„Soupeř prokázal svou kvalitu, na čele není náhodou,“ uznal hrající trenér 12. celku skupiny E Lukáš Motal.

„Výživný byl zejména první poločas, kdy padlo vše šest branek. To se muselo divákům líbit,“ s úsměvem hodnotí kouč. „Po přestávce jsme neproměnili penaltu my ani Otrokovičtí. Každý chvilku tahal pilku, výsledek odpovídá poměru sil na hřišti,“ pokyvuje.

A co ukázal diviznímu celku poslední přípravný duel? „Především zlepšení důrazu v šestnáctkách, hlavně v obraně. Na druhou stranu věří, že náíš výkon bude stoupat. Odehráli jsme teprve druhý zápas na přírodní trávě,“ spočítal Motal.

Více jak dvacítka ukrajinských mladých hokejistů a hokejistek využívá zázemí a trénuje pod křídly hokejového klubu PSG Berani Zlín. Na jejich rozvoji se střídají mládežničtí trenéři klubu, zapojil se také extraligový hráč Antonín Honejsek.
Společnost zpohodlněla. Ukrajinské děti mají nejen ve fotbale zelenou!

Navíc i sestava v generálce měla do ideálu daleko. Skašticím scházeli hned čtyři hráči základu. „Dva máme zraněné, další nemohli nastoupit. Sestava na mistrák bude jiná, otazníků je ještě dost,“ přiznává trenér, jemuž z kádru nikdo neodešel.

„Naopak je z nedalekého Břestu posílil záložník Látal a v přestup jsme dotáhli příchod mého asistenta Romana Číhala. Ten vedle koučingu bude vypomáhat naší rezervě,“ upřesnil trenér, jehož výběr nečeká vůbec snadný úvod.

První duel Skaštice čeká na půdě přímého rivala v boji o udržení ve Strání. „Start je důležití. Strání není ideální protivník na úvod. Čeká nás zde těžký zápas, hlavně v nepřátelským prostředím. Čekám také těžký terén. Více než o fotbale to bude o důrazu a bojovnosti. V tom se musíme vyrovnat domácím a přidat více fotbalovosti,“ přeje si Motal.

Útočník Kroměříže Matěj Votava.
Ještě jeden velký přestup uděláme, věří střelec Votava. Po Baníku si dal pivo

Cíl pro jaro je jasný. „Co nejdříve se zachránit, dostat se blíže půlce. Nikdo nechce spadnout, věřím svému týmu. Hlavně se v odvetách chceme bavit fotbalem a doma sbírat body,“ přeje si trenér Skaštic, jenž za největší favority na postup považuje Hranice a Kozlovice. I Vsetín má kvalitu, ale trápí je zranění,“ dodal Lukáš Motal.

SKAŠTICE – BAŤOV 3:3 (3:3)

Branky: Konečník 2, Látal – Gojš, Tkáč, Dvořáček.