„Pro soupeře je výsledek obrovsky krutý, pro nás bomba. Je úžasné, jak se kluci po obdržené brance na 1:1 zvedli a dokázali to urvat na svoji stranu,“ radoval se kroměřížský trenér Bronislav Červenka.

Mladý ostravský tým ale také litoval. „I takové zápasy ve fotbale jsou. Někdy vyhraje i ten tým, co víc brání a běhá, a není tolik dominantní na balonu,“ připomíná.

Třetí výhra Kroměříže se rodila opravdu velmi složitě, byť domácí udeřili hned v 9. minutě. Uzdraveného gólmana Budinského po závaru překonal Surynek. Jinak moc dalších šancí si Hanáci v prvním poločase nevypracovali.

„My jsme hrozili hlavně po rychlých protiútocích. Měli jsme tam pár možností, jak náskok navýšit. Zato soupeř po většinu utkání držel balon, byl dominantní na míči, ale po šancí ke skórování si nevypracoval. Jenom po našich technických chybách vzadu se dostal dvakrát do zakončení,“ uvedl Červenka.

Fotbalový tahoun divizních Skaštic Zdeněk Konečník.
Fotbalisté Skaštic z převahy vytěžili jen remízu. Jsou spokojení!

Druhá půle byla podobná. Domácí se spíše bránili, hrozili kontry. Hosté neustále dobývali, tlačili se do šestnáctky. Stav 1:0 se ale dlouho neměnil.

„My jsme tam měli tři, čtyři slibné protiútoky, ale pokaždé jsme to špatně vyřešili. Vždycky jsme šli do otevřené obrany, ale nedokázali jsme dát přesnou finální přihrávku,“ lituje.

„Balon jenom vždycky proletěl malým vápnem. Nebyli jsme adresní, scházel nám krok, což je škoda, protože jsme se mohli daleko dřív uklidnit,“ ví Červenka.

Místo toho přišlo drama. Baník v 85. minutě srovnal. Ujala se střela Daniela Smékala, který skóroval i ve třetím soutěžním utkání sezony. „

Poslední minuty však hostům vůbec nevyšly. Kroměříži po dvou minutách vrátil parádní ranou pod břevno vedení Houser a do otevřené obrany pak ještě dvakrát vběhl a udeřil střídající Lhotecký.

Fotbalisté Holešova (v bílých dresech) ve svém kádru mají nové posily. Archivní foto.
Holešov do divize vyběhl s posilami. Slaví bodový zisk

„Kluci toho na konci měli plné zuby. Běhali hodně bez míče, síly jim ve vedru docházely. I proto mě těší, jak na konci zareagovali. Že se velice rychle semkli a zápas dotáhli do vítězného konce,“ těší Červenku.

Stínem utkání je jenom zranění Votavy. Bývalý útočník Zlína šel do hry v 56. minutě místo Sklenáře a čtvrt hodiny před koncem jej vystřídal Dočkal.

MSFL, 3.kolo -

SK Hanácká Slavia Kroměříž – FC Baník Ostrava B 4:1 (1:0)
Branky:
89. a 90+3. Lhotecký, 9. Surynek, 87. Houser – 85. Smékal
Rozhodčí: Slabý – Řezníček, Šimeček (Plesar)
Žluté karty: Plecitý, Sklenář - Chvěja, Smékal.
Diváci: 297
Kroměříž: Dostál – Vyhlíd, Tiahlo, Matoušek, Jeleček - Plecitý (65. Machálek), Cupák, Sklenář (56. Votava, 78. Dočkal), Červenka (56. Lhotecký) - Surynek (78. Zavadil), Houser. Trenér: Červenka.
Ostrava B: Budinský - Zálešák, Blahuta (52. Říha), Harušťák, Fulnek - Jaroň, Boháč, Kulig, Chvěja (65. Stoklásek), Martiník (72. Holaň) – Smékal. Trenér: Hejdušek.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...