SKUPINA A

PODLESÍ – VIDČE 3:1 (1:1)

I když hosté v určitých momentech některé své možnosti zahodili, daleko více šancí měli domácí a zaslouženě vyhráli.
„Chtěli jsme vydařený podzim zakončit třemi body. Tým byl zdravě namotivovaný. Přesto jsme deset minut nedostupovali soupeře. Dostali jsme branku, naštěstí jsme brzy srovnali. Pak jsme dali dvě tyčky, měli další šance. Přežili jsme ale také možnost hostů. Nabádali jsme hráče do druhého poločasu k trpělivosti, že šance přetavíme v góly. Jenže jsme spíše na hřišti diskutovali, než hráli. Pomohla nám druhá branka. Tutovku hostů chytil na lajně Petřvalský a od třetí branky byl zápas v naší režii. Měli jsme hodně šancí, a i když mělo Vidče své možnosti, zápas jsme zaslouženě vyhráli,“ řekl trenér Podlesí Michal Borák.
Branky: 13. Bělocký, 61. Zetek, 78. Petřvalský – 6. Bill.

ROŽNOV – BRUMOV B 0:1 (0:0)

V zápase převážily žluté karty nad brankami. Nakonec padla jen jedna, když duel rozhodl bývalý hráč Valašských Příkaz Dušan Polách. Domácí tak ztratili důležité body a nechali k sobě přiblížit poslední celek tabulky na pouhé tři body. Rozhodčí Surovec rozdal v utkání devět žlutých karet, čtyři pro domácí, pět pro hosty. Dušičkový fotbal sledovala v Rožnově dušičková návštěva.
Branky: 67. Polách.

VAL. KLOBOUKY – VAL. PŘÍKAZY 2:1 P. K. (0:1)

Domácí získali v derby po zásluze dva body.
„Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale jako by nám brzká vstřelená branka uškodila. Domácí zvýšili obrátky. Naštěstí nás brankově v prvním poločase nepotrestali. Po přestávce jsme se nezvedli. Domácí získávali všechny odražené míče. Po našem rohu přišel brejk a vyrovnávací branka. My jsme pak měli tři až čtyři šance a přečíslení, v kterém jsme mohli zápas rozhodnout. V poslední minutě jsme netrefili prázdnou branku. Domácí si dva body zasloužili,“ řekl trenér Valašských Příkaz Andrej Stánok.
Branky: 72. Fojtík – 5. Gargulák.

VIGANTICE – NEDAŠOV 1:0 (0:0)

Domácí dobrý výkon korunovali až brankou v samotném závěru.
„Vyhráli jsme zaslouženě. V prvním poločase jsme byli trochu vlažní. Soupeř s vysokými hráči a agresivním nakopávaným fotbalem ukazoval oprávnění svého postavení v popředí tabulky. Nás výkon nebyl dobrý, nedali jsme dokonce pokutový kop. O přestávce si kromě mne vzali slovo v kabině i zkušení hráči. Ve druhém poločase jsme byli lepším celkem a hosty až na pár závarů k ničemu nepustili. Když Macíček prodloužil míč na zakončujícího Ježe, dočkali jsme se zasloužené tříbodové odměny,“ řekl trenér Vigantic Zdeněk Hoffmann.
Branky: 88. Jež.

HRACHOVEC – KELČ 2:1 (0:1)

