž.

NEUBUZ – BRATŘEJOV B 3:4 (0:1)

Béčko Bratřejova, které nezískalo v této sezoně ani bod, přijelo do Neubuze s odhodláním tuto nelichotivou bilanci změnit. Pro Neubuz to měla být jednoduchá záležitost, a tak trenér domácích nechal na lavičce sedět útočné duo Pšenka, Vrba. Do zápasu poslal samé mladíky. Navíc ještě nepostavil záložní řadu – oba Zubíčky se stoperem Šebestou. Bratřejov začal bojovně a odměnou mu byla branka Bargla. Očividně byla vidět nezkušenost mladíků a osamocený Ševců v obraně na všechno nestačil. Do druhé půle poslal trenér Neubuze do hry Pšenku a Vrbu. A za zraněného Ševců přišel Zubíček J. Pšenka hned v úvodu druhého poločasu vyrovnal, ale bojovně naladěný Bratřejov šel Geržou opět do vedení. Bargl dokonce zvýšil na rozdíl dvou branek. To se zase nelíbilo Pšenkovi a snížil znovu na rozdíl jedné branky. Poté se zase blýskl hattrickem Bargl a opět zvýšil. Potom sílil neubuzký tlak. Když Šebesta snížil na rozdíl jedné branky, drama bylo na světě. Ale do konce utkání zbývalo pro domácí málo času. A tak po zásluze vyhrálo bojovnější mužstvo Bratřejova, které si veze z Neubuze první vítězné body v sezoně.

Branky: Pšenka 2, Šebesta – Bargl R. 3, Gerža. Rozhodčí: Hrachový. Diváci: 80. Neubuz: Pavlas – Trunkát, Ševců, Březík, Budjač – Minařík, Huler, Vaculík, Machalíček – Sedláček, Vaculka. Střídali: Zubíček J., Šebesta, Pšenka, Vrba, Drábek.

VESELÁ B – FC VIZOVICE 3:2 (1:1)

Úvod se vydařil domácím a už v 11. minutě šli do vedení brankou Libora Mikšíka. Vizovice se ale svou hrou zasloužily o vyrovnaný průběh prvního poločasu a také před odchodem do kabin ještě stihly v 43. minutě Dostálkem srovnat krok. Psychické výhody branky do šatny ale hosté nedokázali využít a naopak poločasové změny v sestavě prospěly veselskému béčku, které šlo hned v 52. minutě do vedení. Poté začali domácí kombinační hrou získávat převahu a Vizovice dostali pod tlak. Výsledkem byla Oškerova branka na 3:1 v 70. minutě. Domácí hru kontrolovali, ale brankově již svou převahu nezvýraznili. Naopak po hrubé chybě v obraně v závěru ještě Vizovice zkušeným Ulmanem snížily na konečných 3:2 pro Veselou B.

Branky: Mikšík Libor, Červenka, Oškera – Dostálek, Ulman. Rozhodčí: Jiří Matucha. Veselá B: Blažek – Plšek (46. Macík), Žůrek, Červenka, Řihák (46. Bodlák) – Oškera (70. Hlaváč), Sedláček, Žaludek, Mikšík L. – Gajdošík R. (46. Gajdošík T.), Mikšík P. (67. Dlabaja F.). Vizovice: Polomík – Orsák, Hába, Videman, Ulman, Mikulčík (82. Machů Zd.), Machů Dominik, Mojžíš, Kundera, Stalmach, Dostálek.

DALŠÍ VÝSLEDEK: SK Vizovice B – Lužkovice B 4:1 Dubec 3, Drga – Laciga.

1. Lutonina 6 5 0 1 18:8 15
2. SK Vizovice B 5 4 1 0 20:5 13
3. Veselá B 5 4 0 1 15:9 12
4. Neubuz 6 3 1 2 20:16 10
5. Trnava 5 3 0 2 14:7 9
6. FC Vizovice 5 2 0 3 14:11 6
7. Paseky B 5 2 0 3 13:16 6
8. Lužkovice B 4 1 0 3 6:12 3
9. Bratřejov B 6 1 0 5 8:22 3
10. Zádveřice 7 1 0 6 6:28 3

SKUPINA C

JESTŘABÍ – SMOLINA 6:3 (4:1)

Jestřabí splnilo roli favorita. Cestu za vítězstvím odstartoval v desáté minutě chytrým lobem Kolínek. Smolina sice z nevinně vyhlížející akce srovnala, nicméně vedení domácím vrátil po skrumáži ve vápně dorážkou Marek. Chléb se lámal před přestávkou, kdy Jestřabí kopalo dvě penalty, jednu za ruku ve vápně a druhou za faul. Obě proměnil zkušený Gabriš. Smolina ale v nástupu do druhé půle snížením na 2:4 vykřesala jiskřičku. Tu uhasil umístěnou střelou domácí Staněk. Hosté ještě jednou snížili na rozdíl dvou branek, ale poslední slovo měl v závěru Hnilo, který pečetil výhru Jestřabí.

Branky: Gabriš 2, Hnilo R., Staněk, Marek J., Kolínek – Pechanec 2, Ročák. Jestřabí: Húdek – Marek J., Marek L., Vápeník, Vaněk – Bartozel, Gabriš, Kolínek, Mudrák – Hnilo R., Hnilo J. Střídali: Staněk, Králík, Machů.

LIPOVÁ – POZLOVICE 2:9 (1:4)

Lipová kvůli velké marodce postavila mladší sestavu, která kvalitě Pozlovic čelit nedokázala. Hlavně domácí obrana nestíhala a do poločasu čtyřikrát inkasovala. Teprve poté se prosadili také domácí. Podobný byl i vývoj druhého dějství. Pozlovice přidaly další čtyři branky, až pak povolily gólovou radost také Lipové. Ta zastavila gólový příděl na čísle devět a byla ráda, že žádnou další šanci už hosté neproměnili. Desítka byla blízko.

Branky: Vašička R., Matějka – Plášek 3, Adámek 2, Semela, Adolt, Vrátník, Stolařík. Pozlovice: Kolář – Divila, Voráček, Plášek, Adolt – Stolařík J., Coufalík P., Adámek, Hasoň – Vrátník, Máčala Střídali: Semela, Bernátek, Jančařík, Bartončík O.

DALŠÍ VÝSLEDKY: Petrůvka – Tichov 5:3 Kovařík 2, Kořínek, Gergela, vlastní – Ščuglík, Sochora, Stružka, Horní Lhota – Divnice nehráno pro nezpůsobilý terén, Loučka – Nevšová B 2:5 nehlášeno, Bohuslavice n/Vl. – Drnovice 0:2 Kostka, Vlček J.

1. Drnovice 7 6 1 0 18:5 19
2. Jestřabí 7 6 0 1 29:13 18
3. Pozlovice 7 6 0 1 27:11 18
4. Petrůvka 7 4 2 1 24:18 14
5. Nevšová B 7 4 1 2 22:20 13
6. Smolina 7 3 0 4 20:23 9
7. Divnice 6 2 1 3 10:12 7
8. Tichov 7 2 1 4 16:23 7
9. Horní Lhota 6 1 1 4 14:19 4
10. Loučka 7 1 1 5 16:22 4
11. Bohuslavice 7 1 1 5 11:26 4
12. Lipová 7 0 1 6 9:24 1

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU