V rámci hry účastníci navštívili 11 zajímavých míst v Holešově. Trasa „Po stopách historie“ zavedla účastníky na městský hřbitov ke hrobu Drásala, dále do Smetanových sadů, trasa pokračovala do Amerického parku, odtud do zámecké zahrady k pomníku skladatele F. X. Richtera dále na židovský hřbitov k Šachově synagoze a trasa končila na náměstí E. Beneše u Lípy svobody.

Soutěžící na každém stanovišti museli vyhledat správnou indicii a nakonec z 11 písmen složit heslo. S vyplněnou kartou potom zamířili do POE-POE, kde je čekala odměna.

Všichni obdrželi sladkou odměnu a placku a pět nejrychlejších dostalo také výbornou palačinku, kterou věnovalo POE-POE účastníkům této soutěže.

Děkujeme všem, kteří se i přes nepřízeň počasí vydali do mrazivého města, přijely dokonce i rodinné týmy také z Bystřice pod Hostýnem. Hra zavedla děti i dospělé na různá zajímavá místa v Holešově a všichni si tak mohli rozšířit své znalosti o historii tohoto krásného města.

„Krásné město“ bylo heslo, které nakonec všichni vyluštili. Děkujeme také majitelům a pracovníkům POE-POE za jejich vstřícný přístup a spolupráci.

Na podobné putovní hry po městě připravili pracovníci SVČ TYMY na každý únorový víkend. Můžete se zapojit i VY!

Mgr. Jarmila Vaclachová, SVČ TYMY