Německo hrálo v Lize národů o účast v play-off. Mač ve Španělsku byl tahákem úterního programu. Ovšem výsledek šokoval. Svěřenci Joachima Löwa prohráli 0:6. „Nechápu to. Jsme naštvaní,“ hlesl kouč.

Jakub Brabec a Julian Brandt
Snaha i chyby v obraně. Češi prohráli test v Německu

Asi málokoho překvapí, že experti „Die Mannschaft“ okamžitě sepsuli. V titulcích novin se to hemžilo slovy jako blamáž, katastrofa. Sem tam se objevil vtípek – třeba ten, že se nedařilo ani Kypru (v Černé Hoře prohrál 0:4).

Čtrnáct let na lavičce
Joachim Löw přišel k německé reprezentaci v roce 2006. Letos bylo rodákovi z městečka Schönau im Schwarzwald šedesát let.

„Všechno bylo špatně. Nevyhráli jsme snad jediný individuální souboj,“ líčil pak nešťastný Löw.

Pravda, hosté na stadionu v Seville za celý zápas ani nevystřelili na bránu!

Naopak Španělé si vytvářeli další a další šance, dali gól z ofsajdu… Asi největší radost měl Ferran Torres, autor hattricku.

„Bolí to. Ukázali nám, jak hrát. S balonem i bez něj,“ dodal Toni Kroos.

Historická porážka 

Mimochodem, Německo padlo horším způsobem jen jednou ve své historii (v roce 1909 v Anglii prohrálo 0:9). I proto se ihned začalo řešit, zda by Löw neměl rezignovat. Sám prý neodejde – po debaklu odvětil, ať se na tohle téma novináři zeptají jeho nadřízených.

Joachim Löw
Německá fotbalová reprezentace strádá. Na pranýři se ocitl i "nesmrtelný Jogi"

„Pořád mu věříme,“ odpověděl dřívější manažer a teď ředitel reprezentace Oliver Bierhoff. „Musíme se připravit na další rok a na Euro, to je vrchol.“

Zajímavost na závěr: víte, že Neuer nikdy v kariéře nedostal šest gólů? Až teď.