Vengloš patřil k fotbalovým osobnostem takříkajíc první kategorie. 

Jozef Vengloš
Za úspěch vděčil Tatrám. V 84 letech zemřel úspěšný fotbalový kouč Vengloš

Syn je agent
Legendární trenér byl i hrdým otcem dvou synů. Často si o fotbale povídal s Jurajem - aby ne, když ten se stal agentem. Dnes patří mezi nejrespektovanější manažery na Slovensku, zastupuje třeba Marka Hamšíka nebo Róberta Maka.

Proslavily ho jeho metody, práce u československé reprezentace. Asistoval Václavu Ježkovi při zlatém tažení na mistrovství Evropy v Bělehradu 1976… Zažil angažmá v Austrálii, Japonsku i Malajsii. Byl prvním zahraničním trenérem v anglické lizem, kde vedl Aston Villu.

Věděli jste, že ho v 80. letech chtěla Barcelona? Komunisté však přestup zatrhli.

Rodák z Ružomberoku proslul i díky svým názorům. Odpovědi v jeho případě málokdy skončily odbytou frází. Tady jsou některé jeho známé i méně známé výroky (přeložené ze slovenštiny).

O schopnostech trenéra
Není možné vybudovat silný tým se slabým trenérem. A ani nejlepší trenér nic nedokáže, pokud nemá dobré fotbalisty.

Pochvala kolegy Karla Brücknera
Když nebudou mít dresy, nepoznám Barcelonu od Juventusu Turín. Ale vždycky podle hry poznám Sigmu Olomouc.

Začátek tiskové konference po skotském derby Celtic x Rangers. Novináři předtím zpochybnili, že kouč angažoval krajana Ľubomíra Moravčíka. Slovenský reprezentant v zápase zazářil, dal dva góly
Viděli jste, že strýček si přivedl skvělého chráněnce, že?

O špatné angličtině na tiskové konferenci
Byli jsme v Portugalsku a místní novinář mi položil anglicky otázku. Já radši odpověděl v jeho rodném jazyce. Ozval se jeden kritik, zda bych to přeložil. Tak jsem řekl: "Nevím, jestli byste mojí angličtině rozuměl. Měl jste se naučit portugalštinu."

O funkci reprezentačního trenéra
Reprezentace je tým složený z individualit různých psychologických kvalit, kde se někdy musíte kousnout do jazyka a jindy naopak říct, co si myslíte.

O uznání v podobě řádu od FIFA
Jsem rád, že si mé práce všimli i ve světě. Snažil jsem se být hrdým Slovákem, ocenění patří celé zemi.

Vzpomínky na kariéru a trenéra Leopolda "Jima" Šťastného
Byla to výrazná postava fotbalu nejen u nás. Pamatuji, jak nás jako trenér hlídal. Po zápase jsme museli na společnou věčeři, tam nás měl pod kontrolou.