„Že mé jméno nezní příliš valašsky? Ale já jsme kovaná Valach z Valašského Meziříčí,“ dodal obránce, jenž v šesti zápasech posbíral jednu žlutou a červenou kartu.

Těch karet ale v poslední době nějak ubývá. Také se jako slavnější Tomáš zklidňujete?

Už to opravdu není tak časté, ale paradoxně, jak jsem hrál poslední utkání před covidovou přestávkou, tak jsem byl vyloučen v domácím utkání proti rezervě Valmezu. 

S jakým klubem jsou spojení vaše fotbalovými začátky? 

Jsem odchovancem Slovácka. Ano, začínal jsem s fotbalem ve Valašském Meziříčí, kde jsem prošel nejmenšími věkovými kategoriemi. Od dvanácti do devatenácti let jsem ale byl ve Slovácku. 

florbalista Petr Burýšek
Petr Burýšek se chce v superligové Ostravě posunout florbalově dopředu

Pak jste se vrátil domů? 

Ano, od 20 let jsme začal hrát ve Valašském Meziříčí divizi. Měl o mě zájem tehdejší trenér Trucha. Odehrál jsem asi šest utkání, ale ty se nám nevydařila. Trenér Trucha byl odvolán a pod novým trenérem Navrátilem jsem nedostal tolik herního prostoru. 

A přišlo angažmá ve Viganticích… 

Ano, projevily o mě zájem. Roli v tom hrál i brankář Jirka Slovák a Radim Kučera. Přišel jsem na jeden trénink a dohodli jsme se angažmá. 

Za Modrou hvězdu hrajete šest let. Jak vzpomínáte na dost smolný sestup z krajského přeboru. 

Pohyb ve vyšších soutěžích tomu kdysi chtěl, že jsme smolně sestoupili z třetího místa od konce.

Jak se pohybuje za ty roky vaše minutáž mezi lavičkou náhradníků a základní sestavou? 

První roky jsem byl v základní sestavě. Pak vzhledem k práci již nebylo tolik časů na tréninky, a když to vezmu zpětně za poslední dva roky, tak je to takové střídavé. Máme tady hodně mladých, dravých hráčů, a když člověk nemá tolik časů na trénink, tak se to na jeho výkonnosti musí projevit. 

Je vám teprve 26 let. Neplánujete změnu dresu? 

Zatím o tom nepřemýšlím. Máme perspektivní tým, výbornou partu a kdo by si nechtěl zahrát v jednom dresu s Milanem Barošem! Jsme soudržní, fotbal nás baví. Klub nám vytváří výborné podmínky, je tady skvělé zázemí. Klub je zdravý od prvního žáčka až po posledního člena vedení klubu. A tak jak to funguje vše ve Viganticích, tak tomu rozhodně není ve všech klubech. 

(něm, mb)