Trenér Kroměříže Bronislav Červenka, který z opor postrádal pouze středopolaře Cupáka, byl po utkání spokojený.

„Byl to oboustranně velmi dobrý zápas. Na to, že jsme teprve druhý týden v přípravě, tak utkání měl náboj i kvalitu. Hlavně nasazení bylo obrovské,“ ocenil domácí kouč.

„Ve hře byly dobré věci, slušné kombinace i dost šancí. Soupeř sice taky hrozil, ale vyložených šancí jsme si vypracovali o něco víc,“ přidává.

Červenku kromě osvědčených tváří zaujali také nováčci. „Noví mladí kluci ukázali, že na třetí ligu mají. Řekli si i o místo v kádru. Opravdu je musím je všechny pochválit,“ prohlásil Červenka.

Vyškov, který předtím remizoval 1:1 s druholigovou Líšní a podlehl Blansku 2:6, potvrdil na Hané svoji kvalitu. I když kádr MFK doznal po podzimu řady změn, trenér Jan Trousil má z čeho vybírat.

„Teď jsme v úplně jiné situaci než loni v zimě a v létě, kdy jsme začínali v deseti jedenácti lidech a vlastně jsme jen čekali, kde někdo vypadne z kádru. Teď tu máme hráče, které jsme měli vytipované a jsme s nimi v kontaktu minimálně od začátku prosince. To je pozitivní a věřím, že ta dvouměsíční příprava bude kvalitní,“ sdělil Deníku kouč aktuálně desátého týmu tabulky třetí nejvyšší soutěže.

Herní příprava fotbalistů Kroměříže pokračuje zase v sobotu, kdy Červenkův tým čeká domácí dvojzápas s divizními soupeři. Od desíti hodin změří Silný a spol. své síly s Kozlovicemi, na poledne se zbytek party utká se Stráním.

Obránce Kroměříže Martin Vávra
Divím se, že kluci v NHL hrají jako já, směje se bek Kroměříže Vávra

Přípravný fotbal 

SK Hanácká Slavia Kroměříž – MFK Vyškov 2:1 (1:0)

Branky Kroměříže: Machálek, Silný z penalty