Domácí urvali v tvrdě hraném zápase důležité tři body.
„První poločas byl vyrovnaný. Mladý celek hostí se lépe pohyboval a šel do vedení. My jsme své šance neproměnili. Ve druhém poločase se začalo jiskřit. Rozhodčí nechtěl kartovat, ale pak musel. Červenou kartu dostal náš Kozelský. Hosté vedli, ale pro mě nepochopitelně přestali v přesilovce hrát. My jsme hrozili z přímých kopů. Jeden z nich jsme rozehrávali skoro od rohového praporku a po centru tam následovala úmyslná ruka a penalta. Mladý celek hostí postupně nezvládal po psychické stránce vyhrocený konec zápasu. My jsme dvě minuty před koncem mohli po střele Škabrahy klidně i ve třech dorážet do prázdné branky vítězný gól. Hosté na to nereagovali a nechali nás hrát,“ řekl hráč Hrachovce Radek Vaigl.
„Prohrál dnes fotbal. Kdo ho chtěl hrát, ten ho hrát nemohl. Byl to jen boj. Nám v prvním poločase nešla kombinace, přesto jsme šli do vedení. Druhý poločas se třicet minut vůbec nehrálo. Promluvili do rozkouskovaného zápasu rozhodčí. Dostali jsme vyrovnávací branku ze sporné penalty a druhou z ofsajdu,“ řekl trenér Kelče Daniel Šulák.
Branky: 75. a 88. Orság – 40. Jiříček.

VAL. MEZIŘÍČÍ B – VLACHOVICE 2:1 P. K. (1:0)

Domácí díky skvělému brankáři Adamu Škorňovi získali s notnou dávkou štěstí dva body.
„Bylo to vydřené vítězství, za které vděčíme hlavně našemu brankáři Škorňovi. V prvním poločase to bylo v poli ještě vyrovnané utkání. My jsme dali branku, ale soupeř měl tři vyložené šance. Ve druhém poločase jsme úplně vypadli z tempa a hry. Soupeř byl jasně lepší a logicky vyrovnal. V poslední minutě chytil Škorňa penaltu a v rozstřelu další dvě, takže se stal strůjcem našeho velmi šťastného vítězství,“ řekl trenér Valmezu Vladimír Kostka.
Branky: 13. Tomáš Kundrát – 75. Šimoník.

KATEŘINICE – SLUŠOVICE 2:3 P. K. (2:0)

Domácí měli po prvním poločase favorita „na lopatě“, ale nakonec parádní podívaná skončila remízou.
„Podle aktuální formy obou tým se dal očekávat atraktivní zápas. Jeho samotný průběh ještě předčil očekávání. Šli jsme velmi brzy do vedení po důrazném napadání, kdy Čtvrtníček nedal hostujícímu brankáři přes půli hřiště šanci. Poté se hra oboustranně prolínala. Ve 38. minutě předvedli krásnou akci Ondra s Fojtů. Doležel se položil do centru a dal z voleje kateřinický gól roku. Ve druhém poločase jsme na chvíli vypadli z role, hosté snížili a následně z penalty srovnali. Pak mohli vyhrát oba týmy. Šance se střídaly, ale zrodila se zasloužená remíza,“ řekl předseda Kateřinic Jiří Kuzník starší.
Branky: 4. Čtvrtníček, 38. Doležel – 55. Vlachynský, 63. Klečka.

1. Slušovice 13 11 2 0 0 34:8 37
2. Nedašov 13 8 1 1 3 23:18 27
3. Vigantice 13 7 1 1 4 24:16 24
4. Podlesí 13 6 1 3 3 30:20 23
5. Val. Meziříčí B 13 6 2 1 4 36:27 23
6. Val. Příkazy 13 6 0 3 4 28:17 21
7. Kateřinice 13 6 1 1 5 31:22 21
8. Vlachovice 13 6 1 1 5 24:25 21
9. Kelč 13 6 1 0 6 32:22 20
10. Hrachovec 13 3 2 1 7 15:33 14
11. Rožnov p. R. 13 2 2 2 7 13:33 12
12. Val. Klobouky 13 3 1 0 9 18:37 11
13. Vidče 13 3 0 1 9 22:33 10
14. Brumov B 13 3 0 0 10 12:31 9

SKUPINA B

NIVNICE - NAPAJEDLA 1:0 (1:0)

