Vedení borské věznice se snaží, aby všichni vězni, kteří mohou pracovat, skutečně pracovali, a bývalý obránce Sparty či West Hamu není žádnou výjimkou. „Pracuje jako pekař v jednom soukromém pekařství na Plzeňsku. První směnu měl ve čtvrtek. Nechal se slyšet, že se mu tam líbí,“ prozradil Deníku zdroj z věznice.

Tomáš Řepka
Tomáš Řepka je u vězňů na Borech oblíbený. Rádi poslouchají jeho vyprávění

V pekařství si Řepku chválí. „Lidé se tu normálně zapracovávají měsíc a on je tu krátce, takže na hodnocení je brzy. Ale musím říci, že nás překvapil. Je snaživý, šikovný. Peče chleba a jde mu to,“ řekl Deníku ředitel společnosti.

Bývalý fotbalový bouřlivák se na Borech, kde je od počátku června, chová naprosto bezproblémově, vychází s dozorci i vězni. Ti ho často oslovují celebrito.

Šance na podmínečné propuštění

Řepka byl odsouzen za zpronevěru luxusního vozu, internetové útoky na svou exmanželku, které spočívaly ve smyšlených erotických inzerátech, a za to, že opakovaně sedl opilý za volant a ve zkušební době podmíněného odsouzení se dopustil dalších trestných činů.

Tomáš Řepka
Řepka přestoupil do Plzně. Bývalého fotbalistu převezli do věznice na Borech

Celkem si měl odsedět 2,5 roku, ale obvodní soud pro Prahu Řepkovi započítal 293 odpracovaných hodin v rámci obecně prospěšných prací jako 293 odseděných dní. Bývalý reprezentant by tak už v říjnu mohl po odpykání třetiny trestu požádat o podmíněné propuštění.