Vrcholem víkendu byl v sobotu 7. října Galavečer s michelinských šéfkuchařem Romanem Paulusem, jenž zavítal do Spa hotelu Lanterna a pro hosty připravil degustační menu o pěti chodech. Přední česká kuchařská osobnost, která mimo své domovské Bistro Paulus v Olomouci hostuje jen zcela výjimečně, přilákala do Lanterny šest desítek milovníků zážitkové gastronomie. 

„Jsme rádi, že jsme mohli hostům nabídnout tento mimořádný zážitek. Spolupráce s Romanem Paulusem je skvělá i pro náš tým, který se společně s ním na přípravě večeře mohl podílet. Je skvělé čerpat zkušenosti od takové osobnosti, jakou je právě Roman Paulus,“ nechala se slyšet ředitelka Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.

Součástí menu, které Roman Paulus hostům připravil, bylo mj. foie gras s hruškou, kapary a rozinkami, pošírovaný halibut s mušlovým ragú nebo originální dezert, připravený z bílé čokolády, okurky a kopru.

Martina Žáčková