A tak přijelo v pátek 26. listopadu několik stánkařů, postavil se stan s radničním punčem, kde si lidé mohli kromě vynikajícího punče koupit i městský hrneček, který město prodává každý rok a rozšířit jejich sbírku. A k tomu všemu celý den krásně sněžilo, což ještě víc podtrhlo pravou vánoční atmosféru společně s vánočními písněmi, které se linuly náměstím.

Sníh na rozsvícení vánočního stromu – to už jsme nezažili dlouhá léta. Před pátou hodinou promluvili pan starosta Mgr. Roman Hoza a místostarosta Ing. Jiří Schaffer, zapálili první adventní svíčku a zahájili advent v Hulíně. Následně se odpočítalo rozsvícení stromu, rozsvícení budovy radnice a nechyběl ani tradiční ohňostroj. I přes veškeré komplikace a neustálý strach, že se akce neuskuteční, se vše vydařilo a se sněhovou pokrývkou to zase dostalo úplně jiný rozměr a úžasně pohodovou atmosféru.

Děkujeme všem, kteří přišli s námi užít první sníh a podpořili trhovce v nelehké době. Doufejme, že příští rok budeme moci zařadit i kulturní program.

Erika Koukalová

Zámek Holešov otevře za skly arkád výstavu betlémů.
Zámek Holešov zdobí za skly krásné betlémy
Adventní výzdoba.
FOTO: Adventní čas je tady. Pochlubte se vašim adventním věncem a inspirujte