Fotbalisty posledního Valašského Meziříčí probudil útočník Martin Výmola. Uzdravený devětadvacetiletý forvard na hřišti Hulína skóroval v úvodních dvaceti minutách hned dvakrát. Ani to ale Valachům k první výhře sezony nestačilo. Spartak zabral a výsledek alespoň srovnal na 2:2. Blamáži ale neunikl.

Remíza je po Hanáky vzhledem k situaci v tabulce MSFL velmi málo. „Tímto výsledkem jsme si asi na devadesát procent zpečetili sestup do divize,“ tuší kouč Spartaku Jindřich Lehkoživ.

Výkon a hlavně přístup některých hráčů zkušeného trenéra dopálil. „Radši se k tomu nebudu vyjadřovat. Takto se ale o body ani záchranu nehraje,“ ví Lehkoživ.

Na marodku ani absence některých důležitých hráčů se vymlouvat nechce. „Bohužel stav a forma kádru je momentálně taková, že na třetí ligu nemáme,“ uznává trenér Spartaku.

Hanáci sice v úvodu důležitého střetnutí dvakrát zahrozili, ale Smrčka s Oulehlou v jasných šancích selhali. A tak přišel trest. Valaši udeřili hned z prvního vážného útoku. Přetažený centr vrátil před branku jeden z hostujících hráčů a nepokrytý Výmola hlavou poslal hosty do nečekaného vedení.

Ve 20. minutě se navrátilec v sestavě Valmezu trefil podruhé a bylo to 0:2. „Konečně byla v naší hře vidět fotbalovost, která nám v jiných zápasech chyběla,“ pochvaloval si asistent hostujícího kouče René Bača, který ocenil hlavně práci dvoubrankového střelce. „Výmola Nastoupil poprvé od února, kdy se zranil. Moc toho nenatrénoval, ale chtěl hrát a týmu pomoct, což se přesně stalo. Podal dobrý výkon. Vpředu udržel spoustu míčů a zklidnil naši hru. Byl cítit hlavně osobních hlavičkových soubojích,“ chválil zkušeného forvarda.

Bača ovšem nezapomněl ani na další borce v modrých dresech. „Slušné utkání odehráli uprostřed hřiště Bartozel s Fojtíkem. V brance nás několikrát podržel Pobořil,“ vyzdvihl jednotlivce.

Valaši se semkli a krajského rivala pořádně proháněli. „Konečně jsme odehráli velice slušné utkání. Tak, jak jsem hráče kritizoval, že v naší hře předtím nebyla žádná kombinace a mezihra, tentokrát tam byly dobré věci se slušnou přechodovou fázi. Byli jsme aktivní a vytvořili si hodně brankových příležitostí, které volaly po gólu,“ říká Bača.

I Spartak ale útočil a ještě do přestávky výsledek snížil. Po půlhodině hry se z trestného kopu prosadil Ondřejka. Ex-ligový útočník poslal míč ze sedmnácti metrů přesně k levé tyči. Hostující gólman Pobořil se po balonu natahoval marně.

Valaši si však mohli vzápětí vzít dvoubrankový náskok zpět, ale Bartozel po brejku mířil pouze do náruče Machalického.

Šance Hulínu na zvrat oživil v 62. minutě střídající Minář, který zblízka propasíroval míč za Pobořila. „V tu chvíli jsem věřil, že ještě nějaký gól dáme a zápas otočíme. Šancí na vstřelení branky jsme totiž měli dost,“ pravil Lehkoživ.

Poslední tým MSFl byl nakonec blíže vítězství, ale rána skončila pouze na břevně. „S výsledkem i s předvedenou hrou jsme spokojení. Samozřejmě byly tam i nedostatky, ale bod bereme. Remíza je spravedlivá,“ míní Bača.

Zatímco Valaši jsou dávno smíření s pádem do divize, Hanáci se budou o záchranu dál rvát. Šance na udržení MSFL ale není velká.

„Doufám, že hráči najdou dostatek morálních sil, aby další zápasy zvládli lépe a sezonu dohráli důstojně,“ přeje si Lehkoživ.

Fotbalisté Kroměříže (ve žlutých dresech). Ilustrační foto
Po přestávce vytáhli nohy z medu, s Vyškovem ale jen remizovali 1:1

SK Spartak Hulín – TJ Valašské Meziříčí 2:2 (1:2)

Branky: 33. Václav Ondřejka, 62. Michal Minář - 12. a 20. Martin Výmola

Rozhodčí: Zaoral – Vejtasa, Silný (Vlčnovský)

Žluté karty: Josl, Michal Vyskočil, Minář - Sovák

Diváci: 87

Hulín: Machalický – Michal Vyskočil, Kostka, Josl, Oulehla (76. Rožek) – Tureček (61. Koláčný), Zlámal, Sedláček, Pospíšil (34. Minář) - Smrčka, Ondřejka.

Valašské Meziříčí: Pobořil – Kadla, Kocián, Michálek, Vrána – Bartozel, Fojtík, Žilinský (53. Pop), Dekleva, Sovák (74. Matyáš) – Výmola (81. Furmánek).