„Takový úvod nikdo z nás opravdu nečekal, ale překvapení to pro mě určitě není, poskládal se skvělý tým a zatím to prokazujeme výborným startem do soutěže,“ pochvaluje si 21letý odchovanec kroměřížského fotbalu Svoboda.

V čem vidíte hlavní důvody, že jste podzim takhle parádně odstartovali?

Máme dobře poskládaný mančaft, v týmu je hodně zkušených hráčů, kteří si prošli i vyššími soutěžemi a nám mladším předávají zkušenosti a hlavně klid v zápasech.

Cítíte od soupeřů, že by vás jako nováčka i podcenili, případně může hrát i fakt, že vás soupeři moc neznají?

Nemyslím si, že by to bylo o nějakém podcenění, možná jak říkáte, to může být o nějaké neznalosti soupeřů, ale ve všech zápasech jsme dominovali vlastní hrou, která nás zatím zdobí od začátku soutěže.

Musí vás trenér Bláha držet při zemi?

Samozřejmě nás trenér drží při zemi, ale zatím si myslím, že, až na pohárový zápas s Morkovicemi, každý z nás podává zodpovědný, týmový výkon, takže vše funguje jak má.

Co udělat, aby vám forma vydržela co nejdéle?

Hrát pořád svoji hru, kterou předvádíme, zůstat pokorní a soustředit se na každý zápas.

Zaznělo v kabině už i slovo postup, nebo je příliš brzy?

Slovo postup v kabině nepadlo, soutěž je teprve na začátku, stát se může cokoliv a musíme poctivě pracovat zápas od zápasu.

Naposledy s Nevšovou je to pro vás osobně druhá nula v sezoně, celkově čtvrtá. Jak se s Radkem Stratilem vycházíte?

Určitě jsem rád za nulu, ale proti Nevšové jsem práci takřka neměl žádnou, kluci pracují všichni poctivě dopředu, tak i dozadu a v podstatě díky nim góly nedostáváme. Trenéři nás točí pravidelně, jak se rozhodnou. S Radkem máme ještě od společného angažmá v mládeži HS Kroměříže vynikající vztah a vzájemně se podporujeme.

Výhra s Nevšovou 6:0 vypadá jednoznačně. Vypadalo to tak i na hřišti?

Vypadalo, pomohl nám rychlý gól, potom jsme v první půli ještě pár šancí měli, ale bohužel jsme je neproměnili, ale opět dobrý vstup do druhé půle nás ještě víc uklidnil a postupně jsme tedy soupeři nastříleli další góly a celkem pohodlně vyhráli.

Za soupeře nastoupil i obávaný kanonýr posledních let v soutěžích zlínského kraje Václav Tomšů. Připravoval jste se na něj nějak speciálně? Byl největší hrozbou soupeře?

Samozřejmě jsem o něm věděl, ale nijak zvlášť jsem se na něj nepřipravoval, kluci ho do ničeho nepustili.