Vraťme se ale ještě na skok do léta. Karvinským se šikovný forvard líbil už tehdy, jenže se vyskytl problém. Přesně 30. června mu totiž končilo vízum pro pobyt v EU a musel odletět domů.

Kamso Mara (vlevo) v souboji s Michaelem Krmenčíkem z Plzně.
Liberecký Mara měl autonehodu. Pohmoždil si obratle, lékaři jej sledují

„Od té chvíle jsme usilovně pracovali na tom, aby mohl dorazit a ladili jsme také formu jeho angažmá. Byly dny, kdy už jsme přestali doufat, že vízum dostane. Nakonec se to podařilo,“ oddechl si sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Zdlouhavé papírové martýrium nakonec vyústilo v příchod Adriela z nejúspěšnějšího týmu republiky Pobřeží slonoviny – ASEC Mimosas – do Slezska. V Karviné podepsal hbitý a průbojný záložník smlouvu na roční hostování s opcí.

Vojtěch Smrž (v bílém) dal první ligový gól v kariéře.
Karvinský Smrž slavil premiérovou trefu. Gól viděla celá moje rodina, těší ho

„Přiletěl už před deseti dny a normálně s námi trénoval. Už se nemůžeme dočkat, až vyběhne do mistrovských zápasů. Musíme s ním ale pomalu, protože má tréninkové manko,“ upozornil Nádvorník.

Jako z veselky

Na podpis smlouvy se usměvavý fotbalista "vyfikl". Skoro to vypadalo, že dorazil z vlastní svatby.

„Mám rád takové typy fotbalistů. Ukázal nám už v přípravě, že se nebojí přejít jeden na jednoho, má rychlostní parametry, je důrazný, pohyblivý a dynamický. Akorát ho budeme muset naučit i bránit,“ zasmál se Nádvorník.

Na snímku Jan Polák.
Polák přispěl k výhře nad "svým" Brnem. Těší mě, že fanoušci nezapomněli, říká

Otázka je, co aklimatizace. I když ani ta by neměla africkému štírkovi dělat problém. V minulé sezoně se stal oporou dánského Vejle, kterému pomáhal vybojovat postup do elitní dánské soutěže.

Do hry zřejmě až po pauze

Jestli bude dvaadvacetiletý rychlík připravený už ke středečnímu pohárovému utkání v brněnské Líšni, to se teprve uvidí. Pravděpodobnější je, že ve větší míře naskočí do mužstva až po reprezentační přestávce.

Mládežnický reprezentant své země dokáže být pro svůj tým velmi platný svými góly, nahrávkami a vytvářením nebezpečných situací u brány soupeře.

Zdroj: Youtube
Ján Krivák je další posilou karvinského týmu.
Karviná hlásí další posilu. Do Slezska míří top stoper slovenské ligy Krivák