Tady vyrostl, tady ho vždy vítají s otevřenou náručí. "Jsme na něj hrdí," řekl Zdenek Porubský, starosta neveliké obce na Valašsku. 

Aby ne - snad každý fotbalový fanoušek musel během reprezentačních zápasů (hlavně v éře Karla Brücknera) vidět vlajku s nápisem Vigantice. Obvykle nebývala jen jedna. Místní dodnes rádi koukají na góly, které Baroš dal. Jak hrál finále Ligy mistrů za Liverpool…

"Tenhle skromný klučík toho dokázal strašně moc," konstatoval starosta, sám bývalý funkcionář zdejšího klubu.

Bude socha?
Vigantice možná brzy svému rodákovi přichystají překvapení. Bude to síň slávy, či snad socha? "Neprozradím," mrkl starosta Zdenek Porubský.

Vzpomínky ožily v létě, kdy Baroš oznámil návrat do Vigantic. "Místo v sestavě má jisté," řekl kouč Pavel Šturala.

Ovšem kdo myslel, že Baroš pomůže mateřskému oddílu jen párkrát, mýlil se. V dresu "Modré hvězdy" chyběl jen jednou, do uplynulého víkendu (to se naposledy hrálo s diváky) měl bilanci sedmi zápasů a jedenácti branek.

Další zářez přidal teď v sobotu. V sychravém, nevlídném a deštivém počasí přijal i prohru (Kateřinice - Vigantice 3:2). 

Fotbalový zápas FK Vigantice - TJ Juřinka, 14. srpna 2020 ve Viganticích. Milan Baroš.
Baroš to zase rozbalil. Byl naším klíčovým mužem, smál se kouč po výhře 8:1

Místní se shodují, že ze svého umu nic neztratil. Snad jen rychlost.

"I přesto, že jsem „fotbalista“ a fotbalový fanoušek, tak jsem s Milanem nestihl ještě ani jeden zápas. Musím se polepšit," slíbil starosta. "Těším se, až si půjde čutnout s naším mančaftem, myslím tím staré pány Vigantic. Já měl tu čest si zahrát s René Bolfem i Radimem Kučerou… Byl to super zážitek i přes to, že jsem od nich za svůj výkon schytal „sprduňk“," dodal starosta s úsměvem.

Barošova přítomnost na Valašsku přináší nebývalou pozornost i v dalších obcích. Soupeři se těší, vyptávají se, zda legenda přijede. "Zůstanu, nikam jinam nepřestoupím. Je tady sranda, skvělá parta v kabině," vyhlásil brzy 39letý fotbalista.

Utkání 20. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - Sparta Praha, 14. prosince 2019 v Ostravě. Na snímku Milan Baroš.
Končící legenda Baroš: Uteklo to strašně rychle, každá éra měla něco do sebe

Co o něm možná nevíte: Bydlí v Praze, syn kope za Aritmu
Ačkoliv vyrostl v podhůří Beskyd, už sem jezdí jen na otočku. Milan Baroš žije s manželkou a dvěma syny v Praze, kde si před lety pořídil domeček v Šáreckém údolí. Jeho prvorozený syn Patrik hrával za Slavii, druhorozený Matteo působí v žácích Aritmy. Se jménem Baroš se nehraje snadno…


Načítám tabulku ...