„Ani jeden z nich nás o tom, že bude hrát za Frýdek-Místek, neinformoval. Všichni víme, že to nebylo správné řešení. Bereme to jako porušení závazku vůči klubu a nadále s nimi nepočítáme. Mohou si hledat nové angažmá,“ prohlásil trenér Kroměříže Bronislav Červenka.

Druhý tým MSFL chce situaci řešit a za hráče najít adekvátní náhradu. „Tým je nutné posílit,“ ví kouč Hanácké Slavie, který se poohlíží nejen po brankářích, ale také po stoperovi a dalších postech.

Na Hané totiž po podzimu také skončil Lukáš Prajza, který odcestoval do Austrálie. Sourozenci Mlýnkovi se zase vrátili do Zlína, kde trénují s juniorkou.
Jedinou posilou je zatím stoper Slovácka Pavel Tkáč, jehož příchodu už zřejmě nic nebrání.

basketbal 2. liga Valašské Meziříčí - Kroměříž
Basketbalové derby ovládlo Valašské Meziříčí. Kroměříž vyhrála v Karviné

„Mělo by to být dotažené,“ je přesvědčený Červenka.

Zimní přípravu v Kroměříži zahájili také navrátilci z hostování a hráči z nižších soutěží, které chce třetiligový klub vyzkoušet. Mezi nim jsou třeba Hradil, Bršlica nebo Beneš.

„Věřím, že se některý z kluků ukáže a třeba si vybojuje místo v kádru,“ doufá Červenka.

Hanáci zahájili neoblíbený dril v pondělí. V prvním týdnu budou trénovat každý den. Střídat budou umělou trávu, běhání v terénu i posilovnu. O klasickém kondičním ani herním soustředění trenér Kroměříže neuvažuje.

„Spíše plánujeme nějaký dvoudenní teambuilding na stmelení kolektivu,“ přiznává Červenka.

Hanácká Slavia před startem jarních třetiligových odvet odehraje deset přípravných zápasů. Nejatraktivnější duel přijde na řadu hned na startu. Druhý tým MSFL v sobotu dopoledne vyzve na vlastní umělé trávě prvoligové Slovácko.

„Pro kluky to bude náročný zápas. Všichni moc dobře víme, jakou má Slovácko kvalitu. Na druhé straně si můžeme porovnat svoji výkonnost s ligovým mančaftem,“ připomíná Červenka.

V dalších přípravných zápasech se Hanácká Slavia utká se Skalicí, Dubnicí, Líšní, Vítkovicemi, Vyškovem a juniorskými týmy Zlína, Brna a Olomouce. Generálku obstará souboj s divizními Kozlovicemi.

Zámek a Podzámecká zahrada projde během následujících let opravami za více než 240 milion korun.
Zámek a podzámčí v novém kabátě