Cíl netradičního zahájení duelu byl jasný. „Chtěli jsme dát symbolicky najevo svoji nespokojenost s dlouhodobým stavem českého fotbalu,“ napsal po zápase na facebook trenér domácího celku Martin Šnajdr.

„Především personálním obsazením na všech úrovních FAČR – od okresních přes krajské fotbalové svazy až po samotné vedení FAČR, v nichž působí bývalí rozhodčí, kteří svým konáním, loajálností a poslušností vůči panu R. B. jsou spoluzodpovědní za atmosféru a systém nastavený v našem nejpopulárnějším sportu a k jeho zlepšení a progresu rozhodně nepřispívají,“ pokračoval v prohlášení a symbolicky předal štafetu dalším klubům po celé republice s heslem „Fotbal není FAČRu, fotbal je NÁŠ sport!“

Ze zápasu 4. kola I. A třídy Plzeňského kraje mezi domácími Žichovicemi (v bílém) a Kaznějovem (0:2).
Legenda na vesnici. Horváth se vrátil k fotbalu a řekl: Užil jsem si to

Protest ve formě baga, jehož důvody zazněly pro diváky přímo na stadionu, velmi zmátl sudí delegované na tento zápas, kteří po chvíli akci přerušili a nechali utkání znovu zahájit.

„Ještě dlouho po zápase studovali rozhodčí společně s delegátem soutěžní řád, ale žádnou oporu v něm najít nemohli, protože ani jeden tým neporušil nic, za co by měl být potrestán. Ale víte, jak to v českém fotbale chodí. Pokud KFS bude chtít oba týmy nějak trestat, bude to jen další výsměch všem, kteří to s fotbalem myslí dobře! A sami bývalí rozhodčí, dnes členové KFS, jen potvrdí vše, na co upozornily oba týmy, že tady existuje jen jeden proud a vlastní názory se nenosí,“ popisoval Šnajdr.

Poté, co rozhodčí znovu odstartovali duel, už se hrál opět fotbal a Opočno slavilo vítězství 5:2. Prestižní sousedské derby se hrálo před skvělou kulisou, na stadion dorazilo čtyři sta diváků.