Speciální utkání bylo pro trenéra domácích Romana Leitnera, který bydlí v Napajedlích a ještě na jaře tam i trénoval. Samotný úvod utkání nestál za mnoho a nenašel se nikdo, kdo by ho odšpuntoval něčím zajímavým. Celý první poločas provázela bojovnost, která převažovala nad fotbalovostí. Když už přítomné začínaly pobolívat oči a nuda se vkrádala na stadion, tak domácí rozehráli jednoduchou fotbalovou pohádku. Ve 35. minutě v ní poslal vysoký balon za stopery Kostelník a vše ostatní už bylo na princi J. Veleckém – 1:0.
Po přestávce pokračoval boj o každý metr pažitu, ale šancí bylo po skromnu. S blížící se koncem převzali otěže Napajedelští, ale na pozornou obranu domácích nic nevymysleli.
Branka: 35. Velecký. Rozhodčí: Ševčík, 208 diváků. Nivnice: F. Hladiš - Holboj, P. Hladiš, Roubal, Stojaspal - Kostelník (90. Bartoš), Bumbalík, Straňák, Josefík (46. M. Hladiš) – J. Velecký, Borýsek (78. Ryšávka). Napajedla: Balážik - Koutník, Drga, Němec, Holomek - Saibert, Dvořáček, Foral, Plachý - Vondráček (25. Brauner), Hudák.


BOJKOVICE - KUNOVICE 2:0 (0:0)


Bojkovičtí byli po většinu času lepším a aktivnějším týmem, ale dlouho se nedokázali gólově prosadit. Vysvobození pro domácí přinesla až 58. minuta, kdy se nejlépe orientoval Pastorek. Kunovičtí poté museli otevřít hru a definitivní klid jim dal až přesně mířící Dolina.
Branky: 58. Pastorek, 74. Dolina. Bojkovice: Urbánek - Kříž, Vacula, Dolina, Hanke, Pastorek (90. Z. Spáčil), Křižka, Gago (83. Martinec), Holík, Slavíček, Gorčík (65. Martinec).
Kunovice: J. Vyorálek - A. Chaloupka, O. Šebák, L. Krček, P. Kříž, M. Masařík, T. Skovajsík, A. Šašinka (64. T. Střelec), I. Dobrozemský, L. Zámečník, D. Uhlíř (60. O. Brim).

V. OTROKOVICE B - KVASICE 3:2 (2:0)


Mladá domácí rezerva se stala prvním týmem, která sťala lídra soutěže v základní části. Základ tomu dola v první půli, kdy se postupně trefili Červenka s Křivánkem. Po změně stran sice Kvasice přidaly a rychle daly kontaktní branku, ale chtře hrající domácí potřetí udeřili Ponížilem. Závěrečný tlak favorita přinesl v závěru už jen korekci jeho porážky.
Branky: 11. Červenka, 25. Křivánek, 68. Ponížil - 51. Lepša, 89. Janoštík.
Otrokovice B: Varous - Lendler, Vašulka, Křivánek (87. Horák), Marčík (74. Daniel), Obiechina (84. Malota), Červenka (71. Zábojník), Zach, Fiala, Ruman, Ponížil. Kvasice: Vymazal - Jergl - Pulkert - Ferko - Majkrič (46. Dutkevič), Vojtášek, Šilinger (68. Janoštík), Lepša, Panák, Moravec (81. Musil), Pospíšil.

Nedachlebice - Ořechov 8:0 (2:0)

„Jsem rád, že jsme utkání zvládli, nejenom kvůli pozápasové ukončené,ale hlavně kvůli Petru Faldynovi, který odehrál svoje poslední fotbalové utkání v kariéře (zdraví nedovolí pokračovat). V utkání tak jako vždy skóroval a potvrdil dar střelce. V první půli jsme měli problém se dostat do tempa a přes zhuštenou obranu se dostávali do šancí zřídka. V druhé jsme přepli na vyšší stupeň, spřesnili hru a soupeře nešetřili. Diváci si přišli na své. Škoda, že je konec podzimní části začali jsme se dostávat do formy,“ zalitoval trenér Nedachlebic Petr Polášek.
Branky: 30. Šuranský, 36. Brzica, 47., 63. Kadlčák, 52. Pisklák, 71. Kováč, 75. Faldyna, 78. Vlček.

