Třiadvacetiletý rodák z Příbora se v sobotu se svou Karvinou představí v krajském derby v Ostravě a není bez zajímavosti, že je v hledáčku právě funkcionářů ostravského Baníku. 

V sobotu vás čeká derby v Ostravě. Jak se těšíte?

Moc. Hlavně na tu fantastickou diváckou kulisu, kterou dokážou fanoušci vytvořit. Snažíme se nepřipouštět si, že jde o derby a nevnímat to zase tolik prestižně, ale asi se tomu nevyhneme. Jisté je, že zajíždíme na půdu předního týmu naší ligy.

Bude těžké obrat o body zrovna Baník, kterému se nyní tak daří? A co vlastně na jeho formu říkáte?

Myslím, že pro lidi v našem kraji je výborná zpráva, že se Baníku daří a hraje po delší době zase na špici tabulky. Objektivně je třeba si přiznat, že Baník je vlajková loď našeho regionu, téměř všichni mu tady fandí a lidé z mého nejbližšího okolí nejsou výjimkou.

Nejslavnější had Česka současnosti, užovka obojková jménem Orlovka kauflandí, v náručí  kauflandí manažerky komunikace Ivany Dvořákové.
Orlovka kauflandí se možná na jaře opět svobodně poplazí městem

Fotbalovým prostředím kolují informace, že právě o vás se Baník intenzivně zajímá. Kontaktovali vás ostravští činovníci?

To ne. O zájmu vím, ale výhradně prostřednictvím médií. Nikdo se mnou zatím nejednal a ani by to nebylo vhodné. Teď hraji za Karvinou a až v nějakém přestupním okně se uvidí, co bude nebo nebude.

Filip Panák (ve výskoku) a jeho kolegové změří síly s regionální jedničkou - Baníkem Ostrava.Zdroj: Michal Chadim

A když jste byl malý, nechtěl jste si někdy za Baník zahrát?

Mně se to už vlastně povedlo, protože v dorostu jsem v Baníku působil, ale záhy jsem odešel do Frýdku-Místku a odtud pak do Karviné, takže se dá říct, že to pro mě byla směrem k tomu, abych se dostal do ligy, správná cesta. V Ostravě jsem totiž nehrál. Když jsem ale byl malý, jezdíval jsem s tátou na Baník v té památné mistrovské sezoně 2003/04. To mi utkvělo v paměti dodnes.

Vy osobně máte jaký vztah k Baníku?

Vztah k Baníku mám pozitivní. Jak jsem říkal, v kraji je to jednička, já pocházím odtud, takže to vnímám celý svůj život. Všichni tak nějak uznáváme, že Baník je top a teprve pak jsou v regionu další kluby jako Karviná, Opava či druholigové kluby. Ostatně, když jsem doma v Příboře, potkávám daleko víc baníkovců než lidí, kteří by fandili Karviné. Pokud tam takoví vůbec jsou. Spousta z nich se mně dokonce ptá, když už si za Baník konečně zahraji i já.

Nemanja Marjanovič ve svém živlu.
Nemanja Marjanovič po Plzni: V takových zápasech se rodí síla týmu

A co jim na to říkáte?

Že to nezáleží na mně. Že teď hraji za Karvinou, a když v sobotu nastoupíme v Ostravě, uděláme vše pro to, abychom Baník obrali (smích).

A byl by váš sen zahrát si nyní za Baník? Přece jen, jste z Příbora, takže vlastně místní…

V kariérním posunu by to byla dobrá volba, ale jak jsem říkal, momentálně jsem Karviňák a soustředím se na svůj současný klub. I v sobotu se budu snažit zaujmout výkonem, který by nás opravňoval k tomu pomýšlet na body. Chceme vyhrát. Hlavně ale chceme napravit dojem z toho posledního zápasu proti Dukle. Ale to se musíme zlepšit ve všech ohledech.

Karvinské házenkáře čekají Maďaři.
Soupeřem házenkářů maďarský Balatonfüred
Dvojtělocvična ZŠ M. Kudeříkové v Havířově musela být kvůli havarijnímu stavu střechy uzavřena.
Škola musela uzavřít tělocvičnu. Hrozí zřícení