Postup přípravy:

Tvaroh vyšleháme s vejcem a olejem, přidáme mouku, sůl a krupici. Vypracujeme těsto. Pokud se nám zdá příliš lepivé, přidáme trochu mouky. Necháme jej krátce odpočinout. Těsto rozdělíme na dílky a vkládáme jahody posypané cukrem smíchaným s mletým badyánem a tvarujeme knedlíčky. Knedlíky ihned vaříme ve vroucí osolené vodě. Zhruba po 5 minutách je vyndáme a lehce propíchneme nožem. Následně na talíři knedlíky posypeme jemnou strouhankou na máslíčku dorůžova osmaženou a polijeme máslem.

Suroviny:

Náplň 

  • jahody 200 gramů 

Těsto  

  • sůl 1 špetka
  • polohrubá mouka 10 lžic
  • vejce 1 kus 
  • dětská krupice 2 lžíce
  • olej 3 lžíce
  • měkký polotučný tvaroh 250 gramů 
  • badyán 1 lžička
  • cukr moučka dle potřeby

Na posypání knedlíků 

  • máslo dle potřeby
  • strouhanka čerstvá dle potřeby

Dobrou chuť Vám přeje Maxijedlík Jaroslav Němec