Sázková kancelář Fortuna napočítala čtyřicet tiketů, na nichž vyplacená výhra přesáhla 100 tisíc korun. "Tohle se skoro nevidí. Sešlo se snad vše," okomentoval situaci Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Největším překvapením dne byla výhra Arménie v Gruzii (ohodnocena kurzem 4,75:1). Nicméně už ze samé podstaty je zřejmé, že tenhle zápas o Kavkaz moc sázkařů nehrálo. Naopak "jedničky" - tedy domácí úspěchy Nizozemců, Dánů, Italů nebo Rakušanů - dávali na tiket všichni.

Roman Kovařík (vpravo) a Michal Hanák z Fortuny při dvojrozhovoru pro Deník
Odhad z dílny fotbalových profíků: Slavia se podobá investici do zlata

Hitem dne bylo střetnutí Česka proti Izraeli. Ač se to nemusí zdát, kurz kolem 1,7:1 braly tisíce (spíš desetitisíce lidí).

"U nás šlo na reprezentaci 99 procent sázek," poznamenal Jiří Hadrava, mluvčí sázkové kanceláře Tipsport. U konkurenční Fortuny pak na tenhle jediný mač evidovali náběr za deset milionů!

Hubená výhra

Řada fanoušků asi v neděli večer trpěla, když národní tým v Plzni bránil hubenou výhru 1:0. Nakonec - i díky Tomáši Vaclíkovi a jeho zákroku proti kanonýrovi Eranu Zahavimu - se to povedlo. "Bylo to nervózní, ale teď jsme spokojení," líčil po zápase trenér Jaroslav Šilhavý.

Stejně spokojení byli i sázkaři z nejrůznějších končin země - právě Češi přinesli sázkařům tučné obnosy.

Liga národů UEFA Česká republika proti Izraeli. Vpravo Alex Král
Král po dřině s Izraelem: Sám nevím, proč nedáváme víc gólů

Celkem za neděli bookmakeři vyplatili desítky milionů korun (Fortuna to spočítala na 32 milionů korun). "Nezbývá než sportovně sázkařům pogratulovat, ve středu jde Liga národů do finále, snad k nám tentokrát výsledky budou milosrdnější," dodal Hanák.

Jen tak mimochodem, Češi budou proti Slovensku znovu favoritem, v tuhle chvíli je na ně kurz 1,51:1 (Tipsport), respektive 1,52:1 (Fortuna).

Nejvyšší kurz
Dvacet zápasů dohromady - fotbal, hokej…? I takový tiket může vyhrát. Tipsport o víkendu vyplatil sázkaře, jenž poskládal utkání s celkovým kurzem 13 378:1. Za (v tomto případě vsazených) padesát korun je to výhra více než 668 tisíc korun!