Velmi významně k výstavě přispěli také studenti holešovského gymnázia, jehož vedení #bestofholesov zařadilo přímo do osnov výtvarné výchovy. Symbolické slavnostní zahájení výstavy se koná v sobotu 1. května ve 14 hodin, zahraje Holešovská muzika a následně skupina Texas.

Výstava je rozvržena do pěti oblouků zasklených arkád a nosnou plochou pro fotografie se staly staré zámecké dveře. K dekoraci přitom výrazně přispěly fotoaparáty a fototechnika, kterou kulturnímu středisku zapůjčili sběratelé z Holešova a okolí. Vznikla nevšední kolekce reprezentující vývoj této techniky za posledních sto let. 

Organizátoři tímto děkují všem, kteří se o své přístroje i dědictví po předcích byli ochotní podělit. Stejně tak patří velké poděkování firmě Wastex, která zapůjčila dřevěné palety. Palety taktéž přispěly k dekoraci výstavy a staly se zajímavou výstavní plochou. Poděkování patří také Základní umělecké škole Holešov za zapůjčení výtvarných stojanů a holešovským zahrádkářům, kteří zapůjčili květinové dekorace.

Závěrečné díky však patří především těm, kteří měli chuť do soutěže se zapojit. Od zimy do jara chodili s očima otevřenýma a díky tomu viděli naše město a okolí jako krásný fotografický cíl.

Jak bylo zmíněno, #bestofholesov je projekt soutěžní. Od 10. května proto bude deset nejlepších snímků označeno čísly a veřejnost může v městském informačním centru hlasovat o tři nejlepší. Vítězové se mohou těšit na ocenění, které připraví město Holešov.

Dana Podhajská