,,Současný stav některým hráčům dokonce vyhovoval. V našem klubu je špatný přístup k tréninkům i za normálních okolností. Snad jenom matador Miroslav Třasoň se občas šel proběhnout,“ prozradil s velkou dávkou černého humoru sekretář oddílu Daniel Krajcar.

Jeho mužstvo má však kvalitní kádr. V loňské nedokončené sezoně Rusava dokonce vedla tabulku soutěže.

,,Proto jsme v letošní sezoně chtěli navázat na předcházející výsledky a v naší skupině III. třídy bojovat o umístění na prvních třech příčkách v tabulce,“ plánoval Krajcar.

Protože jsou po nedohraném podzimu v soutěži Rusavjáci až šestí, tak v klubu nemůže vládnout spokojenost.

,,Čekali jsme, že budeme v tabulce výš. Nicméně odehráli jsme několik povedených zápasů. Zejména na domácím hřišti. Navíc před solidně zaplněnou novou tribunou. Diváci při nich dokázali vytvořit výbornou atmosféru. To ocenily i hostující celky,“ našel i pozitiva rusavský sekretář.

Umístění jeho týmu mohlo být lepší. Mužstvo ale sužovala zranění. Na začátku sezony nehrál jeden z tvůrců hry Miroslav Bílek, v závěru nedohraného podzimu chyběli další záložník Miroslav Třasoň a hlavně nejlepší střelec soutěže Jan Havránek.

Herní styl Rusavy byl přesto velmi atraktivní. Celek z podhůří Hostýnských vrchů je dlouhodobě ofenzívně naladěný.

,,V loňské nedohrané sezoně jsme na podzim nastříleli ve 13 utkáních 75 branek. Proto jsme si dali za cíl ve zbytku minulé sezony nastřílet 150 gólů. Bohužel Covid – 19 byl proti. V letošní sezoně jsme na podzim dali 36 branek. Nejvíc ze všech mužstev v soutěži. A kdyby se nezranil Havránek, tak by to bylo ještě lepší. Na našem herním projevu je totiž vidět krédo týmu, že nejlepší obranou je útok a že brání jenom slabé celky, které nevěří gólmanovi,“ tvrdí s úsměvem Daniel Krajcar.

Rusavjákům se nejvíc povedly domácí souboje s Chvalčovem (4:2) a Hlinskem pod Hostýnem (8:2).

,,V duelu s Chvalčovem se šance střídaly na obou stranách. Zápas proto mohl dopadnout jakkoliv. V partii s Hlinskem pod Hostýnem jsme před zaplněnou tribunou předváděli pohledné akce a dávali krásné branky. Vydařilo se nám také střetnutí v Žeranovicích. V něm jsme vyhráli 7:1. Naopak nepovedly se nám utkání v Mrlínku, kde jsme zahazovali šance a tento duel jsme prohráli 2:3. V prohraném zápase v Loukově 2:4 jsme doplatili na nedisciplinovanost,“ zavzpomínal Krajcar.

Největšími oporami šestého mužstva III. třídy skupiny A v okrese Kroměříž byli Jan Havránek, Miroslav Třasoň a kapitán Michal Vaculík.

,,Hrotový útočník Havránek je náš Forrest Gump a Usain Bolt v jedné osobě. V devětadvaceti letech mu to pořád rychle běhá a myslím, že i beci v okresním přeboru by s ním měli velké problémy. Střední záložník Třasoň je fotbalový básník. Pětačtyřicetiletý

fotbalový světoběžník, který například hrával ligu v Drnovicích s Milanem Petrželou, je skvělým tvůrcem hry. Při pohledu na něho pouze Tomáš Rosický ve mně vyvolával podobné pocity. Dalšímu spolehlivému tahounovi pětatřicetiletému záložníkovi Michalovi Vaculíkovi už to sice neběhá jako dřív, ale náš elitní forvard pořád umí dávat góly,“ vyzdvihl trojici největší opor Daniel Krajcar.

V zimě se kolem rusavského fotbalového klubu dlouho nic podstatného nedělo.

,,Ani na jaře žádné změny v kádru neplánujeme. Momentálně se ale trochu bojím, aby kvůli Covidu – 19 někdo z našeho týmu neskončil s fotbalem. Také v souvislosti s dohráním soutěže mě napadají spíš skeptické myšlenky. Snad se odehrají alespoň poslední čtyři podzimní kola,“ doufá sekretář fotbalistů z Rusavy Krajcar.

Pozitivní ovšem je, že jeho mužstvo se po půl roce konečně zase sešlo ke společnému tréninku.

,,Ten se uskutečnil ve středu 21. dubna na umělé trávě v našem sportovním areálu,“ věří, že se konečně začíná blýskat na lepší fotbalové časy Krajcar.