DOLNÍ NĚMČÍ - ÚJEZDEC 6:2 (3:1)


Domácí potvrzovali od úvodních minut roli favorita a o své výhře prakticky rozhodli během půl hodiny, kdy se hattrickem zaskvěl Krchňáček. Hosty dostalk do hry vlastní gól soupeře, ale chvíli po změně stran získal Dolnímu Němčí zpět tříbrankový náskok Kadlček. Újezdec však dál bojoval a zlomily jej až dvě slepené trefy favorita v samém závěru.

Branky: 6., 31., 33. Krchňáček, 50. Kadlček, 85. Stojaspal, 90. Bída – 40. vlastní (Mikulec), 77. Konečný. Dolní Němčí: Hájek - Tinka, Kadlček, Šmehlík, Mikulec - Tinka (72. Ševčík), M. Krchňáček, Bída, R. Krchňáček (61. Machalík), - P. Krchňáček, T. Stojaspal. Újezdec: Pochylý - Kročil, Červinka, Indra (46. Gazdík), Lekeš, Liška, Bachůrek (78. Moravanský), Konečný, Lekeš, Kobzinek, Šmíd (46. P. Jančář).

ŽALKOVICE - BUCHLOVICE 1:2 (0:1)

Duel o vymanění se ze záchranářských vod přinesl zajímavou a vyrovnanou bitvu. Do vedení šli hosté pět minut před přestávkou, ovšem po změně stran převzali iniciativu Žalkovičtí. Ze svého tlaku vytěžili pět minut před koncem zasloužené vyrovnání Neubertem, ovšem jejich radost netrvala dlouho. Penaltový rozstřel v samém závěru odmítl buchlovický Tomešek. Domácím tak zbyly oči pro pláč.
Branky: 85. Neubert - 39. Ondica, 89. Tomešek. Žalkovice: Svoboda - Němec (61. Čevela), Neubert, Drápal, Navrátil, Beneš, Horák, Bartušek (75. Jetelina), Netopil, Pospíšil, Jankola. Buchlovice: Pavela - Lukeštík, Procházka, Křiva, Tomešek, Vaculík, Kubiš, Belant, Kořínek, Ondica, Kunc.

OSVĚTIMANY - KORYČANY 2:1 PK (0:1)

O záchranu bojující hosté se ukázali jako velmi houževnatý soupeř. Favorizovaní domácí sice měli míč častěji na kopečkách, ale klid jim vzala trefa koryčanského Gejdoše po půlhodině hry. I po přestávce domácí udávali tempo hry, ale vyrovnat se jim podařilo až čtvrt hodiny před koncem Perůtkou. O vítězi rozhodla až penaltová loterie.
Branky: 74. Perůtka - 32. Gejdoš. Osvětimany: Chvojka - Fišer, Šmatelka, Salay, Klimeš, Perůtka, Zýbal, Křemeček, Švrček, Síleš, Skřivan. Koryčany: Vrba - Věžník, Lysko, Posolda (70. Šnajdr), Gejdoš (49. Ryška), Hanák, Tesař, Kaňa, Mušálek, Prachař, Věžník

1. Kvasice 13 11 0 1 1 46:8 34
2. Osvětimany 13 8 1 0 4 38:20 26
3. Dolní Němčí 13 7 1 1 4 31:21 24
4. Bojkovice 13 7 1 1 4 30:32 24
5. Nivnice 13 7 1 0 5 27:22 23
6. Napajedla 13 5 4 0 4 22:19 23
7. Nedachlebice 13 6 0 2 5 32:25 20
8. V. Otrokovice B 13 4 1 3 5 24:32 17
9. Buchlovice 13 5 0 1 7 19:25 16
10. Ořechov 13 4 1 1 7 19:40 15
11. Kunovice 13 3 2 1 7 27:31 14
12. Koryčany 13 4 0 2 7 18:23 14
13. Žalkovice 13 3 2 1 7 18:24 14
14. Újezdec 13 2 1 1 9 19:48 9