Bývalý záložník Zlína a Třince poprvé udeřil na konci prvního poločasu a pojistku přidal hned po změně stran.

„S výsledkem i třem body jsem samozřejmě spokojený, ale výkon nebyl tak dobrý jako v některých zápasech předtím,“ přiznal kouč Hanáků Bronislav Červenka.

„Přišlo mi, že nám na těžkém terénu nám trochu chybí šťáva. Pohyb už nebyl takový, kombinace vázla. Nebyl to moc pohledný zápas. Šance měly oba týmy, ale nakonec jsme to zvládli,“ oddechl si domácí trenér.

Jako první v deštivém zápase zahrozil Silný. Prudkou přízemní střelu domácího kanonýra s námahou vyškrábl hostující brankář Kolenko. Nejlepší střelec MSFL se do slušných příležitostí dostal ještě dvakrát.

Fotbalisté Skaštic (ve žlutozelené). Ilustrační foto
Ofenzivní nováček fotbalové divize E ze Skaštic chtěl bodů více

Akrobatické zakončení Silného po přihrávce Cupáka šlo vedle, kde balon skončil i po nádherném centru Jelečka a Silného jemná teči hlavou.

Hanáci v první půli zahrávali několik rohových kopů, ale hosté kvalitní centry stačili odvracet. Hlučín příliš nebezpečný nebyl. Ve 39. minutě měl vedoucí gól na kopačce Rubý, který se po rychlém protiútoku chystal střílet do odkryté branky, ale skvěle zakročil vracející se kapitán Matoušek.

Skóre se změnilo až těsně před přestávkou. Silného přesný centr přetavil ve vedoucí branku důrazný Masař, jenž uklidil míč nechytatelně pod břevno.

Domácím patřil i nástup do druhé půle. Hned po přestávce Votava vysunul Silného, který však z dobré pozice pálil nad. Druhý gól přidal po chybě v hlučínské rozehrávce Masař. „Byl to trošku náhodný gól,“ přiznává Červenka.

Vedení Hanáků mohl v ještě navýšit Cupák, jehož hlavičku reflexivním zákrokem nohou vyrazil brankář Kolenko.

Domácí se za stavu 2:0 zatáhli a výsledek kontrolovali. Severomoravané se snažili utkání zdramatizovat, ale moc šancí neměli. Snížit mohl Tomáš Dostál, ale brankář Kofroň si s jeho ránou poradil a volej stejného hráče skončil vedle.

Hlučín dál bojoval, Štefkovi ovšem pálil vysoko nad a ani střela Dolby se mezi tři tyče nevešla. To bylo ze strany hostů vše.

Kroměřížští fotbalisté mohli náskok několikrát navýšit, ale Silný dvakrát pálil nad a jednou vedle. Hanáci zdolali Hlučín 2:0 a poskočili na páté místo tabulky. První polovinu sezony zakončí příští sobotu v Petřkovicích.

Fortuna MSFL, 15. kolo -

SK Hanácká Slavia Kroměříž – FC Hlučín 2:0 (1:0)

Branky: 43. a 48. Tomáš Masař

Rozhodčí: Tomanec - Zaoral, Silný (Kundelius)

Žlutá karta: Krejčí (Hlučín)

Diváci: 230

Kroměříž: Kofroň – Mlčoch, Zavadil, Matoušek, Jeleček - Machálek (83. Chytil), Pančochář (81. Kovář), Cupák, Masař (66. Fládr) - Votava (88. Cikryt), Silný. Trenér: Červenka.

Hlučín: Kolenko – Hudeczek, Dolba (74. R. Dostál), Heiník, Štefek, Rubý (67. Šec), Krejčí, Opatřil, T. Dostál, Gros (85. Koláska), Wolf. Trenér: Melecký.