Ve sněhu, v zimě, v těchto kulisách se v dresu hradeckých fotbalistů prosazují tak trochu překvapivé útočné zbraně. Ve druhém utkání Tipsport ligy zařídili výhru 2:0 nad Ústím nad Labem střelci Jakub Šípek a René Kropáček. Slušně zahrál v prvním poločase i mladík Filip Firbacher.

Ladislav Krejčí.
Po Krejčím touží mistrovská Plzeň. Manažer Požár potvrdil zájem

„Zvládli jsme to a s výkonem můžeme být spokojeni,“ řekl Kropáček.

On dal druhou branku, když v 70. minutě přehodil soupeřova gólmana. První trefu si připsal Šípek, který skóroval křižnou ranou.

Oba střelci si tak pomohli v boji o postavení v mužstvu. Šípek se o to snaží po podzimním hostování v Chrudimi. A zatím se mu daří, trefil se už v prvním duelu turnaje s Příbramí.

Jiří Miker (vpravo).
Křehký talent se jde zocelit. Hradecký Miker bude hostovat ve Vítkovicích

„Na Kubovi je vidět posun především po mentální stránce. Je vidět, že bojuje, aby tady byl s námi. Góly jsou bonus,“ pochválil útočníka Ondřej Prášil, asistent kouče Zdeňka Frťaly.

Rovněž Kropáček potřebuje v zimě zabrat. Na podzim sice začal dobře, ale poté se vytratil. Proti Ústí zaujal gólem i odolností. „Se stopery jsme válčili,“ glosoval.

Třetím zajímavým útočným jménem je Firbacher. V sedmnácti letech se hlásí o místo, opět byl v základní sestavě, do níž mu pomohl i lehký svalový problém Brazilce Wesleyho da Silvy.

„Pro Fíru je to strašně velká zkušenost. Každý zápas v dospělém fotbale mu pomůže. Bylo znát, že jeho výkon šel nahoru. Posouvá se,“ hodnotil asistent Prášil.

Hřiště v Postoloprtech se posune asi o třicet metrů. Budovy se zbourají, postaví se nové zázemí.
Posunutí fotbalového hřiště v Postoloprtech kvůli dálnici D7 nabralo skluz

Hradec Králové - Ústí nad Labem 2:0

Fakta - branky: 11. Šípek, 70. Kropáček
FC Hradec Králové: Vízek (46. Ottmar) – Finěk, Kvída, Martinec, Urma – Janoušek – Šípek (46. Mahr), Kateřiňák, Černý (46. Plašil), Leibl (46. Kopečný) – Firbacher (46. Kropáček). Trenér: Frťala.
FK Ústí nad Labem: Tvrdoň – Bílek, Šmehýl (46. Valenta), Pimpara (46. Matějka), Nágl (46. Procházka), Miskovič (46. Richter), Krátký (46. Kingue), Šup, Dvořák, Peterka, Brak (72. Příhonský). Trenér: Křeček.

Skupina A: Vlašim – Příbram 1:2.

Tabulka:
1. Hradec Králové 2 2 0 0 4:1 6
2. Vlašim 2 1 0 1 4:3 3
3. Příbram 2 1 0 1 3:3 3
4. Ústí nad Labem 2 0 0 2 1:5 0

Jihlava mi dala hrozně moc

Na podzim ukázal na hostování v Jihlavě, že je připraven chytat druhou fotbalovou ligu. „Dalo mi to hrozně moc,“ říká po návratu do Hradce brankář Patrik Vízek.

Ve Vysočině sice plnil roli dvojky, ale čtyřikrát se dostal do brány - a vychytal tři čistá konta. „Šance přišla a povedlo se to. Zápasy i jiné prostředí mi daly zkušenosti.“

V sobotu odchytal poločas duelu proti Ústí nad Labem a plánuje, že se porve s Radimem Ottmarem o post jedničky. „Nevzdám se,“ tvrdí.

Zimní fotbalová Tipsport liga: FC Hradec Králové - 1.FK Příbram.
Navrátilec Šípek dal gól. Hradec skolil prvoligistu