Vedoucí trefa Michala Malého byla rázem zapomenutá.

„Jsme zklamaní. Je to škoda, taková menší kaňka. Mohli jsme prodloužit sérii výher na šest zápasů v řadě. Měli jsme přidat druhý gól, který by zápas jistě rozhodl. Takto jsme zbytečně ztratili dva body,“ lituje otrokovický kouč Michal Hubník.

Hosté nerozhodný výsledek naopak brali všemi deseti.

„Jsem rád, že jsme vyválčili bod. Vyrovnali jsme až těsně před koncem. Remíza je ale zasloužená,“ míní trenér Spartaku Jindřich Lehkoživ.

První půle sobotního dopoledního duelu však vyzněla lépe pro rozjetý domácí tým. Viktorka poprvé zahrozila v 7. minutě, ale osamocený Kiška ve vyložené pozici hlavičkoval vedle a nepokrytý Mlýnek nedokázal ve vyložené pozici trefit míč.

Vzápětí po rohovém kopu pálil Skwarczek, ale hostující gólman Machalický byl na místě.

Spartak zahrozil střelami z dálky. Pokusy Bahounka, Martina Vyskočila a Koláčného v síti neskončily. Šanci Sedláčka zase pohotovým zákrokem zmařil brankář Semanko.

Do vedení šly ve 37. minutě Otrokovice. Průnik Mlýnka po levé straně zakončil zblízka dorážející Malý. „První poločas jsme měli strašně pomalý přechod přes střed hřiště. Pořád jsme stáli na balonu a nedokázal to zrychlit. Po výměně se to zlepšilo,“ uvedl Lehkoživ.

Hanáci se krátce po změně stran správně dožadovali penalty, rozhodčí Mikeska ale obranný zákrok Malého na pronikajícího Sedláčka viděl jinak. „Byl to faul. Nemusí se pískat jenom tehdy, když je zlomená noha nebo když ji hráč nafilmuje a spadne,“ říká Lehkoživ.

Hostující kouč o poločase stáhl ze hry Martina Vyskočila a na trávník poslal Pospíšila. Změny v rozestavení a výměna dvou postů Spartaku prospěly.

I když Viktorka v 52. minutě několikrát byla blízko pojišťovacímu druhému gólu. Domácí ale ani po několika rohových kopech nedotlačili balon do sítě. Balon ve vyložené pozici netrefil stoper Markovič, předtím hlavičkoval nebezpečně Zábojník.

Závěrečná půlhodina ale patřila Hulínu. Tečovaný trestný kop Bahounka skončil v boční síti, mezi tři tyče se nevešla ani rána Šroma.

„Soupeř nás přehrával ve středu hřiště. Na to jsem zareagoval střídáním, dali jsme tam dalšího středního záložníka. Jinak ale byla druhá půle rozkouskovaná, neměla žádné tempo. Byl to samý souboj, faul,“ říká Hubník.

Klíčové chvíle přišly až v závěrečné desetiminutovce. Nejprve tvrdě fauloval unikajícího Hladíka hostující Sedláček. Zatímco záložník Spartaku uviděl žlutou kartu, domácí borec to nevydržel a protihráče srazil k zemi. Sudí neváhal a středopolaře Viktorie vyloučil.

Hulín přesilovku využil a v 89. minutě výsledek srovnal, když po centru Michala Vyskočila dorazil do sítě pohotový Rožek.

„Konec ovlivnilo zbytečné vyloučení našeho útočníka. Dohrávali jsme v deseti. Pro mě je nepochopitelné, že se nezajišťujeme a nejmenší hráč nám dá gól,“ kroutí hlavou Hubník.

Jeho protějšek měl k výkonu svěřenců rovněž oprávněné výhrady. „Pořád hrajeme pod tlakem. Potřebujeme každý bod, což je na týmu vidět. Kluci di nedovolí věci, které na jaře normálně hráli,“ uvedl Lehkoživ.

I přes získaný bod Hanáci okupují patnáctou příčku. „Mužstvo není tak špatné, aby bylo předposlední,“ je přesvědčený kouč Spartaku. „Na podzim jsme propadli ve dvou třech zápasech, jinak jsme sehráli vyrovnaná utkání. Musíme zapracovat na individuálních chybách. Ty nás stály hodně bodů,“ ví Lehkoživ.

Útočník Jean-David Beauguel.
Tvrdě jsem pracoval, abych to dotáhl takhle daleko, říká Beauguel

Fortuna MSFL, 15. kolo 

FC Viktoria Otrokovice – SK Sparta Hulín 1:1 (1:0)

Branky: 37. Michal Malý – 89. Viktor Rožek
Rozhodčí: Mikeska – Černoevič, Richtár (Březáček)
Žluté karty: Kiška – Šrom, Koláčný, Michal Vyskočil, Sedláček
Červená karta: 82. Jan Hladík (Otrokovice)
Diváci: 198
Otrokovice: Semanko – Zábojník, Markovič, Kaizar, Jasenský – Šohaj (65. Slaný), Malý, Skwarczek, Hladík, Kiška – T. Mlýnek (74. Křivánek)
Hulín: Machalický – Oulehla, Kostka, Zlámal, Mi. Vyskočil – Sedláček. Bahounek (88. Škubník), Koláčný (63. Rožek), Tureček, Šrom - Ma. Vyskočil (46. Pospíšil).