„Šlo vidět, že to byl první zápas. Byli jsme nervózní, těžko si to dávali či naráželi tři čtyři plynulé přihrávky. Chvílemi jsme to nesmyslně dopředu kopali na nikoho,“ vyřkl na úvod hlavní trenér holešovské lavičky Martin Malík.

Zatímco pro celek z Kroměřížska se celkově jedná o teprve druhou sezonu v divizi, tak Bzenec má se čtvrtou nejvyšší soutěží přeci jen vyšší zkušenosti. „Hraje tu už nějakou dobu, má to nahrané. Byl lepší na míči, disponoval převahou, v soubojích jednoho na jednoho působil lépe. I když jsme hráli doma, tak v prvním utkání je remíza pro nás úspěch,“ pochvaluje si Malík.

Fotbalisté Skaštic na úvod porazili Strání 1:0. Foto: pro Deník/Jan Zahnaš
Divizní Skaštice spasil roh a hlavička beka Glozygy

Že by však jeho svěřenci měli méně natrénováno odmítá. „Fyzicky jsme neztráceli. Snadno jsme se zbavovali míče. Soupeře jsme maximálně tak ohrozili střelou mimo tři tyče. Když se nám nepodařila klička, tak se to poté už na nás valilo. Máme ještě na čem pracovat. Pohyb hráčů však rozhodně špatný nebyl,“ nachází kouč Holešova pozitiva.

Naději do dalších střetnutí Malíkovi dávají i nové posily. „Od dřívějších přípravných zápasů to dopadlo dobře. Už za nás hrál jeden z nejlepších chlapů na hřišti Míra Sklenář, do hry se dostali rovněž Karel Pospíšilík nebo Dan Dušek. Perspektivu mají. Doufám, že se začlení a ukážou, co v nich je,“ přeje si Martin Malík.

Se svými svěřenci v divizi působil už v sezoně 2016/2017. Po pěti letech je ve čtvrté nejvyšší soutěži znovu. „Určitě jsme rádi všichni, i vedení, že jsme se dostali o soutěž výše. Pevně doufám, že ne na rok, ale nějakou delší chvilku,“ uzavírá hlavní trenér Holešova.

Divize E, 1. kolo

SFK ELKO Holešov – TJ Slovan Bzenec 0:0

Holešov: Janalík – Sklenář, Uličný (46. Zakopal), Charuza (K), Čep, Paštěka, Křenek (87. Pospíšilík), Pavelka (25. Dušek), Jadrníček (59. Očadlík), Miklík, Zapletal

Bez karet

Rozhodčí: Hovorka – Hudec, Marinč

Diváci: 350