Hostům ani nevadilo, že jejich kapitán Jasenský v prvním poločase neproměnil pokutový kop. Otrokovice za důležitými třemi body nasměroval v 58. minutě po standardní situaci Tomáš Mlýnek, odpor krajského rivala pak dvěma brankami definitivně zlomil Jan Hladík.

„Konečně se nám povedlo vyhrát. Na tento zápas jsme čekali strašně dlouho. Věděli jsme, že jde o všechno. Myslím, že jsme si za předvedený výkon výhru zasloužili. I když je pro domácí tým výsledek krutý, nakonec jsme mohli vyhrát i vyšším rozdílem,“ prohlásil asistent otrokovického trenéra Miroslav Ondrůšek.

Zatímco Viktorka se výrazně přiblížila záchraně, Spartak dál zůstává čtrnáctý.

„Realita je taková, že pro nás jedno, zda hrajeme s Frýdkem – Místkem nebo Otrokovicemi. Abychom se zachránili, body musíme sbírat s kýmkoliv. Bohužel máme hodně úzký kádr a do zápasu nemůžeme moc zasahovat střídáním, což je problém. Navíc momentální kvalita a forma hráčů je taková, že prostě hrajeme o sestup,“ říká kouč Spartaku Jindřich Lehkoživ, který v úterý jenom velmi složitě dával dohromady základní sestavu.

„Chyběli nám Martin Vyskočil, Rožek, Minář byl pouze v civilu a převléct do dresu jsem ho poslal až při zápase. Měl jsem problém dát dohromady jedenáct lidí. Na střídání nikdo další nebyl a dva neúplně zdraví hráči nastoupili od první minuty,“ hořekoval domácí trenér.

První klíčový moment zápasu přišel ve 20. minutě. Centrovaný míč do pokutového území brankář Spartaku Machalický neudržel a obránce Vyskočil hasil nepříjemnou situaci jenom za cenu faulu. Sudí Mayer proti domácím správně nařídil penaltu. Tu však hostující kapitán Jasenský neproměnil, když svoje předcházející zaváhání bravurním zákrokem odčinil Machalický.

„Byla to pro nás těžká chvíle. Jsem ale rád, že se hráči nesesypali,“ oddechl si Ondrůšek.

Pak mohli skórovat domácí, ale žádnou ze svých šancí nevyužili. Na přízemní centr Sedláčka nikdo ze spoluhráčů nedosáhl, ránu Ondřejky zneškodnil Semanko a pokus Turečka skončil nad.

„První poločas z naší strany nebyl až tak dobrý. Hra byla vyrovnané. Domácí měli slušné příležitosti, při kterých nás podržel Semanko,“ chválí gólmana Ondrůšek.

Blízko vedoucímu gólu byl ve 44. minutě Šrom, jehož střelu po Ondřejkově vysunutí z vnitřku pokutového území zlikvidoval Semanko.

„Přežili jsme penaltu a do konce poločasu si vypracovali dvě vyložené šance, ale ani jednu jsme neproměnili. Klíčový pak byl inkasovaný gól po standardní situaci,“ uvedl Lehkoživ.

Zřejmě rozhodující chvíle zápasu nastala v 58. minutě, kdy hosty poslal hlavou do vedení Mlýnek. „Bylo to o prvním gólu,“ míní Ondrůšek.

A měl pravdu. Spartak za nepříznivého stavu otevřel hru a do otevřené hulínské obrany se valil jeden útok za druhým. Na 2:0 zvýšil po individuální akci Hladík, který pak v závěru završil sladký triumf Viktorky.

„Otrokovice byly po vedoucí brance lepší. Dobře bránily a chytře čekaly na brejky. Kdyby lépe vyřešily i ostatní akce, výsledek byl pro nás ještě krutější,“ ví Lehkoživ.

Hosté nedotažené akce neřešili. V kapse měli první jarní výhru i důležité body. „Anglický týden jsme chtěli začít lépe už v Dolním Benešově, kde nám to ještě nevyšlo. Věřím, že nás výsledek z Hulína nakopne a že bodovat budeme i v sobotu doma proti Kroměříži,“ přeje si Ondrůšek.

Hulín o víkendu čeká další domácí těžká šichta s Frýdkem-Místkem.

SK Spartak Hulín – FC Viktoria Otrokovice 0:3 (0:0)

Branky: 73. a 88. Jan Hladík, 58. Tomáš Mlýnek

Rozhodčí: Mayer – Slabý, Volek (Kordula)

Žluté karty: Michal Vyskočil, Koláčný – Markovič

Diváci: 165

Hulín: Machalický – Josl (24. Oulehla), Kostka Zlámal, Michal Vyskočil - Šrom, Koláčný, Ondřejka, Tureček, Sedláček – Smrčka (76. Minář).

Otrokovice: Semanko – Markovič, Malý, Přikryl, Buchlovský - Kiška, Jasenský, Bahounek (77. Smékal), Kiška, Mlýnek (84. Kutáč) – Hladík, Telnar (46. Koňařík).